torstai 8. helmikuuta 2018

Lämpimät & aurinkoiset talvimatkakohteet vol.2

kuva.
Nyt olisi luvassa taas lämpimiä ja aurinkoisia talvimatkakohteita lumeen/pimeyteen väsyneille. Ei välttämättä tarvitse matkustaa maailman toisellepuolen kevät/kesäsäätä kokeakseen, mutta tässä useita eri vinkkejä: Barbados, saari Karibialla jossa Rihanna vietti lapsuutensa. Saarelta löytyy nyt myös Rihannan mukaan nimetty Rihanna Drive katu. Barbados on hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella, joka on hyvä tietää. Englannin kuningatar hallinnoi tätäkin saarta. Saaren ilmastosta: Barbadoksella on trooppinen monsuuni-ilmasto. Saarella on kuiva- ja sadekausi. Kuivakausi on joulukuusta toukokuuhun, jolloin voisi olla juuri otollinen aika käydä Barbadoksella. Monsuuniaikana on enemmän hyttysiä. Helmikuussa meriveden luvataan olevan 27C ja sää vielä illallakin 23C. Barbadokselle pääsee noin 9 tunnin lennolla Englannista, kohde sisältyy usein myös risteilyreitteihin. Kuvia Barbadokselta.

Sunny & warm travel tips for winter:
Barbados Caribbean. Located outside of the hurricane belt, luckily. Rihanna spent her childhood in Barbados and there is now also Rihanna Drive street. Barbados has 2 climates: dry and wet season. Wet season from June to November and dry season from December to May. Sea temperatures stay at 27C (80F) in February. How to get there: example 9h flight from UK.

Kuva.
Menton Ranskan Rivieralla. Menton on pienempi ja vähemmän suositumpi kohde kuin Nizza ja Cannes, mutta aivan lähellä ko.kaupunkeja. Voi liikkua junalla ja käydä useassakin eri kohteessa. Sää oli vielä helmikuussa erittäin aurinkoinen ja appelsiinipuissa näkyi appelsiineja. Kesätunnelma talvella tuntui ihanalta. Näe pastellitalot ja appelsiinipuut. Rivieran talvi on valoisa, eikä ihme että useat taiteilijat ihastuivat Rivieraan. Käydessäni 2013 helmikuussa Mentonissa oli +20C. Sitrusfestivaalit järjestetään joka vuosi Mentonissa 17. helmikuuta -7 maaliskuuta, jolloin kaupungissa myydään paljon sitrustuotteita ja appelsiinipuut kukkivat, vielä ehdit. Vaikka en ole joka vuosi Mentonissa käynyt, se kuuluu suosikkikohteisiini ja palaa mieleeni aina välillä. Plussaa myös siitä että Italiasta pääsee kätevästi junalla Mentoniin, sillä se on heti eka pysäkki Italian jälkeen joten käy myös vaikka San Remossa.

Menton, French Riviera. Near popular Cannes and Nice cities so you can visit many places there. I spent once time there in February and the weather was sunny and I saw a lot of orange trees. Winter with orange trees is my kind of winter. Many art painters liked to spend their time in French Riviera and no wonder because the weather is often beautiful and there is many beautiful villages to see with pretty pastel houses. If you visit Menton in February you could visit Lemon festivals in 17. February - 7. March. 


Mentonin maisemaa helmikuulta 2013

Sunny Menton february 2013

kuva.
Kangaroo Island kengurusaari Australiassa. Australiassa on kesä silloin kun Euroopassa talvi. Kengurusaarilla on 509km rannikko. Nähtävänä myös saarilla asuvia hylkeitä, koaloita, kenguruita. Kengurusaarella voi myös majoittua. Jos suunnittelet matkaa Australiaan pidä mielessäsi tämäkin uniikki saari. Lisätietoa. Miten pääsee: kengurusaarelle kulkee Sealink lautta (45min.) kohteesta Cape Jervis ja on myös lentoja. Australia on täynnä toinen toistaan erikoisempia kohteita ja eläimiä. Matkailijan pitäisi vain osata valita ne missä käy.

