lauantai 9. joulukuuta 2017

Matkavuosi 2017 kooste kohteista yms.Matkakooste käydyistä kohteista 2017 ja juttua myös suosituimmista jutuista. Keväällä kävin Saksassa. Näin Würzburgin historiallista keskustaa, joka on ehkä hienointa Bavariassa. Kävin uudestaan Wienissä, mutta vastassa oli taas tympeä asiakaspalvelu ja sain vatsataudinkin viikoksi. Tosin moikkaavat hevosvaunujen kuljettajat ovat ok. Sitten otin junan Bratislavaan, joka oli rennompi ja miellyttävämpi kohde minua kohtaan. Siellä näkyi hienoa arkkitehtuuria, linna kukkulalla ja muitakin mielenkiintoisia rakennuksia. Värejäkin oli käytetty ja kaupat vähintääkin yhtä hyviä kuin Keski-Euroopassa. Hintataso ravintoloissa oli paljon edullisempi kuin monessa muussa Euroopan kohteessa, sillä esim. aasialaisesta sai suuren annoksen vain eurolla. Voin suositella Bratislavaa budjettimatkailijoille ja muillekin. Kohde vaikutti myös suht turvalliselta ja vihreää luontoakin on. Sitten lähdinkin Italiaan.

Otin bussin Itävallan kautta Italiaan. Yhteyksiä, etenkin edullisia oli aluksi vaikea löytää kun junalippujen hintoja on nostettu Keski-Euroopassa jopa lentolippujen tasolle. Itävallan sateinen sää ja vuoristomaisemat vaihtuivat Italian kauniisiin ja raikkaisiin kukkamaisemiin. Jo Veronan autokatujen varsilla näkyi kauniita ruusuja. Tunnelma oli silloin tosi hyvä: sade vaihtui aurinkoon ja kukkiin, sekä hymyileviin ihmisiin. Sillä hetkellä olin onnellinen. Veronassa on joka kevät aivan erityisen kaunista, juuri kun kukat kukkivat ja kukkia laitetaan puistoihin. Sellaiset maisemat kuin jossain unessa. Sen jälkeen löytyi yhteys ja majoitus Cattolicassa. Cattolica kohteena paljastui helteiseksi turistikyläksi, mutta sielläkin näkyi kivoja trooppisia kukkakujia ja meri. Nähtävyyksiä ei juurikaan ollut, mutta meri kyllä. Sää oli kesällä +40C lähes koko ajan ja aurinko paistoi joka päivä, mutta helle se ei enää haitannut. Varjoisia kujiakin löytyi, joissa oli viileämpää. Kävin samalla myös Riminillä sun muualla. Luulin etten kestäisi helteitä mutta samalla selvisi että kestän vielä +40C hellettä ja sen seurauksena kaikki kylmä sää on alkanut taas tuntua liian kylmältä.

Tykkäsin siitä että kadut olivat sen verran tasaisia että matkalaukun kuljetus onnistui ja myös siitä tykkäsin ettei palellut ja aurinko paistoi koko ajan. Ei tarvinnut olla väsynyt pilvisestä tai pimeästä säästä. Kaikki kesävaatteeni olivatkin liian kuumia joten piti ostaa uusia. Välillä oli jotain ohjelmaa kuten korumarkkinat ja taidenäyttely ulkona, mutta kovin paljoa ei ollut ohjelmaa eikä menemistä kesällä. Tosin maailman uutisia seuratessa päätin ettei ohjelmaa ja menemistä edes tarvitsisi olla. Mitä en saanut mutta halusin? yritin etsiä yhtä risteilyä mutta olivat aina varattuja. Nyt talvella olen käynyt Dresdenissä toistamiseen. Italiasta pois lähtö syksyllä tuntui taas haikealta ja viileä pilvisyys oli tietysti heti vastassa.

Saksassa näin Dresdenin linnan vähän aikaa sitten (kuvassa tumma palatsi), jossa on museoita. Palatsi on mystinen iltavalaistuksessa. Linna oli kiva nähdä ja kirjoitan siitä lisää myöhemmin Saksaosiossa. Kävin myös Stena linesin lautalla, joka oli ok mutta hytin verho oli rikki.  Parasta: päivittäinen aurinkoinen sää Italiassa, Bratislavan näkeminen, kevätmaisemat Italiassa. Pettymykset: niiltä ei taaskaan vältytty. Kohtasin taas huijausta tietyissä franchising ketjuhotelleissa joihin en enää aio palata, huijaus ei ole ok. Kehottaisin varomaan accorhotelsien i:llä alkavia ketjuhotelleja, minua on uhkailtu ja rahaa viety. Yksi kamerani hajosi ja ajattelin ostaa uuden vasta jos löytyy kunnon tarjous. Matkalaukkuni hajosi keväällä taas. Kävin myös toisessa kohteessa Saksassa, josta en pitänyt erittäin huonon asiakaspalvelun ja ankean sään takia joten en kirjoita siitä mitään mainoksena. Saksassa oli pilvisempää tietysti kuin etelässä ja kauppojen hintataso oli taas hieman kallistunut, joka oli myös pettymys. Tosin Saksassa on vielä päivisin jotenkuten valoisaa vaikka olisi pilvistä. Suoraan sanoen tällä hetkellä olen kyllästynyt Keski-Euroopassa matkailuun, mutta en Ranskaan. Tietyiltä tavoin kiristynyt tunnelma on vaikuttanut myös siihen ettei tunnelma ole enää sama kuin vuosia sitten ja sille eivät yksittäiset matkailijat voi mitään. 2017 kävin 5 maassa.


