torstai 28. tammikuuta 2016

They say home is where the heart is for me it is the Ocean


Meri, joki ja rantamaisemia eri kohteista ja lisäksi myös matkavinkkejä merellisiin kohteisiin ja matkamuistoja myös majoituksista. Merimaisemissa on usein jotain sanoinkuvaamattoman kaunista, enkä nyt puhu vain itse ottamistani merikuvistani vaan ihan yleisestikin on. En koskaan kyllästy katselemaan merimaisemia ja kuvia. Ilta merellä kun aurinko laskee on taianomainen hetki missä tahansa, tai päivä aurinkoisella rannalla. Ensimmäinen kuva täältä. Lisäsin blogiini myös matkamuistoja -kategorian.
I like Spectacular Sea views and river pictures
Sea is incredible beautiful and I never get bored of looking at new sea views and sea pictures. It's somehow magical to look at sea view and sunset and beach days are also nice. I dream of traveling other side of the world. Where there is some water I will like the place. I can't just name one destination because world is full of beautiful sea views. First picture from Pinterest.


Cannesin ranta etelä-Ranskassa. Ranta oli oikeasti todella kapea joten kuva ei näytä koko totuutta. Kohdistin kamerani kuvatakseni tuota sinistä, joten ranta näyttää siksi leveämmältä mitä on. Ranta oli erityisen kapea hiekkaranta ja rantakatua kävelemällä pääsee myös toisiin lähikyliin. Cannesin hiekkaranta on kapea ja pieni niin keväällä rannalle voi vielä mahtua, mutta kesällä tuskin enää kun Cannes tulee turisteja ja julkkiksia täyteen. Olin Cannesissa omatoimireissulla muutama vuosi sitten elokuvajuhlien loppuhetkellä ja saavuin Cannesiin junalla Italiasta oltuani ensin Roomassa ym. En ollut oikeastaan edes suunnitellut juuri Cannesiin menemistä, mutta se oli lähellä ja reitin varrella niin tuli käytyä. Elokuvatähtiä en nähnyt mutta punaisen maton näin. Uida ei voinut koska oli pilvistä ja viileää. Kannatti silti käydä. Esimerkiksi Ventimiglian tai Bordigheran puolelta Italiasta pääsee melko nopeasti Cannesiin. Suosittelisin Bordigheraa koska kohde näytti upealta junastakin nähtynä. Samalla reissulla voi myös käydä musiikkifestivaaleista kuuluisassa San Remossa, koska sekään ei ole kaukana, tai Nizzasta ja Monacosta pääsee myös. San Remon hintataso on kalliimpi kuin muualla Italiassa. Kävin Ventimigliasta junareissulla San Remossa samalla reissulla. Cannesissa on kaksi osaa se kuuluisa (vanha) kaupunki ja Cannes la Bocca, josta menin kerran bussilla Cannesin keskustaan. Reitin varrelta näkyi kukkia, palmuja ja merimaisemaa. Varkaita on elokuvajuhlien aikaan runsaasti. Parasta Cannesissa olivat ehdottomasti turkoosinsiniset merimaisemat, Italian läheisyys ja paljon hienoja pikkukyliä lähellä. Sää saattaa olla leuto talvellakin, vaikka uimakelejä ei ole. Cannesista löytyi loma-asunto joka osoittautuikin vain joksikin hotellikolhoosiksi. Oli "pieni" pettymys kun vastassa olikin hotelli respoineen kun odotti oikeaa asuntoa kaiken etelä-Italiassa reissaamisen lomassa, mutta tulipahan käytyä. Hotellissa oli myös uima-allas jossa kävivät uimassa lokit sun muut.

Cannes beach France. 
The sand beach was really tiny and not huge this picture just make it look like a bigger beach. Cannes is famous from Movie Festivals and a lot of tourists and celebrities goes there. I was there just at the end of Festivals. It's possible to walk to the other side of Cannes there's Mandelieu village. I gone to Cannes few years ago by train from Italy because it's near. It's possible to go to Cannes if you take train example from Bordighera or Ventimiglia Italy to French Riviera it's near. You can also visit San Remo city and Nizza and Monaco, these cities are not too far from Cannes. San Remo is famous from Music Festivals.  Best in Cannes? I think these beautiful blue sea views, Italy is nearby and there's many beautiful small villages full of flowers and incredible sea views. I rented holiday apartment there years ago but then it turned to be a hotel building, weird things happen.


