maanantai 1. lokakuuta 2018

Ajatuksia kun linnut lentävät etelään ja vinkkejä lintukohteisiin

kuva.
Linnut lentävät etelään ilmojen kylmetessä, pysähtyen välillä pelloille syömään ja kooten ryhmää suuremmaksi lintuauraksi. Paljon on tullut nähtyä lintuauroja junista ja busseista. