torstai 9. marraskuuta 2017

Hyvät kasvisruuat, pastat ja jälkiruuat


kuva.
Suosikkiruokaa matkakohteista ja myös terveellisiä vaihtoehtoja. Matkailun avulla olen vaihtanut omaakin ruokavaliotani vihreämmäksi ja vähän monipuolisemmaksi. Ekaksi ranskalaisia ruokia: Nizzan salaatti, johon tulee: salaattia, kananmunaa, kirsikkatomaatteja, perunaa, pippuria, retiisiä, oliivia. Kastikkeeksi esim. oliiviöljy tai vinegar. Tämä salaatti on harvinaisen täyttävä perunan ansiosta ja siihen voi kokeilla myös papuja. Tonnikalan tilalle voi valita jotain muutakin kalaa, papuja tai pähkinöitä. Jos salaatit olisivat aina näin runsaita. Bloggaaja Daphne kirjoitti aamupalasta eri maissa, sen perusteella tykkäisin costa ricalaisesta, intialaisesta, thai ja japanilaisesta aamupalasta.

Good food I found abroad
Salade niçoise is French salad with ingredients: salad, eggs, tomatoes, potatoes, tuna, olives, pepper +oliveoil/vinegar. If you don't like tuna try another fish, beans or nuts with this salad. Food photos from Pixabay. Hey Daphne wrote about breakfast around the world. I would choose Indian, Costa rican, Thai or Japanese breakfast. 

kuva.
Italialaiset risotot kuten kuvan sienirisotto, parmesaanirisotto tai intialaiset kuten curryriisi. Riisi saattaa sopia vatsavaivoista kärsivillekin, tai en itse saa siitä yleensä oireita. Myös curry sopii ja on terveelliseksi todettu kuten monet muutkin mausteet ja yrtit. Curryn voi sekoittaa joko riisin sekaan tai laittaa vain vähän currya riisin päälle. Riisin kanssa voi yhdistää monia eri ainesosia/öljyjä: oliiviöljy, tomaatti tai currykastike, oliiveja, vihannesseos. Miksi pitäisi suosia jotain terveellistä ruokaa? ettei alkaisi saada vatsavaivoja. Saan allergiaa kanasta, pähkinöistä ja jostain muustakin. Uskon etteivät vatsavaivat kuulu joka päivään ja ne voi yrittää välttää tai vähentää ruokavalion avulla. On liian helppoa vain syödä jotain ja sitten sairastua ruuasta. Itse sen parhaiten huomaa mistä tulee oireita ja mistä ei. On myös erilaisia ruokavalioita jotka sopii toisille. En itse kehottaisi syömään matkoilla mitä vain missä vain, ainakin jos tietää että sairastuu helposti. Ihan kaikkea ei tarvitse maistaa ja katukojuista voi saada koko päivän auringossa lämmennyttä ruokaa.

Italian risotto such as risotto with mushrooms or with parmesan cheese or Indian type curry risotto. I notice I don't get sick of rice. What else to add with rice example olive oil, curry or tomato sausage, olives, vegetables. Try healthy spices (curcumin) and herbs. Why you should try healthy food options? because avoiding of getting stomach sick, it's too easy to just eat something (example too much sugar or salt) and get sick then.

kuva.
Crème Caramel ranskalainen jälkiruoka, jossa on päällä karamellia. Mietoon annokseen tarvitaan mm. kermaa, maitoa. Tiramisua tai kakkuja tämä ei mielestäni voita, mutta hyvää silti vaikka teen/kahvin kanssa tosin ei maito/kerma allergisille. Ohje löytyy mm. Valion sivulta. Ohjetta voi muokata erikoisemmaksi niin että laittaa annokseen tuoreita marjoja päälle, tai vaikka aineosien sekaan hiukan appelsiineista puristettua mehua tai kookosmaitoa. Maito/kerma allergisille voisin suositella mehujäitä ja sorbetteja. Lisää ranskalaisia ruokia kuvineen. Hyviä voisivat olla myös lime-vadelmajäädykekakku, suklaamousse ja vadelmia, omena-juustopiirakat.  Arlan ranskalaiset reseptit.

