lauantai 10. maaliskuuta 2018

Vesiputoukset eri kohteissa

kuva.
Matkavinkki vesiputouksille Euroopassa ja sen ulkopuolella. Vesiputoukset Kreikassa kohteessa Edessa, jossa on myös paljon siltoja. Vesiputoukset olivat saavuttamattomissa kunnes vuonna 42 alettiin järjestää turistikierroksia. Karanos vesiputous on 70m ja suurin Kreikassa. Paikalliset kutsuvat kaupunkia veden kaupungiksi. Näitä ei vielä kauheasti mainosteta jokapuolella, joten luulisi olevan tilaa kuvatakin. Vesiputoukset eri kohteissa ovat usein todella suosittuja, joten yritin tähän kerätä myös vähän tuntemattomampia vesiputouskohteita. Itse en ollut näistä kuullut, kunnes etsin tietoa Kreikan vesiputouksista. LisätietoaVideo. Miten pääsee esim. järjestetty retki Halkidikista tai omatoimisesti.

 Where to see waterfalls here is few travel tips:
Karanos waterfall measures 70 metres in height and is the biggest one in Greece. Local people use to call the place the city of waters. Edessa.

kuva.
Vesiputoukset Madeiralla kuten Risco vesiputous löytyy Rabacal reitiltä ja on 100m korkea. Löytyy myös muita vesiputouksia Madeiralla kuten Levada falls. Voisivat olla näkemisen arvoisia ja Madeiralla näkee myös paljon kukkia. Milloin mennä: luulen että kesä on suosituin turistiaika, mutta myös talvella voi matkustaa Madeiralle. 


Waterfalls in Madeira: Risco waterfall 100m at the Rabacal trail in Madeira. And Levada Falls.


kuva.
Fairy Pools, Isle of Sky Skotlanti. Sijaitsevat lähellä Carbost nimistä kylää ja pikkuputouksille voi kävellä. Luvataan olevan yksi taianomaisimmista paikoista Skotlannissa ja suosittu kuvauskohde. Pikkukeijuputouksia ympäröi lampi, joka saa ne näyttämään taianomaisilta mutta jättisuuria vesiputouksia ne eivät ole. Vesi on kylmää mutta lammessa voi myös uida jos tarkenee. Säät voivat vaihdella ja talvella voi olla luntakin. Muuta nähtävää alueella on esim. linna. Skotlannissa olisi nähtävänä myös hirviöjärvi Loch Ness. Järjestettyjä valmisretkiä vesiputouksille löytyy esim. TourSkye ja WowScotlandtours.  Kuvia ja lisätietoa. Milloin mennä: jos haluaa kuvia niin ettei ole suuria turistilaumoja niin luulisi että sateisen huono sää voisi olla otollinen vierailuaika, mutta kohde on suosittu.


The Fairy Pools, Isle of Sky in Scotland. Near the village of Carbost. One of the most magical place to see in Scotland. Little waterfalls are surrounded by a pond. Popular photography spot. Possible to swim there but water could be cold. Check also TourSkye and Wow Scotland tours


Marmore-putous.
Cascate delle Marmore, vesiputous Italiassa 165m. Ei ole luonnon, sillä antiikin roomalaiset tekivät Marmore-putouksen. Valmisretket. Sijaitsee Umbriassa. Riva vesiputoukset Campo Tures Bolzanossa, kolme vesiputousta jotka ovat 42m ja niille pääsee patikkareitiltä. Cascate del Mulino/Mill vesiputous Saturniassa on pikkuvesiputous, jossa on myös luonnonaltaita +35 lämpöisellä vedellä. Olet saattanut nähdä kuvat Turkin pamukkale luonnonaltaista, Saturniassa on hieman saman näköiset. 8 vesiputousta Italiassa. Campnévanol, lähellä Barcelonaa kohteessa Ripoll voi nähdä 7 pientä vesiputousta. Reitti on pitkä ja vaatii paljon kävelyä. LisätietoaKuvia. 


Cascate delle Marmore waterfalls in Italy, 165cm high. It's man made by Ancient Romans and located in Umbria. Riva waterfalls in Campo Tures Bolzano. Cascate del Mulino/Mill little waterfall in Saturnia with few natural pool. If you have seen Pamukkale's natural pools it's similar.  8 Beautiful waterfalls in Italy.

Wallaman falls, Australian yksi suurimmista vesiputouksista, jota ympäröi Unescoon kuuluva sademetsä. Multnomah falls, sijaitsee Oregonissa Amerikassa. Suurin vesiputous Pohjois-Amerikassa korkeus 189m. Retkiä kohteeseen järjestetään Portlandista, tietoa retkistä. Australiassa on useita vesiputouksia. Plitvice ja Krka vesiputoukset Kroatiassa, jotka ovat nykyisin erittäin suosittuja ja valmisretkiä löytyy.  

Wallaman falls in Australia near rainforest (part of Unesco). Multnomah falls in Oregon Usa is 189cm high. Possibility for a tour to Multnomah from Portland.  Plitvice and Krka waterfalls are popular in Croatia.


kuva.
Islanti, vesiputousten luvattu maa. Tuliperäinen Islanti on täynnä vesiputouksia ja geysireita. Joten sieltä löydät varmasti useita. Jos et halua maksaa superkallista matkaa mene vaikka viikonloppumatkalle tai risteilylle. Kuvaajilla riittää siis kuvattavaa. Vesiputoksia nimiltä: Dynjandi, Skogafoss, Seljalandsfoss, Gullfoss, Godafoss, Svartifoss, Systrafoss, Kirkjufellsfoss. Kuvassa lienee Godafoss. Retkiä vesiputouksille järjestää mm. Iceland travel. Extreme Iceland. Golden Circle day tours.  Suomestakin löytyy pieniä vesiputouksia+World of Waterfalls listaa vesiputouksia eri kohteissa. European waterfalls listaa Euroopan vesiputouksia.

Iceland, a promised destination for travelers searching waterfalls. Iceland has many waterfalls and geysir and good photography spots. Waterfalls: Dunjandi, Skogafoss, Selalandsfoss, Gullfoss, Godafoss, Svartifoss, Systrafoss, Kirkjufellsfoss. Tours: Iceland travel. Extreme Iceland.  Golden Circle day tours. Check also World of Waterfalls and European waterfalls. 

1 kommentti:

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.