Merimaisema Korsikan saarelta Ranskasta. Kiipesimme ryhmän kanssa kalkkikivivuorelle, jossa sijaitsee Bonifacion kaupunki ja sieltä sai ihailla maisemia. Tämä utelias lokki halusi kuvaan. Kalkkikivikalliot olivat myös itsessään kiva nähtävyys kaiken muun lisäksi. Näin vuorilla erikoisia rappusia joista tuli mieleen Kiina. Söin hyvän pitsan Korsikalla. Kohde on melko uniikki ja aivan joka matkailija ei vielä Korsikalle suuntaa, vaikka maisemat ovat näin upeat. Korsikalla kävin siis nuorempana järjestetyllä bussi- ja laivaretkellä Sardiniasta. Korsikalle pääsee suuntaamaan myös laivalla Ranskasta. Korsikalle pääsee myös Italian ja/tai Ranskan satamakaupunkien kautta esim. Nizzan ja Livornon satamat. Näin Bonifaciossa karkkikaupan jossa myytiin karkkeja suurissa tynnyreissä, karkkeja kyllä löytyy myös ulkomailta. Korsikalla käydessä minulla oli tulipunaiseksi palanut nenä, joka varmaan huvitti ihmisiä. Aurinkorasva kannattaa muistaa. Korsikalla käydessä majoituin hotelliin viikoksi Sardiniassa ja kävin siis päivän kestäneellä järjestetyllä retkellä Korsikalla. Hyvin onnistunut matka muuten mutta voin pahoin bussissa joka ajeli kiemurateitä.

Sea view Bonifacio Corsica island France.
I gone to the mountain on the top there is Bonifacio. I was looking at amazing landscapes and then there was also one curious bird. The destination is still mostly unique and not yet full of tourists. It's possible to visit Sardinia or Corsica by ferry from Italian (or France) harbours example from Nice or Livorno harbours. I ate good pizza there. I made trip to Corsica from Sardinia Island many years ago. I was staying at the hotel in Sardinia with my childhood family years ago.

Ranta Sardiniassa Algherossa. Hiekka oli pehmeää, mutta niin ohutta ja tuulen mukana lentävää että hiekkaa näkyi välillä kaupassakin. Sardiniaa on verrattu Karibiaan rantojen osalta. Sardinia on ainutlaatuinen luontokohde jossa luonto on vielä säilynyt puhtaana ja siellä on aito, vanha ja alkuperäinen kulttuuri. Löytyy tunnettujen turistialueiden lisäksi myös hiljaisia ja rauhallisia lähes autioitakin rantoja. Ihmiset eivät vaikuttaneet aivan niin puheliailta kuin muualla Italiassa. Mieleeni tuli Espanja Sardinian katalaanin kielisestä osasta. Mieleeni jäivät yhdeltä keväältä merimaisemien lisäksi muun muassa kauniit jättiruusut, kaktuskatu, hiljaiset luontokohteet, vihreät maisemat, rauhallinen tunnelma, rannat, kaksikielisyys, Asinaran saari, meren väri, vanha viidakkojuna, folklore-kulkue, kissat, retki Korsikalle ja uima-allaskauppa jonne olisi tehnyt mieli mennä "ostoksille." Sardinia oli erilainen kohde verrattuna Sisiliaan, mutta yhtä kauniit maisemat. Meren värit ovat samat kuin kuvassa, eikä kuvaa ole muokattu. Jos Sardinia kiinnostaa niin esimerkiksi Finnmatkat järjestää valmismatkoja Sardiniaan ensi keväänä/kesänä. Valmismatkoja Sardiniaan ei aina ole saatavilla Suomesta, mutta nyt on. Sardiniassa on enemmän lampaita kuin ihmisiä ja se kertookin tästä luontokohteesta paljon.

Beach at Alghero Sardinia island Italy.
Peaceful beach destination at summer time. The sand was like velvet and people say beaches seems like in Caribbean. I think so. Beautiful beaches and crystal clear water. Unique destination and untouched nature still. Peaceful nature destination if you don't go to most popular tourist cities at summer. It's still possible to find empty places in Sardinia. I haven't make any photo editing to this beach picture and it's colors.


