maanantai 24. syyskuuta 2018

Un Autre Été: historiallinen Nimes pala Roomaa Ranskassa
Historiallinen Nimes on osa Ranskaa jossa on antiikin roomalaista nähtävää, pikkupuistoja ja kuuma kesällä. Nimes on mielenkiintoinen kohde etenkin historiasta kiinnostuneille. Otsikko on un Autre Été kappaleesta joka soi Ranskassa usein kun asemilla voi soittaa pianoa. Se on kiva kun Ranskan ja Italian juna-asemilla on pianot. Kohteessa oli aika kuuma elokuussa yli +35C, mutta vierailla voi toki myös keväällä tai syksyllä jolloin sää voisi olla yhä mainio. Alue on vihreä ja keskusta-alueen nähtävyydet on helppo nähdä kävellen tai vaikka turistijunalla. Kävin kesällä Nimesissä junalla Montpellieristä, joka on vain noin 20min matkan päässä. Yleensä sää jatkuu pitkälle syksyyn aika aurinkoisena ja on kirkas taivas. Tosin on minulla myös yksi kokemus sateisesta ja viileästä helmikuun lomaviikosta Ranskassa, mutta ainakin vielä syksyllä luulisi sään olevan hyvä.

Nimes, France has ancient Roman architecture+attractions, little green parks and hot summer. Interesting destination especially for history fans. There was a piano at the train station and someone was playing  un Autre Été song. I've visited Nimes from Montpellier by train in August.


Esplanade Charles de Gaulle keskusaukio puistolla. Pikkupuistossa näytti kasvavan hieman myös laventelia. Nimesissä on myös sivummalla antiikin roomalainen puutarha Jardin de la Fontaine vesipuutarha, joka näyttää kuvissa mahtavalta. Vesipuutarha on sellainen jonka haluaisin jossain joskus nähdä. Mutta koska sää oli +40C en mitenkään jaksanut kävellä sinne asti monen km matkaa ja en jaksanut istua turistijunan kyydissä paahtumassa kuin saunassa. Hyvä vierailuaika kohteessa voisi olla (kuumuudesta uupuville) kevät, syksy tai talvi. Vesipuutarha on perustettu antiikin roomalaisen kylpylän kohdille. Puutarhasta ainakin osa sijaitsee kukkulan päällä, joten se vaatii myös kävelyä enemmänkin. Hyvä kun jaksoi kuumalla kävellä bussipysäkille ja siitä yhden pysähdyksen verran keskusaukiolle, kuumalla mikään ei tunnu olevan lähellä. Mutta esimerkiksi nyt syyskuussa voisi olla vähemmän superhellettä. Kohteessa ei kuitenkaan ollut aivan niin kuuma kuin Espanjassa kesällä, mutta melkein. Hyttysiä oli hieman mutta niihin auttoi se ettei pitänyt ikkunaa auki.

Esplanade Charles de Gaulle zone and park. I saw there lavender also. Jardin de la Fontaine water garden could be also worth to see. I wanted to visit there really but weather was very hot and I was tired to walk, maybe next time. Maybe good time to visit could be also Fall or spring.Kuvassa Appart'city Confort  Nimes Arénes huoneen parveke. Hotelli sijaitsee vanhassa kartanossa, jossa oli mielenkiintoisia yksityiskohtia kuten koristeellinen parveke ja pylväät. Alunperin on kuulunut paikalliselle suvulle. Kartano/palatsi oli mielenkiintoinen yksityiskohtineen, mutta ainoa harmi oli se ettei ilmastointia ollut siinä huoneessa helteessä. Lähellä on vihreä puisto jossa kasvoi hieman myös laventelia. Ranska on täynnä mielenkiintoisia palatseja ja linnoja nähtäväksi tai majoittumiseen, joiden näkeminen ei onneksi maksa maltaita kuten voisi luulla. Eli majoituksia voi yhä löytää alle 100e vielä ja siksi voin suositella Ranskaa myös budjettimatkailijoille. Jotkut majoitukset olivat jopa edullisempia kuin Barcelonassa elokuussa. Mutta ruuan hinta ei ole kaikkein edullisinta, tosin riippuu mitä ostaa ja mistä.

Balcony at Appart'city Nimes Arenes. This hotel is located in old mansion and has interesting architecture details and pretty balcony. But the thing I needed was air condition for a summer heat. France has many beautiful old castles, palaces and mansions to see and worth visiting. 


Oikeuspalatsi, arkkitehtuuriltaan kuin suoraan antiikin Rooman tyyliä. Minkähänlaista olisi käydä oikeutta tuolla, puitteet ovat ainakin kunnossa. Tosin rakennus oli remontissa. Tämä kohde on vähän kuin yhdistelmä mini-Roomaa ja Rivieraa, tosin ilman rantaa. Suosittelen historiasta kiinnostuneille tätä kohdetta, älä unohda Nimesiä. Nimesistä löytyy myös antiikin Rooman temppeli ja akvedukti.
Justice palace has also Roman style architecture. It's interesting because if you like Rome you can see Roman details, attractions and architecture also in Nimes. It's also possible to see Ancient Roman temple in Nimes.


Keskusaukio jossa on vihreä puisto ja puiden takaa näkyy oikeustalon pylväät. Kaupunki on hyvin roomalainen rakennuksiltaan ja onneksi myös vihreä.

Mielenkiintoinen historiallinen nähtävyys tämä krokotiili suihkulähde sivukujalla. Le Mogador kahvilan edessä. Kahvilasta saa myös jäätelöannoksia. Suihkulähde voisi olla roomalaisia nähtävyyksiä. Arkkitehtuuri Nimesissä on melko saman tyyppistä kuin Nizzassa ja Genovassa alkuperäiset talot. 


This is also interesting detail: a crocodile fountain near Le Mogador cafe. 
Architecture (at least part of it) is similar than in Nice France.Myös roomalainen areena on tunnettu nähtävyys Nimesissä ja yhä käytössä. Hieman saman tyylinen kuin Veronan areena, eli Colosseumia pienempi ja melko homeinen jo. Areenan tärkein tehtävä oli toimia gladiaattorien taistelukenttänä. Näitä vastaavia areenoita löytyy aika paljonkin myös Italian ulkopuolelta mm. Ranskasta ja Espanjasta. Hyvää tässä kohteessa on se että nähtävyydet (paitsi se upea vesipuutarha) ovat kävelyetäisyydellä eli lähes vieressä toisistaan. Pohjoismaihin asti antiikin roomalaiset eivät päässeet koska viikingit ajoivat roomalaiset pois tai roomalaiset eivät uskaltautuneet sinne saakka. Viikingit (jotka olivat myös merirosvoja) olivat niihin aikoihin melko pelättyä väkeä. Joten siksi niistä maista et löydä antiikin roomalaisia teattereita tai vastaavia kuten etelästä löytyy..

Ancient Roman theater. Europe has a lot of Ancient Roman attractions example amphitheaters in Italy, France and Spain. North Europe had a lot of Vikings (also viking pirates) and that's why there is no Ancient Roman attractions in Scandinavia.

Muistomerkki aukion lähellä 1900-luvun suuressa sodassa kaatuneiden muistolle. Matkaideoita sivulla on lisää juttua Nimesin nähtävyyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.