perjantai 23. maaliskuuta 2018

Junamatkavinkkejä: upeat rantareitit


kuva.

Junamatkailu on myös hyvä keino kiertää eri kohteita. Juna on myös yksi paras ratkaisu maisemamatkailuun ja ekologisin matkailumuoto heti kävelyn ja pyöräilyn jälkeen. Kuvassa Kalifornia San diego del mar junareitti joka kulkee rantamaisemien vierellä. Upeita rantamaisemareittejä näet junasta myös esim. ottamalla reitin Rooma-Civitavecchia, jossa näet ensin maaseutua ja sitten rantoja. Tai vaikkapa junareitin San Remo (tai Ventimigliasta) Cannesiin. Myös Sisiliassa junareitti kulkee usein rannikkoa pitkin, jolloin näkee mahtavia maisemia esim. junareitti Palermo Taormina tai Catania Taormina. Suosittelen Sisilian junareittejä niillä näkee Havaijimaisia maisemia. Italiassa junat ovat usein aika vanhoja ja paljon rappusia, ellet ota nopeaa ja siistiä punaista frecciarossa junaa. Alpeista pitävät voivat mennä vaikka reitin München Innsbruck, tai pidemmälle Italiaan asti jolloin näet Dolomiitit. Saksassa on erittäin paljon tasaisia vihreitä maisemia. Lisätietoa Saksan junareiteistä. Nyt on avattu myös uusia nopea reitti Lontoosta Hollantiin, jolloin voi nähdä mm. kuuluisan Keukenhof puutarhan. Jos vanhalla höyryjunalla matkustelu kiehtoo niin sellaisen voi kokea mm. Sardiniassa algherossa ja Skotlannissa. Sardiniassa junareitillä näkyi paljon vihreää, vuoria ja hevosia laiduntamassa. Sisiliassa näkyi kukkapeltoja, rantoja, vuoria ym. Mitä muistaa: ota pientä syötävää mukaan kuten keksejä, kamera, luettavaa ja musiikkia. Englannissa junista näkyi paljon vihreitä nummia. Espanjan junat. Ranskan junat. Esimerkiksi Barcelonasta pääseee Montpellieriin Ranskaan 3 tunnissa. Varkaita voi junissa olla ainakin Ranskan puolella tuli nähtyä, joten vahdi tavaroitasi. Junissa on usein ravintolavaunu mutta tarjonta ja hinnat riippuu kohteesta. Nyt saat Interrail Global Pass -korteista 15 % alennusta, kun ostat kortin 31.3.2018 mennessä. Rovos järjestää mielenkiintoisia elämysjunamatkoja. Luxury train club tarjoaa hienoja reittejä. Aikaisempia juttujani: 10 syytä matkustaa junilla. Unohtumattomat matkaelämykset: junamatkavinkkejä.  Junamatkailuosio.

Train traveling is one of the most ecological way of traveling abroad. I've seen very beautiful rail routes example in Italy: Sicily coast and Rome to Tuscany route. San Remo to French Riviera is also beautiful. Now is also a new fast route from London to Holland. In Sardinia I saw a lot of green landscapes and horses. In Sicily rail route I saw flower fields, mountains, beaches and more. If you would like to go to Italy check Trenitalia. Frecciarossa is highspeed train in Italy. Spain train tickets. Check Eurail. Photo of rail route in San Diego del mar California.


Kuvassa alppireitti

kuva.
Scotland

2 kommenttia:

  1. Junamatkailua tulee nykyään harrastettua melko vähän, harmi sinänsä. Tuo Kalifornian reitti tuntui mielenkiintoiselta, täytyypä testata jos/kun sinne päin ennätän. Myös Sri Lankassa on upeita junareittejä.

    VastaaPoista
  2. Ai että, upeita maisemia noissa kuvissa! Minua on kiinnostanut jo pidemmän aikaa Rovos Rail, mutta melko hintavia tuntuvat olevan.

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.