perjantai 16. helmikuuta 2018

Parhaat näkemäni rannat kooste




Välimeren kiertäjänä ajattelin tehdä myös koosteen parhaimmiksi kokemistani rannoista tähän mennessä. Minulle merkkaa se onko ranta puhdas vai roskia, onko merivesi läpikuultavaa (jotta näen pohjaan ja onko kaloja). Myös hiekka saa olla puuterimaista. Sisilian monipuoliset rannat. Näitä on monenlaisia: sinisellä vedellä ja turkoosilla kohteesta riippuen, löytyy hiekkarantoja mutta myös laavakivirantoja. Jo yhdessä pikkukohteessa voi nähdä monenlaisia rantoja. Giardini Naxoksessa merivesi oli lähes läpikuultavaa rannan lähellä ja näin akvaariokalojen uivan vieressä. Kauempana on kovemmat laineet ja ei niin kuultavaa vettä. Hiekka oli ok. Turisteja kesällä paljon, keväällä vähemmän. Ranta on ilmainen mutta rantavarjot ym. maksaa kuten Italiassa yleensäkin. Plussaa myös tulivuorimaisemista, siitä että uidessa ja rannalla ei tule tylsää kun voi nähdä monenlaisia maisemia eikä pelkkää rantaa. Hiekka tulikuumaa, mutta on laitettu kävelylaudat joita pitkin pääsee rannalle. Myös laavakivirantoja löytyy Recanatin puolelta, mutta tykkään enemmän hiekkarannoista. Sisiliassa saattaisi olla hyviä uintikohteita myös Cefalu ja Castellammare. Useita rantoja jotka vain odottavat löytäjäänsä, on myös syrjäisiä rantoja. Suuntaa ennen elokuun turistimassa-aikaa esim. toukokuussa voi jo uida ja turisteja on vähemmän. Elokuu on yksi kaikkein suosituin lomakuukausi koko Euroopassa. Ilmastonmuutoksen takia Italian saarilla voi olla superhelteitä keskikesällä. Sisilian matkajuttuni.  Stromboli.

 

Sardinian huomattavan upeat rannat. Kahdessa eri kohteessa käynyt ja merimaisemina sinistä ja turkoosia, iltaisin vaaleansiniset merinäköalat. Rannoilla oli sametin pehmeää hiekkaa. Kaloja en huomannut. Etenkin Algheron Maria Pia ranta oli hyvä, mutta kesällä ehkä paljon turisteja, sijaitsee pienen metsikön takana. Luonnonrannat ovat usein luonnontilassa, eli siivoomattomia ja valvomattomia jolloin voi nähdä rapuja ja sellaisia näin Porto Torresissa. Olenkin todennut vaikka pidän kauniista luonnonrannoista, haluan kuitenkin uida siivotuilla ja valvotuilla rannoilla tarkemmin mietittynä. Ajatus lähes tyhjistä hiljaisista rannoista on ajatuksena kiva, mutta se ei jos pitää uida merikasvien ja rapujen seassa. Vahditut turistirannat pyritään siivoomaan. Rapuja vastaan minulla ei ole mitään, mutta en halua uida niiden ja meduusoiden kanssa. Suosittelisin myös perheille turistirantoja, joissa on uimavalvojat ja siivous koska se on perheille turvallista.  Sisilia vai Sardinia? kumpikin saari ovat erilaisia: hiljaisuutta sekä luonnonrauhaa rakastavat pitävät enemmän Sardiniasta. Sisilia on elämäniloinen, rento, sosiaalinen ja ystävällinen kohde usein sekä hieman kreikkalaismainen etenkin rantakylät. Sisiliaan pääsee junalla manner Italiasta, Sardiniaan vain lautalla ja lentämällä. Minä pidän molemmista.

Most beautiful beaches I saw in Europe so here is my list. Beaches in Sardinia. It's still possible to find crystal clear sea water.  If you like tourist beach go to tourist beach, natural beaches are beautiful but prepare if you are afraid of crabs or others. Sicily has many kind of beaches: you can find sand beach but also near by lava rock black beach. And it's interesting to swim and watch the volcano Etna. These both islands has still many empty beaches just waiting you to discover those but go before August because August is one of the most popular holiday month in Europe. How to get there: it's possible to go to Sicily by flight, ferry and also by train from Italy mainland and you could visit Sardinia by flight or ferry. Sardinia has also some of the best beaches in Europe.





Mykonos, pieni mutta kaunis ranta jonka näin. Ei ihme että myös julkkikset haluavat Mykonokselle, tosin kävin risteilyn muodossa keväällä 2016 jolloin oli vielä vähän turisteja ja rannalla tilaa. Vesi oli läpikuultavaa ja puhtaan näköistä. Mieleeni tuli Sardinian rannat. Tosin ranta oli pieni, joten turistitungoksen aikaan elokuussa voi joutua etsimään toisen rannan, mutta keväällä mahtuu. Myös muut Kreikan kohteet jäivät mieleeni, risteilyltä näki erittäin upeita merimaisemia. Mykonos ei ainakaan keväällä näyttänyt bilepaikalta, musiikki ei soinut ja turisteja oli vähän. Sää on jo keväällä erittäin aurinkoinen, siis lämpimämpi kuin esim. Pohjois-Italiassa.

Sand beach in Mykonos. No wonder also celebrities love Mykonos, it's very beautiful place to see and not only a party town. Greece has many good beach destinations for spring and summer and weather is hot in Greece in spring.



Terracina, jossa kävin 2013 kesän alussa. Tykkäsin etenkin rantakadusta, josta oli kävelymatka kauppaan ja keskustaan. Laineet näyttivät silloin suurilta. mutta kesäisin Terracina on campanialaisten suosima rantakohde. Matkailijat voivat yhdistää Rooma+Terracina kiertomatkan kaupunkia ja rantaa. Samoilla seuduilla on muitakin hienoja rantakohteita kuten Formia-Gaeta. Vesi oli perinteisen sinistä. Italian parhaimmat rannat löytyvät aivan etelästä, mutta kyllä nämäkin vielä käy. Rantoja joihin en ihastunut olivat turistien roskaamat rannat ja levärannat, joten listasin tähän paremmiksi kokemiani. Ps. Euroopan ympäristöministeriö on listannut vedenlaadun rannoilla  Italia 91%,  Kroatia 94%, Kypros 99%, Malta 99%, Espanja 85%, Portugali 85% ovat saaneet excellent tunnuksen prosenttien mukaan, joukossa muitakin maita. Vanhempia rantajuttujani: Dream about flying live for living. Mihin Kreikasa matkavinkkejä.  They say home is where the heart is for me it is the ocean.

Terracina I visited summer 2013.  Terracina has also a nice beach street. It's also possible to visit Rome and spend beach holiday in Terracina. I think best beaches in Italy are in Southern Italy.

3 kommenttia:

  1. Hello! I could have sworn I've visited this blog before but
    after going through many of the articles I realized it's
    new to me. Anyhow, I'm certainly pleased I found it and I'll be book-marking it and checking back often!

    VastaaPoista
  2. Sardinian rannat ovat upeat. Lisäksi liputa Marokon huiman pitkiä rantaviivoja ! :)

    http://www.siirikiviharju.com

    VastaaPoista
  3. Siiri: siellä on varmaan myös edullista, minulta on ainakin vielä Afrikka näkemättä mutta kyllä sekin kiinnostaa ja etenkin edullisuus kiinnostaa. Euroopassa lähes kaikki on kallistumassa

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.