Jokimaisemaa
Riverside


Mogan -kohteen ranta Kanarialla. Tässä kohteessa oli markkinat ja hienoja pieniä valkoisia taloja. Pidin tästä kohteesta enemmän kuin Inglesistä kun kiersin bussilla ympäri Kanariaa. Paikallisbussilla pääsi ympäriinsä ja samalla näki maisemia. Muistoihini jäi myös kun lapset hyppivät minisillalta mereen ja silloin oli +47C. Turistikojuja ja sisäänheittäjiä ei näkynyt niin runsaasti kuin muissa kaupungeissa. Pidin myös Puerto Ricosta jossa oli myös kivat maisemat, joita en tosin kuvannut syynä se kesän kuumuus. Roskis taitaa hieman pilata kuvaa, mutta nytkin kun katson kuvaa se tuo mieleeni hieman etelä-Amerikan maisemat ja eipähän voi väittää että kuvaa olisi muokattu kun roskiskin näkyy! Kanarialla on myös suuria palmuja joissa riittää kuvattavaa. Kanariaa haukutaan usein turistirysäksi, mutta sieltä on vain osattava löytää ne upeat maisemat ja hiljaisemmat (ei turisti)kadut sillä niitäkin kyllä on. On eri asia valittaa jos keskittyy vain yhteen Inglesin rantakatuun, on lähdettävä ympäri saarta jos haluaa nähdä muutakin. Koska kiersin saarta ympäri ja kävin eri kohteissa löysin myös kivoja ja hiljaisempia kohteita. Kanarialla oli tyrkyttäjien lisäksi myös todella humoristisia kauppiaita joista jäi hauska muisto. Toinen suosikkini on Playa de los Amadores, jossa on yksi kaunein ranta mitä olen nähnyt. Majoituksena Kanarialla oli hotelli jossa hajosi ihan kaikki: jääkaappi, sängyt ja torakoitakin juoksi nurkissa. Torakoista jäi sellainen muisto että torakka asusteli vaatekaapissa salaa ja hyökkäsi kenkään piiloon eikä lähtenyt edes deodorantilla pois. Käytävälle joutivat siis sekä kenkä että torakka, mutta uusi torakka oli jo juoksemassa sisään. Torakoista ei tullut mitään tauteja, mutta eikö se niin ole mitä etelämmäs matkustaa sen enemmän hyönteisiä näkee! Uskon silti että parempiakin majoituksia kyllä löytyy myös Kanarialta, se oli sitä aikaa kun en lukenut vielä tripadvisoria.

Mogan Gran Canary island Spain.
I liked this place there is beautiful white houses and beach. I gone around the island by local bus. Almost everybody speak English there but also many people were speaking Finnish. There was huge heat wave when I was there the weather was like in sauna or similar than Sahara. There was not so much tourist shops in Mogan but Ingles city is full of tourist shops, tourist bars and restaurants. I definitely like Mogan more. Canary island is full of tourists at least at summer but it's possible also to find more peaceful places there if you go around the island. I gone around the island by local bus and it was nice. Mogan is my favorite and Playa de los Amadores there is very beautiful beach turquoise and blue sea colors. I guess I never forget I saw a humming bird it was something rare to me because I thought that those birds are only somewhere like in South America. I had no idea that I could see humming bird in a tourist island of Spain but I saw. It was like a good surprise. The bird was flying near one restaurant and the bird had very fast wings but similar wings than butterfly and the bird was not shy one but also not a zoo bird. I saw dunes in Ingles and it was something special to me because I haven't never before seen any deserts or dunes. It was great. I'm not the biggest fan of Gran Canary but definitely I won't forget these good memories. If the destination is full of tourists it's still possible to find something Unique.

Aurinkolahden ranta, Helsingissä. Sää ei välttämättä ole aina aurinkoinen tai edes lämmin, mutta ainakin Aurinkolahdessa on luontoa ja raitista ilmaa. Kesällä Aurinkolahdessa näkyy paljon kukkia. Aurinkolahteen pääsee esim. metrolla Vuosaareen. Asuin tuollapäin vuokralla hetken neljä vuotta sitten ja silloin tykkäsin katsella näitä maisemia.

Aurinkolahti beach, Vuosaari Helsinki Finland.
The weather may not be always sunny or warm but at least there's nature and fresh air.
You can go there if you are in Helsinki and take underground to Vuosaari stop. I would recommend you to go there at spring or summer time because at least then the weather should be more sunny but could be windy still. Anyway it's pretty at summer time there's a lot of flowers. I was living there nearby about 4 years ago and liked the place.