Kangaroo island, Australia. Kangaroo island has 509 km coast. What to see: seamonks, koalas, kangaroos and more. How to get there: Sealink ferry (45min.) from Cape Jervis or flight. Australia has many amazing destinations and animals to see. Travelers should just choose where to go.

kuva.
Kypros on eteläisintä Euroopassa (Maltan ja Kanarian lisäksi). Kypros on myös yksi kaikkein aurinkoisimmista kohteista Euroopassa sijaintinsa ansiosta. Uida ei luultavasti talvella voi, mutta varmaan jo aikaisin keväällä eli huhti/toukokuussa. Ainakin Sisiliassa voi uida jo toukokuussa. Talvet ovat leutoja Kyproksella ja aurinko paistaa useammin kuin monissa muissa kohteissa Euroopassa. Helmikuussa luvataan olevan ainakin jo +17C lämpötiloja päivällä. Tässä siis muutamia Euroopankin talvikohteita harkittaviksi. Plussaa myös siitä että etelä-Eurooppa on talvella halvempi kuin kesällä.

Where to see and feel sun in Europe's winter season? Europe has a few warm destinations for winter, most southern: Cyprus, Malta and Gran Canary Island. Cyprus is one of the most sunny destinations in Europe (but also Malta and Gran Canary are).  Mild winters and more sun than in many other places in Europe. Perhaps it's possible to swim in Gran Canary winter season and other of these destinations you can walk on the beach at least. Early spring is possible to swim also in Mediterranean sea.

kuva.
Oman on Lähi-Idän kohde jossa hyväksytään muutkin uskonnot niin että kirkkoja on sallittu rakentaa. Miten moni muu maa Lähi-Idässä sallii?  ei kovinkaan moni. Lähi-Idässä on vain muutama maa joissa voisin kuvitella käyväni ja jos valitsisin jonkun valitsisin mahdollisimman suvaitsevan maan matkakohteeksi, tai risteilyn. Omiin valintoihini vaikuttaa myös se miten ulkomaalaisia kohdellaan että mitä oikeuksia ulkomaalaisilla on eri asioissa ja uskonnonvapaus on niistä yksi. Omanissa asuukin ulkomaalaisista mm. aasialaisia, joilla uskonvapaus. Omanissa on vihreitä laaksoja kuvattavaksi ja nähtäväksi, suuria vuoria, dyynejä, linnoituksia, arkkitehtuuria sekä rantoja. Kohde ei ole täynnä jättisuuria pilvenpiirtäjiä, eikä ilmeisesti myöskään turistilaumoja. Matkailija joka ei halua talsia suurilla turistikaduilla voisi myös pitää Omanin luontokohteita. Oman ei ole uutuudenkiiltävä kohde, joten sieltä voit löytää aitoutta, historiaa ja nähtävää. Oman avautui turismille vasta 1980 ja on turvalliseksi luokiteltu Lähi-Idän kohde. Matkailijana antaisin plussaa myös vihreistä maisemista, sillä niitäkin löytää. Kohteet joissa on luontoa saavat minulta aina plussaa. Pidän aidoista kohteista ja tuolta löytää historiaa. Ilmasta: marraskuusta helmikuuhun voi olla +30C lämpötiloja. Viisumin voi hommata etukäteen tai lentokentälläkin onnistuu. Lisätietoa.

Oman could be also a good winter destination for sun seekers. Opened to tourism since 1980. Why is Oman worth to visit: you could see high mountains, sand dunes, fortresses, architecture, beaches, authentic atmosphere and more. Oman has also green landscapes and it's not shiny new you can still find authentic history and this is good for history fans and for people who like architecture and not just shiny towers. I like authentic destinations and destinations with landscapes. From November until the February you can expect Mediterranean climate about +30C (80F). Islam is the main religion but Oman has freedom of religion, they accept also other religions. More about Oman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.