sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Uudet unelmakohteeni

Kuva.

Juttu unelmieni matkakohteista ja muutama matkavideo. Sevilla, historiallinen ja legendaarinen sekä upeaa arkkitehtuuria ja puutarhoja. Voisin kuvitella viihtyväni kohteessa viikkokausia vaeltelemassa ja ihmettelemässä tutkien nähtävyyksiä ja maisemia kyllästymättä. Alcazar kiinnostaa. Aito alkuperäinen flamenco on kotoisin Sevillasta. Itseasiassa yritin jo viime kesänä käydä täällä, mutta junat Barcelonasta Sevillaan olisi maksaneet monta sataa euroa ja kaiken lisäksi ne olivat aina loppuunmyyty kun olisin mennyt. Mutta yritys oli kova, kävin useana päivänä juna-asemalla ja kohde ei ole unohtunut vieläkään.

About my Dream destinations. Where I dream to visit some day. Many people could think that I've already visited many of my dream destinations in Europe. Yes I've seen a lot of beautiful destinations such as Venice but not all. I could have a long list about the places I want to visit but I always try to pick favorites/dream destinations. My favorites has often tropical landscapes or beautiful architecture. Historical and legendary Seville with amazing architecture and gardens. I guess I would love wonder and wander around Seville at least few weeks and admire architecture and views there. Exactly I already tried to get to Seville last summer I tried to find a train connection from Barcelona to Seville but was expensive and always sold out. Well no wonder and I haven't forget this destination.


Kuva.
 Santorini. Jos pitäisi valita Sevillan tai Santorinin välillä, se olisi erittäin vaikeaa. Valitsisin Santorinin arkkitehtuurin, meren ja ruuan takia, mutta Sevillan nähtävyyksien ja vehreyden takia. Olen aina tykännyt näistä kuvista joissa on taloja vuoren rinteillä, auringonlaskuja ja arkkitehtuuri Santorinilla on ainakin ulkoapäin katsottuna äärimmäisen hienoa silmiini, kuin pala taidetta. Viime keväänä yritin kovasti saada risteilyn johon olisi sisältynyt Santorini, mutta koska en onnistunut pääsinpähän sentään Mykonokselle. Kaiken lisäksi kohteessa näkee myös meri ja tulivuorimaisemia. Minua ei haittaa edes se ettei kohde ole niin vihreä, koska tässä kohteessa houkuttelee arkkitehtuuri ja merimaisemat. Worthvisit sivulle on listattu 22 kuvaa Santorinilta.

I would love to visit Santorini sooner or later. There is fantastic architecture houses on hills, magical sunsets and great sea views. Last spring I've tried to get a cruise to Santorini but it was sold out but at least I saw other destinations I saw Mykonos. Check 22 Amazing photos of Santorini

Kuva.
Vihreä ja luonnontäyteinen Costa Rica kiehtoo. Kohde on poliittisesti rauhallisempi kuin moni latinalaisen Amerikan kohde. Luultavasti tutustuin kohteeseen jo lapsena luontodokumenteissa. Viidakot, sademetsät ja palmurannat kiehtoo. Sekä papukaijojen ja eläinten näkeminen. Luonto on vielä säilynyt joten on useita eläinlajeja jäljellä, sen lisäksi unelmarantoja sun muuta. Saattaa nähdä nenäkarhuja, apinoita, kolibrin, sinisen papukaijan, liskoja, valaita ym. Rannikkoa on Karibialla ja Tyynellämerellä, niin sekin kiinnostaa. Costa Rica on valittu myös maailman hyvinvoivimmaksi maaksi. Minäkin uskon siihen että maan ilmasto, ilmanlaatu ja vehreys vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. Costa Rican hallitus käyttää veroja metsien suojeluun. Visit Costarica sivulla tietoa ja lisätietoa villieläimistä.

Green Costa Rica full of nature, meaning of the name is rich coast and it has rich nature around. I guess I've seen Costa Rica nature documents when I was a child. Jungles, rainforests and beaches with palm trees. Parrots and wildlife. Pacific and Caribbean coast. About the wildlife. Historically Costa Rica has generally enjoyed greater peace and more consistent political stability compared with many of its fellow Latin American nations. The Costa Rican government uses taxes collected on the sale of fossil fuels to pay for the protection of forests.
Check Happy Planet.

Kuva.
Amalfin rannikko kiinnostaa ja on kiinnostanut jo vuosia. Vähän samaan tapaan kuin Santorinilla vuorille on ripoteltu taloja. Amalfi on ollut aikanaan suuri merimahti. Sen lisäksi kuitenkin alhaalta löytää myös hiekkarantoja niin ja tietysti hyvää jäätelöä. Amalfille pääsee esim. lautalla/katamaraanilla/bussilla Napolista ja Salernosta. On yksi sanonta "kun amalfitanilainen menee taivaaseen se on kuin mikä tahansa päivä." Vuosi sitten sain melkein tilaisuuden käydä Amalfilla, mutta olin jo ostanut liput Caprille. Myös autolla pääsee mutta tiet ovat kiemuraiset. Tietoa ja kuvia. Ei nämä tähän lopu, sillä kiinnostaisi kovasti myös mm. Rio, Havaiji, trooppiset saaret, Etelä-Afrikka ja monet monet muut. Safarille haluaisin mutta haluaisin että kehitettäisiin tarpeeksi tehokkaita uusia rokotteita ja safariauton kyytiä en ehkä kestäisi ainakaan ilman matkapahoinvointilääkettä koska olen lukenut että auto pomppii ja kiemurtelee maanteillä.

Amalfi coast is so beautiful. There must be also good ice cream. There is a ferry and hydrofoil connections from Naples harbour and also from Salerno. There is a saying "when Amalfitan goes to heaven it's like any other day". Last summer I almost had a chance to visit Amalfi when I was on cruise but I already bought tickets to Capri. I would like to visit many more. Example tropical islands, Hawaii, Rio and South Africa and more.


2 kommenttia:

  1. Costa Rica on IHANA! Opiskelin siellä aikoinaan puoli vuotta espanjaa, ja rakastuin maahan. Siitä kannattaakin unelmoida - ja tietysti unelma kannattaa myös toteuttaa :)

    VastaaPoista
  2. Kivalta kuulostaa, tämmöiset trooppiset ja vihreät kohteet kiinnostaa ja villieläimiäkin olisi kiva päästä joskus näkemään. Elleivät onnistuisi menemään piiloon

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.