lauantai 19. tammikuuta 2019

Voyage continue: Lyon


Lyon on pariisilaismainen kaupunki Ranskassa, jossa on nähtävänä mm. Rhone joki ja Saone joki. Rhone joen alueella näin joutsenia ja sorsia. Kivaa tässä kaupungissa on se että kaupunkiympäristöön yhdistyy myös jokialue ja vihreä luonto puistoineen, siltoineen. Tykkäsin. Alueella Perrache. Arkkitehtuuria löytää hyvin pariisilaismaista renesanssiarkkitehtuuria, mutta myös erilaista vanhaa ja uutta. Lyonin vanha keskusta kuuluu Unescon listalle. Jokialueella voi mennä myös veneretkille. Perrache juna-asema oli erityisen rähjäinen ja tarvitsisi pikaisen kunnostuksen. Toinen juna-aseman alue on Part Dieu ja siellä on vähän enemmän ostostarjontaa ja enemmän ihmisiä. Majoituksia löytyy paljon kummaltakin alueelta, mutta itse pidin enemmän vihreästä jokialueesta Perrache+Confluence alueella. Arkkitehtuuria löytyy hyvin pariisilaismaisia koristeellisia parvekkeita, mutta on myös modernia uuttakin arkkitehtuuria. Sopeuduin kohteeseen nopeasti aika hyvin eikä ollut kielimuuria, aika moni puhuu englantia ja kaupungissa asuu runsaasti maahanmuuttajia. Jos menee ratikalla näkee paljon eri alueita ja myös jokialueen siltoja, mutta kaupunkia voi nähdä myös vaikka kiertoveneretken muodossa. Veneretkelle pääsee joulukuuhun saakka, mutta ei 25.12. Säästä: sää oli todella aurinkoinen ja melko kuuma elokuussa. Pilvisiä päiviä ei paljoa ollut. Sää muistutti Italian kesäsäätä. Sää viilenee elokuun loppua kohden, mutta vielä riitti +30C päiviä ja aurinkoa. Syyskuu voisi myös olla hyvä ajankohta Ranskan matkoille. Lyonista pääsee myös Saksaan esim. Mannheimiin noin 4 tunnissa junalla ja myös Sveitsiin. Mutta oma matkani Saksan puolelle ei ollut mainio koska kaaduin junassa ja vastassa oli heti pilvinen sää, Ranskassa oli parempi ilma. Lyonista pääsee parissa tunnissa myös Sveitsiin. Miten kuvailisin Lyonia: pikkuPariisi, tehostettu valvonta, jonkun verran hienoa arkkitehtuuria, luontoalueet on käymisen arvoisia, kiva jokialue, melko rauhallinen. Majoituksista: majoituksia löytyy myös kohtuuhintaisia ja keittiöllä. Majoituksissa joissa olin ei kukaan bilettänyt joten sillä tavoin pystyi olemaan ilman melua. Vaikka kohde on kaupunki, siellä on myös erittäin rauhallisia alueita ja katuja. Lyonista lisäjuttua myös rantapallossa. Aikaisempia Ranskajuttuja: historiallinen Nimes. Montpellier. Pariisin puistoja. Nähtävää Korsikalla. Menton & Cannes.

I've visited Lyon in summer. Lyon has renaissance architecture but also modern (and old) architecture to see and Rhone river. Lyon is a city but also it has green zones, green parks and a pretty riverside. I saw also swans there. The city has immigration so it was no problem to speak English. Perrache zone has old train station and beautiful riverside. Part Dieu zone has more modern architecture and shopping possibilities. Lyon's old city is part of Unesco. If you go by tram you can see many kind of zones and also river bridges. You can also go to boat trip near Confluence. About the weather: weather was very sunny and about +30C in August. I guess also fall could be a good season to visit France when there is less heat. More to see: if you want to see more there is also direct train connection example to Switzerland from Lyon, or to other cities in France.


Confluence ostoskeskuksen takana on jokialue jossa on vesilintuja ja lumpeita. Ostoskeskus on valoisa ja katolla on myös ravintoloita. Ostoskeskuksessa on käytetty paljon lasia joten se on valoisa. Valoisia ostoskeskusten tulisikin aina olla. Pois lähtiessä juna meni aivan ostoskeskuksen vierestä. Kuvan rakennus on jokin muu ja sen vieressä. Vesilintujakin oli kiva nähdä.

Pond near Confluence shopping mall and river





Confluence ostoskeskus jonka takana on sorsalampi ja joki, joelta pääsee myös "vaporetolla" turistivenekierrokselle. Alueella on myös useita siltoja. Alue oli kiva nähdä. Suurempi viheralue on grand parc.

Confluence shopping mall and there is near by a riverside and birds. It's also possible to see a bigger park in Lyon Grand Parc.


Confluence vaporetto retkivene, jolla näkee jokialueita ja kaupunkia sen lähistöllä.

A tour boat "vaporetto" for river tour 


Joutsenet lipuvat kerjäämään, osa oli poikasia.


Beautiful swans






Eglise Sainte Blandine kirkko



Junasilta, saisi tämän kunnostaakkin.

Old rail bridge







Summer sky
kuva.

Joen takaa näkyy kaupungin kuuluisa Notre Dame kirkko. Näin alueen ratikasta joten nappasin kuvan pixabaysta. Jokialueella voi kävellä ja nähdä jokimaisemaa tai mennä veneretkelle. Oli tilaa liikkua ja pidin siitä että oli tilaa liikkua vaikka olikin elokuu eli turistikausi.

Behind the river is possible to see Notre Dame church








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.