torstai 22. helmikuuta 2018

Ruokasuosikki: kreikkalaiset kasvisruuat

kuva.
Pidän myös kreikkalaisesta vegeruuasta, joten tässä niistä juttua. Kreikkalainen fetasalaatti on se tyypillisin, mutta tiesitkö että aitoon kreikkalaiseen fetasalaattin käytetään minitomaatteja ja fetaa. Tosin versioita on monenlaisia, salaattiin voi lisätä oliiviöljyä/vinegaria, basilikaa, muitakin juustoja oman maun mukaan. Kannattaa kokeilla myös erilaisia versioita. Salaatti mansikoilla ja halloumijuustolla. Vegemoussaka on vähän kuin vegelasagne. Halloumi-hampurilainen kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Kun kävin Kreikassa risteilyllä, laivasta ulos tullessa ravintoloiden pöydissä tuoksuivat hyvät tuoreet kasvisruuat. No kyllähän siinä melkein nälkä tuli uudestaan, annokset näyttivätkin hyviltä.  Fetatäytteiset tomaatit. Spanakopita piirakat joihin tulee pinaattia ja fetaa. Jälkiruuat kuten hunajajäätelö, nougat, jugurtti, marjapiirakka. Jälkiruuassa käytetään usein hunajaa. Miten kreikkalaisesta vegeruuasta saa proteiinia? muista myös pähkinät, myös Sisiliassa myydään paljon hunajapähkinöitä. Pähkinöitä voi syödä sellaisenaan tai vaikka jugurtin/jäätelön kanssa. Etelä-italialaisen ruuan kanssa on paljon samaa kuin Kreikan ruuassa kuten pähkinät, oliivit+öljyt, salaatit, papusopat. Esimerkiksi Lidlin ruokatarjouksista voi myös löytää kreikkalaisia ruokia. Aikaisempia ruokajuttujani: hyvät kasvisruuat.

I like Italian food but also I like Greek vege food.  Feta cheese with salad or salad with halloumi+strawberries. Vegemoussaka. Halloumi burgers. Spanakopita triangles.
Feta-stuffed tomatoes. Desserts: Greek yoghurt, honey ice cream, nougat, honey nuts.
 More recipes. Southern Italian food is pretty similar than Greek food example: olive oil, honey nuts, salads, bean soups.
kuva.
kuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.