Kuva Pohjanmereltä Belgian Flandersista Oostendesta. Ennen myrskyä taivaalla näkyi useita sinisen sävyjä. Rannalla oli lukuisia pikkuputiikkeja ja ravintoloita, mutta yllättävän vähän luontoa. Puita, kaisloja tms. ei näkynyt ollenkaan luonto oli raivattu pois. Onneksi näkyi edes kauniita sinisen sävyjä ja Pohjanmeri näytti melko puhtaalta vielä. Merimaisemat ovat kauniit myös Belgian rannikolla. Rannalla tuuli usein. Tällä rantakadulla näkyi paljon belgialaisia perheitä koirineen ja brittituristeja. Britit tulevat tähän kohteeseen bussilasteittain ja junilla bilettämään ja shoppailemaan. He käyvät tässä kohteessa vähän kuin jotkut suomalaiset Tallinnassa shoppailemassa ja osa rellestämässä. Näin tässä kohteessa kerran jopa sellaisen tyypillisen punaisen kaksikerroksisen Lontoo-bussin joka oli ajettu kai Lontoosta Belgiaan. Joskus näin tässä kohteessa brittejä jotka raahasivat mukanaan kaikenlaisia soittimia konserttiin ja kerran brittejä jotka raahasivat mukanaan palmupuuta! uskon että he raahasivat sen palmun mukanaan myös Englantiin. Saisikohan niitä pikkupalmuja myös Suomeen katukuvaa piristämään kesäksi..

Luulen että britit rakastavat tätä kohdetta, minä pidän Belgiasta eniten Bruggesta. Kerran näin tässä kohteessa postissa romanimiehen, joka luuli minua britiksi ja hän nauraen sanoi että britit ovat todella hauskaa kansaa. Sitten hän meni keskustaan ja hän oli hommannut jostain sellaisen potkulautaa muistuttavan kulkuneuvon joka kulki moottorilla. Siihen kulkuneuvoon hän laittoi myös kaksi koiraansa ja paikalliset naiset katselivat aivan kummastuneina miestä, miehen koiria ja kulkuneuvoa. Belgialaisilla on muuten sellainen uuden vuoden tapa että he juoksevat huutaen uimaan viileään mereen, tai niin olen lukenut se kuulosti aika erikoiselta uuden vuoden vietolta. Tässä kohteessa oli jatkuvasti (lue joka päivä) hyviä tarjouksia ja löysin muun muassa edullista suklaata paljon eurolla. Tarjoustuotteet eivät loppuneet heti kuten käy usein muualla. Luulen että Belgiaan tuodaan runsaasti herkkuja Englannista ym. Tummaa leipää, karkkeja ja salmiakkia myytiin myös paljon useissa eri kaupoissa, ne eivät olleet harvinaisuuksia. Huomasin että britit ostivat lakuja. Vaatteiden, kenkien ja asusteiden hintataso oli yhtä edullinen kuin Saksassa ja Välimerellä. Matkoilla on myös hauska nähdä kaikenlaisia ihmisiä. Olen usein kuullut ettei salmiakkia ja tummaa leipää saa ulkomailta, kyllä saa esimerkiksi Flandersista. Tummaa leipää olen löytänyt myös joskus Italiasta. Huonoa tässä kohteessa olivat ilmansaasteet.

North sea Belgium Flanders Oostende.
Blue sky and shades of blue before the storm. Not so much nature but beautiful shades of blue. This places was often full of British tourists they come there by train and bus. I guess they love this place, perhaps. Once I even saw there a typical red London bus. Once I saw there young British people and somewhere they got palm tree and they were walking around with palm tree and I'm pretty sure they even took the palm tree to UK. Once I saw there gypsy traveler and he asked if I'm British. He told me he like British people. Then he gone to center with his dogs and local women were wondering his scooter. 

