keskiviikko 16. elokuuta 2017

Kohteita joissa et ehkä ole käynyt

Kuva.
Matkavinkkejä kohteisiin, joissa et ehkä vielä ole käynyt eli ei niin tunnettuja matkakohteita. Kohteet jotka eivät ole supersuosittuja ovat aika usein myös sellaisia että niihin ei ole suoria lentoja tai ei niin helppo löytää suoraa lentoa. Trooppinen Rock islands Tyynenmeren saarella Palau, saaret ovat osa myös Unescon maailmanperintökohteita. Rock islands saaret ovat lähes asumattomia ja niitä on 300. Miten pääsee: Palaun saarille (joita on 250) pääsee lentämään esim. Havaijilta 7,5 tuntia. Japanista 4 tuntia. Filippiineilta 2,5 tuntia. Palaussa on bungalowimajoituksia ja muita. Lähes kaikki vierailijat saavat ilmaisen 30 päivän viisumin saapuessaan, tosin poistuessa Palausta pitää maksaa vihervero ja head tax yhteensä 50$. Saarilla on kyllä hotelleja ja turismi elinkeinona, mutta Rock islands saarilla ei ole juurikaan asutusta. Kuvia Palaulta.

 The Rock Islands of Palau are a small collection of limestone or coral uprises. Almost 300 mostly uninhabited islands. Neatly all visitos can get a free 30-day tourism visa on arrival. How to get there: example to Palau islands flight from Hawaii 7,5h or from Japan 4h to Palau. Bungalow accommodations and more.

Kuva.
Batumi, Georgiassa Mustanmerenrannalla. Kohteessa on mm. promenaadi puistolla, 130m tornitalo, rantaa, palmuja, kunnostettuja 1900-luvun taloja. Kutsutaan Mustanmeren helmeksi. Kohteesta on lauttayhteydet Ukrainaan ja Burgasiin Bulgariaan. Georgia ei vaikuta vielä massaturismikohteelta. Pohjoismaalaisilla en ainakaan ole vielä huomannut suuria matkoja kohteeseen edes blogeissa, mutta lähikansat lomailevat kesät Georgiassa. Ehkäpä mainostamalla kohteesta saisi entistä suositumman. Kuvia.

Batumi Georgia. Has promenade, parks, 130m tower building, beach. Ferry connections to Ukraine and to Burgas Bulgaria.

Oman, Oman ei vielä ole juurikaan suuressa suosiossa, vaikka maa on rauhallinen ja turvallinen kohde. Nähtävänä olisi Nakhal ja Bahla linnoitukset, aavikkoa, kilpikonnia. Masirah aavikkosaari, jossa voi nähdä flamingoja ja kilpikonnia. Jopa 30000 kilpikonnaa munii aavikkosaaren rannoilla. Asukkaita aavikkosaarella on 12000 ja siellä on leiriytymismahdollisuus mutta myös pieniä hotelleja. Miten pääsee: Nfc lautoilla. Muuta nähtävää: Wadi Wadi shab jossa voi uida turkooseissa luonnonaltaissa, nähdä vesiputouksia, ympäri vuoden kukkivia oleantereita. Wadi Darbat laakso jossa voi nähdä vesiputoukset, kameleita, järven kuvia. Omanissa on myös kirkkoja, sillä ne ovat sallittuja Omanissa moskeijoiden lisäksi. Monsuunisää on heinäkuusta syyskuuhun.

 Oman is called a peaceful destination. Masirah desert island. Unique opportunity to watch several species of turtles swim the length and breadth of the island and flamingos. Has campings and also hotels. Oleander flowers around the year. You could visit Green natural pools in Wadi Shab. Wadi Darbat Monsoonal climate from July-September

 Scandola nature reserve Korsikalla kuuluu Unescon listalle. Scandolan luonnonpuistossa on nähtävänä mm. Gargalo saari, punaisia kallioita, erikoisia kalliomuodostelmia, lintuja, saattaa nähdä delfiinejä ja hylkeitä jos käy tuuri. Luonnopuisto on tarkoin suojeltu. Scandola on vaikeiden kulkuyhteyksien päässä, sillä tähän luonnonpuistoon ei pääse autolla. Kävellen pääsee mutta joutuisi ylittämään korkeita vuoria, joten lähes ainoa keino vierailla Scandolassa olisi veneretki Calvi nimisestä paikasta. Sanotaan että kalliot ovat erityisen kauniita auringonlaskussa. Miten pääsee: veneretkiä Calvista Scandolaan järjestää Colombo line ja Calvi Evasion. Korsikalle pääset esim. Italian Savonasta Corsica ferries lautta, menee myös muita lauttoja Toulonista ja Marseillesta Bastiaan ja Ajaccioon. Katso myös: suositut ja ei niin täydet matkakohteet.

Scandola Nature Reserve in Corsica island, part of Unesco sites. What to see there: Gargalo island, red cliffs, red rhyolite, rhyolite cliffs,  Strictly protected. There is no way to enter Scandola by car, and to enter by foot involves crossing very high mountains, so in practice the only way to enjoy the splendours of this coastline is by taking a boat - trips leave from Calvi. If you are lucky you could also see dolphines or seals. How to go there: there is boat trips from Calvi to Scandola check Colombo line and Calvi Evasion. There is a ferry connection from Savona Italy to Corsica and from Toulon and Marseille to Bastia and Ajaccio Corsica.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.