lauantai 20. heinäkuuta 2019

Aasialainen vihanneswokki ja juomaideat kesään



Aasialaisista ruuista keksitty hyvä ja tosi nopea ohje vihanneswokki: nuudelit vihanneksilla. Kuva. Sekaan voi laittaa myös mausteita kuten curry, chili tai kookosöljy. Vihannesten avulla terveellisempi vaihtoehto kuin joku muu ateria. Mitä vihanneksia esim. paprika, maissi, porkkana, pavut, bambu. Keliaakikot voivat korvata nuudelit riisillä. Näihin en kyllästy. Mutta olen alkanut saada joskus vehnäallergiaa durumpastasta. Olen tykännyt vietnamilaisesta ja japanilaisesta ruuasta. Kaipaisin myös lisää inkivääri ruokareseptejä ja risottoja. Muita kokeilemisen arvoisia aasialaisia ruokia: thai kookoskeitto. Vicky Pham ruokablogi. Hungry Huy ruokablogi.

Good, easy and fast Asian recipe: noodles with wok vegetables. Try also with spices curry, coconut oil or with chili. People who has glutein allergy could try this also with rice.  Check Asian recipes: vegan thai coconut soup. Vicky Pham

kuva.
Kuvan juoma on aika helppo tehdä: persikka jääteejauhetta/teetä, sekaan appelsiinia tai jäitä ainakin kesäksi. Myös tavalliset hedelmäteet maistuu kesällä kylmänä. Kaikenlaisia jääteejuomia ja smoothieita olisi tosi helppo itse tehdä. Appelsiinista saa tehtyä myös juoman ilman tehosekoitinta. Kesällä etenkin trooppisissa helteissä täytyy muistaa tankata kuin joku tankkeri, myös lomalla.

Photo of the drink is easy to make: just peach tea and you could add also orange or ice cubes then water.

kuva.
Lisäksi jo aiemmin mainitsemani detoxjuoma toimii hyvin kesäjuomana: kylmä vesi johon laitetaan muutama siivu sitruunaa, appelsiinia, kurkkua, jääpaloja tai vaikka marjoja. Niistä tulee mieto maku eikä tästä juomasta tule sokeriällötystä. Myös lapsiperheet voivat korvata mehut tälläisillä juomilla. Laita vesi jääkaappiin ettei se kuumene pöydällä, kesäjuoman on tarkoitus olla raikas ja virkistävä. Myös matkalla voi ottaa pulloon mukaan tälläisenkin juoman ainaisten limujen tilalle. Aikaisempia juttuja: jäätelövinkit. Intialaiset ruuat. Kreikkalaiset kasvisruuat.

Detox water with fruits or berries is a fresh and good choice for hot summer days and has less sugar than many other sugary drinks. Remember to keep this drink in fridge it is meant to be a fresh and cool choice for summer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.