Kuvassa Po-joki Torinossa Italiassa. 2013 kävelin metsäreittiä pitkin ja katselin tätä jokimaisemaa. Kesä oli alkanut. Maisemat eroavat todella paljon etelä-Italian palmurantamaisemista ja voisi melkein väittää että saksalaismaiset maisemat alkavat heti Torinosta. Metsäreitti ja joki sijaitsevat aivan kaupungin talojen takana ja reitin voi joko löytää etsimällä tai sattumalta. Siltoja pitkin pääsee myös johonkin vanhempaan kaupunginosaan jossa kävin kerran, siellä ei ollut niin paljoa mitään kuin keskustassa. Joki oli juuri tuon värinen kuin kuvassakin ja kamera ikuisti maiseman värit onnistuneesti. Jos tykkäät kaupunkikohteista joissa on myös luontoa niin käy myös Torinossa. Jos pidät Alppimaisemista tai Saksasta niin saatat pitää myös Torinosta. Junalla Torinoon saapuessa näkee paljon havumetsää. Tähän kohteeseen saavuin eräänä iltana vuosia sitten junalla Roomasta ja aseman ulkopuolella näin eräänlaisen örkki-jengin. En pelännyt heitä mutta he olivat ensin maassa ja sitten he hyökkäsivät esittelemään minulle puuttuvia hampaitaan röyhkäisten. Mietin vievätkö he laukun mutta eivät vieneet, eikä laukussa olisi mitään arvokasta ollutkaan. En kiljunut ja juossut pois sillä olin liian utelias katsomaan mitä he seuraavaksi keksivät, niin ei tullut mieleenkään juosta pois. Jotain hyötyä kai siitä että olen jo asunut Itä-Helsingissä niin ei aivan mistä tahansa pelästy. Mitään tämmöistä en ole ennen Italiassa nähnyt. Myöhemmin googletin saman jengin ja löysin keskusteluja joissa mm. amerikkalaiset ja britit kauhistelivat kovasti samaista jengiä ja väittivät ettei heidän kaupungeissaan ole mitään vastaavaa, vähän liioittelua siis. Torinossa majoituin loma-asuntoon viikoksi. Talo oli ikivanha ehkä 1700-luvulta ja asuntoon mentiin rappuset ja kapean parvekkeen kautta sisään. Keittiö sijaitsi heti eteisessä. Onneksi vuokranantaja oli mukava ja tervejärkinen, koska olen törmännyt maailmalla myös muutamiin todella vihamielisiin vuokraajiin, mutta heistä ehkä lisää joskus myöhemmin. Torinosta tuli hieman mieleeni Saksa ja Ranska.

Po River Turin Italy.
2013 I was walking park side and looking at this Po river. The river is near the city and behind the houses. It's possible to cross the bridges and go to other side of the city I guess it's smaller and old side. It's nice that there's still nature near the City centre. I came to Turin years ago By train from Rome. Yes it was long journey but I saw different landscapes: first palm trees and then suddenly the landscape were similar to Germany I think so. More forest I saw. I gone outside from the train station at the evening and suddenly I saw there some kind of weird gang. First they were down on the street and then they came running around me and my bags. They showed me their teeth. Exactly it was very funny after all! I have get used to and I've seen (almost) all weird already so I didn't scream and I didn't run away. Exactly I was too curious to watch what they will do Next but they didn't steal nothing from me as I thought. I guess they were harmless. I rented one holiday apartment there for a week years ago. The apartment was located in a very old historical building I guess from year 1700. Turin city remind me of Germany and France.


Rhein-joki Kölnissä. Tunnelma oli ainakin aikaisemmin rauhallisempi kuin nykyään mitä uutisista on tullut luettua. Kävelin siltaa ja katselin tätä maisemaa 2014. Kamera hieman vääristää joen värejä koska joki on vihreä, ei sininen. Välillä ohi lipui myös jokilaivoja. Kölnistä löytyy monenlaisia muistoja: kerran näin pullonsoittajan joka oli laittanut pulloja vierekkäin ja soitti niitä ihan tosissaan rahaa keräten. Kerran näin kodittoman miehen joka asui/nukkui pankissa ja kohteliaana avasi pankin oven. Olin tässä kaupungissa juuri ennen kuin Saksa voitti jalkapallon MM -kisat ja silloin joka puolella näkyi Saksanlippuja. Tosin yhdessä autossa näkyi Venäjänlippu, eli joku Venäjänkannattajakin oli eksynyt pallofanien joukkoon.

Rhine River Cologne.
I got many memories from this city. I liked to walk bridge to other side of the city it was more green side. The river seemed more green than blue. Sometime I was watching river ships passing by. I was there also just a moment before Germany won the World Cup. I found Ancient Roman sight seeing it was cool.


Melko tavallinen kuva Belgian Flandersin puiston lammelta. Kukat ja lämpö, sellainen kevään odotus kiteytyy tähän kuvaan aika hyvin. Kevät ja kesämuistoja. Lammessa ui sorsia ja jonkinlaisia pieniä nokikanoja näkyi myös. Kevät on kaunista aikaa missä tahansa ja kuva saa minut kaipaamaan kevättä. Tässäkin kuvassa muuten lammen vesi näyttää puhtaammalta mitä olikaan. Näin tässä kohteessa pulun joka söi mieluummin nurmikkoa kuin tuota vettä. Puisto oli melko tavallinen mutta sitten kun kevät saapui puisto puhkesi kukkaan.

Perhaps ordinary picture taken at Belgium Flanders before the spring came. Flowers and warm days. I just love spring and summer and those spring and summer memories. Spring is beautiful time anywhere and nature wakeup. This picture capture the spring moment wellJoutsenet tulivat tervehtimään joella, eli kerjäämään ruokaa

Beautiful swans. Read more about my travel memories.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.