maanantai 7. elokuuta 2017

Matkakooste: kevään ja kesän parhaat ja pettymykset


Matkakooste kevään ja kesän matkoistani, mielipiteiden kera.
Parhaat: keväällä tykkäsin käydä Bratislavassa. Otin junan Wienistä Bratislavaan ja vastassa oli heti rennompi ilmapiiri. Edullisempi hintataso esim. ravintoloissa voi saada eurolla ruoka-annoksen. Nähtävääkin on kuten linna vuorella ja Tonava. Bratislava yllätti positiivisesti ja pidin heti siitä enemmän kuin monesta muusta Keski-Euroopan kohteesta. Syynä yleinen tunnelma, vihreä ympäristö, edullisuus. Myös Italia on jälleen ollut mieleinen. Kun saavuin uudestaan Veronaan vastassa olivat kauniit ruusut teillä ja puistoissa sekä aurinkoista. Italian (vaihtelevat) merimaisemat, aurinko ja kukkakujat eivät kyllästytä. Italiassa usea kohde on kuin ulkoilmapuutarha keskellä katuja. Italiaan piti taas palata (tosin eri kohteeseen) kun viime kesänä poislähtiessä tuntui siltä että jotain jäi kesken. Oikeasti mitään ei jäänyt kesken, mutta koko talven kaipasin muualle ja alkoi tuntua etten enää sopeudu myöskään Keski-Eurooppaan. Viime kesänä kiersin useita kohteita jopa vaihtaen paikkaa vain päivän ja viikon välein, mutta nyt on ollut kivempi kiertää kohteita rennommin ajan kanssa. En ehkä kuitenkaan halua niin stressaavaa matkustustapaa aina. Oli kiva nähdä Wurzburgin historiallinen kaupunki keväällä, vaikka suurta kaipuuta ei jäänyt. Lisää kohteita lienee vielä luvassa, koska aion nyt vaihtaa paikkaa..

Matkaunelmat: ne samat mutta myös useat uudet kohteet. Kaukomatkat kiehtoo, mutta myös risteilyt ja lauttamatkat. Olen alkanut kaivata Kreikkaan, pitäisiköhän mennä? Useat trooppiset saaret kaukana ja lähellä kiehtoo. Vesiputouksiakin olisi kiva nähdä ja laventelipellot. Karibia kiehtoo vuodesta toiseen. Löydöt: lomamajoitus josta sai alennusta, uudet kohteet ja pari vanhaa, euron korumarkkinat, hieman yli euron maksanut lehti jonka mukana tuli aurinkorasva. En ole palanut ja käytän siis kahta (toinen 30 suojakertoimen) aurinkorasvaa. Kuten vuosi sittenkin rusketuin käsistä ja Italiassa on yleensä paljon varjoisia kujia ja puita joiden varjoissa voi olla kuumimpaan aikaan.


Ruoka: olen syönyt mm. paellaa, perunoita, pastaa, minestrone, nuudeleita vihanneksilla. Suklaan sijasta jäätelöt, pirtelöt, mehujäät, voileipäkeksit, jäätee. Ruokapettymys oli maissivoileipäkeksit joista en tykännyt. Yllätykset: luulin etten kestäisi helteitä, vuosi sitten kesällä oli +40C Pohjois-Italiassa ja nyt on ollut noin +35C sitä säätä kestän vielä melko hyvin ilman pakahtumista. Mutta yli 40C säät ovat jo liikaa minullekin ja nyt sellainen ilma on alkanut tulla niin kyllä silloin alkaa olla saunamainen olo, etenkin jos ei ui. En ole pitänyt vesipulloa mukana mutta 40C säällä alkaa tarvita. Kesävaatteet jouduin ostamaan uudet koska edelliset hellevaatteet oli jo liian kuumia, silkki ja satiinimaiset kankaat käy ja muilla en tee mitään, hihoista puhumattakaan. Ilmastointi on mutta on ollut sellainen joka ei meinaa tehota sään kuumetessa. Pomppuinen autotie oli aika yllätys sekin. Yksi yllätys on myös se että saan hyttysistä allergiaa ja toisinaan taas (vaikka menen joelle) hyttyset eivät tulekkaan. Matkoilla nähty asia: "kaikilla" on koira tai lapsia. Chihuahuakoirat ja mäyräkoirat näyttävät olevan pieneen tilaan mahtuvia matkaseuralaisia, mutta turistitungoksissa pikkukulkijat pitää ottaa syliin. 

Pettymykset: kameran hajoaminen ja Itävalta sekä kyllästyminen Keski-Eurooppaan, paras päätös oli ottaa bussi Itävallasta Italiaan. Perusteluna kerta toisensa jälkeen kohdattu epäystävällinen asiakaspalvelu majoituksissa ja siihen vielä lisäksi kaatosateet ja vatsaoireet pikaruokaloista Wienissä jonka takia jouduin varaamaan hotellia lisää ja lisää tullen myös huijatuksi. Sekä muutenkin tylsä mutta levoton tunnelma ja ne sateet, sekä kallistunut hintataso myös ruuassa. Vatsataudit loppuivat heti kun poistuin Keski-Euroopasta ennen kesää ja vaikka koitin syödä erilaista ruokaa niin mikään ei siellä tehonnut. Jostain syystä oli koko ajan sellainen olo että tuntui vatsataudilta. Koenkin että ruoka on jotenkin terveellisempää ja tuoreempaa mm. Italiassa. Katso myös kuinka matkustaa edullisemmin.

About my travels this spring+summer: 
Mostly I like going around Mediterranean. This summer I decided not to run everywhere changing place after a day (or week) as I did last year, it was a bit stressful. I want to take time to see destinations. Spring time I liked to visit Bratislava. Bratislava is near Vienna and there is train, bus and ferry connections to Bratislava. Bratislava has cheap restaurants and  colorful architecture  +castle and Danube river. It was nice to visit there. I came to Italy again and it was really beautiful to see roses around Verona and sunny weather, worth to visit. Also found new place. And how beautiful are flower alleys and sea views, I never get bored of those and I feel happier. About spring: it was nice to see historical Wurzburg. About the food: now I've liked paella, potatoes, pasta and noodles with vegetables. I almost forgot chocolate but I like chocolate ice cream and milkshakes. Disappointments this spring and summer were that I have broken camera and didn't enjoy anymore of staying in Central Europe or near it because I wanted to find sea views and good healthy food in South Europe and I did. Weather has been mostly +35C with bright sunshine it is Ok to me but if weather gets hotter I may start to feel like sauna.

Travel dreams: 
I got new and old travel dreams, still many. Tropical islands. I want to go to cruise again but also to visit countries far. Around the world trip could be great experience. I would like to visit Greece again I miss Greece and someday I would like to see waterfalls somewhere.  


Emilia Romagna

Tirolista, kun menin bussilla Italiaan Itävallasta

South Tyrol

 Würzburg

Bratislava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.