Crème Caramel
is one of my favorite of French desserts. Good example with tea or coffee. You can mix the recipe by making it special and add fresh berries or orange juice or coconut milk. Check classic french recipes.
kuva.
Juustokakut, ovat ilmeisesti alunperin Amerikasta. Olen syönyt tosi hyvää mansikkajuustokakkua McCafessa Roomassa ja myös Saksan kahviloista löytää juustokakkua, kuten myös Englannin ruokakaupoista. Parhaat juustokakut kilpailevat parhaudessaan tiramisun kanssa. Mielestäni hyvä juustokakku maistuu vain miedosti juustolle. Erikoisemman juustokakun voi tehdä myös esim. mansikoita sekaan tai k ookoshiutaleita. Nutellan ystäville on myös nutellajuustokakun ohje. Reseptejä löytyy Valio  ja allrecipes. Asioita joita et ehkä tiennyt:  minä en osaa leipoa (paitsi muffinseja ja muita helppoja) joten ostan kakkupalat mieluummin valmiina. Joskus kokeilin useita eri kakkureseptejä ja lähes kaikki meni pieleen, mutta jäätelöannoksia osaan tehdä. Matkoilla suuntaan usein aasialaisiin ravintoloihin. Jos hyvät leivosreseptit kiinnostaa katso Annin uunissa leivontablogi. Toinen asia jota et ehkä tiennyt oli se että söin ennen suklaata joka päivä. Miksi en enää? koska suklaassa on runsaasti sokeria ja palmurasvaa. Tykkään siis edelleen kaakaon mausta ja mieluiten syön vaikka pirtelöitä, kaakaota, voileipäkeksejä yms. Vähentämisen syynä oli se että aloin miettiä asiaa.

American cheesecakes. I found good cheesecake from McCafe in Rome but also in Germany and England. I think best cheesecake has just mild flavor of cheese. Mix cheesecake example with strawberries or coconut flakes. Cheesecake recipes. Here is few secrets: I don't bake and I'm not good to bake. I know well how to bake just easy desserts. I used to eat chocolate everyday but now less because I don't want to eat too much sugar and palm oil. I still like a lot of chocolate milkshakes, hot chocolate drink.

Kuva.
Italialaiset pastaruuat, harvassa kulttuurissa keksitään yhtä hyviä ruokia tai no ehkä Aasiassa ja Japanissa. Pastasta saa hyvää yhdistämällä siihen paljon muita ainesosia: kastikkeet, oliiviöljy, tomaatti, kala, äyriäiset, basilika, juusto/kermajuusto, parmesaani, sienet tai muut yrtit. Mustekalapastastakin pidän. Ennenaikoihin italialaiset keräsivät yrtit ja oliivit suoraan puutarhoistaan, mutta nykyään vähemmän. Kreikkalainen spanakopita pinaatti tai pinaattifetapiirakka on hyvää, samaa myydään myös Turkissa. Italiassa osataan arvostaa vielä vanhoja hyviä reseptejä. Ohjeita: Valio pastat. Lisää.

kuva.
Italian pasta. Good pasta example with olive oil, mushrooms, fish, basilica, cheese/creamcheese, seafood or tomatoes. Check pasta recipes: Cooking with Nonna.

Kuva.
Smoothiet, joita voi tehdä itse jos viitsii tai ostaa valmiina. Karkit ja limut voi yrittää korvata näillä, tosin sokeria saisi olla vähemmän näissäkin. Maidottomat smoothiet käyvät hyvin myös maitoallergisille. Tehosekoitin tarvitaan muuten näitä on vaikea tehdä, paitsi appelsiineista voi tehdä smoothien myös ilman tehosekoitinta. Smoothie käy pieneksi välipalaksi, mutta ateriaa sillä ei pidä korvata. Tarvitaan useampi appelsiini sun muuta. Ohjeita: 25 smoothie-ohjetta.  Vilma P. lempivihersmoothie.  Yhteishyvän smoothie-ohjeet.  Aikaisempia ruokajuttuja ruokaosiossa.

Smoothies are one healthy choice for snacks but could be less sugar. Check smoothie recipes and Eating well smoothie recipes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.