Mitä ensi vuodelle?  tätä olen miettinyt ja olen miettinyt Euroopasta lähtemistä kauemmas, aika paljonkin tätä mietin ja tuntuu että olen valmis lähtemään miten vain kauas tahansa. Jonnekin missä on aurinkoista ja hyvä tunnelma. Omatoimi tai valmismatkalle ihan sama. Nyt kun olen tottunut että voin istua vaikka bussissa/junissa 6-8 tuntia kaipa se muuallakin menee. Euroopassa on nykyään alueita joissa suljetaan ruokakauppoja, joulumarkkinoita ja milloin mitäkin uhkien takia. Nyt kun olen tottunut ettei Eurooppa enää ole niin turvallinen tai luotettava, niin kaipa muuallakin pärjäisin. Jos ei edes Euroopassa voi luottaa mihinkään kuten yleinen turvallisuus ja ketjuhotellien hinnat, miksi en menisi pidemmälle. Mitäpä jos jossain kauempana olisikin sellainen tunnelma, sää ja asiakaspalvelu josta pidän. Aidon iloinen asiakaspalvelu tai aurinkoinen sää ei ole liikaa vaadittu. Jotain hyvää (kuten kaukokohteet) on hyvä jättää myöhemmäksikin ja nyt voisi olla niiden aika. Tietysti samat vanhat kohteetkin myös kelpaa eli Välimeri kiehtoo aina vaan, mutta myös uudet kohteet. Lähdön tunnelmaa on yhä erittäin paljon! Suosituimmat jutut: luetuimmat olivat suosikkimatkakohteeni. Uudet unelmakohteeni. Parasta kesässä. Matkakohdeideoita 2017.  Matkavinkit Roomaan.  Vinkkejä lentopelkoon.  Asunto Italiasta vinkkejä.  Lue myös nämä joulukalenteri.  Kevään ja kesän parhaat ja pettymykset.  Paluu Italiaan.  Matkakooste 2016.

About the Travel Year 2017: 
I didn't visit so many destinations this year (2016 I did) but I visited destinations I like Italy and Bratislava. I've visited 5 destinations without flying 2017. I saw historical Würzburg. I visited Vienna second time and took train to Bratislava. I can recommend Bratislava, there is interesting architecture, similar shops than in Central Europe, Danube and good but cheap restaurants. Then I gone through Austria to Italy. Visited again Verona. First I saw green Alps and the weather was rainy but changed immediately to bright sunshine and warm weather in Italy. There was a lot of beautiful spring roses around Verona, also streetside. Then I felt happy. Spring season is often very beautiful time in Italy, perhaps most beautiful season to visit Italy. After Verona I visited Cattolica and Rimini. Cattolica is a tourist town and there is sea. The weather was bright sunny everyday and I didn't feel anymore tired of the cloudy weather like elsewhere. No rain, just sunshine and hot weather and few thunder storms. First I was thinking I should go and travel more but why I should change the place all the time in summer. Is it something that other people do, plan a lot of things to do everyday but we don't have to do many things all the time everyday, just take time and then go. I've visited Dresden second time and this time also visited Royal Palace in Dresden. The palace has museums and it's mystical to see in the evening. It was nice to see the place. I will write more about the palace later. Disappointments: I got very bad customer service at few hotels in few German speaking places, lost money few times and notice the customer service should be equal to ever tourists I think. I'm not the only one who complaint also this I know very well. But now I know better where I will go again and where I don't travel anymore. For being honest I'm right now very bored of Central Europe but I would like to visit again Frace now or later. Also Bratislava I like.

What I will plan for the next year? I would like to visit also countries out of Europe. I feel I'm ready to go now or later. I miss summer weather and I know other side of the world is summer right now. I love never ending summer. The place I should be. Also I know many destinations in Mediterranean I would like to visit, new and old. After years I've still this feeling of departure a lot of but now I just know better where I will return and which destinations I would like to see in the future. It's good to save something for later, I think.

Building in Bratislava 

Adriatic sea


Royal Palace in Dresden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.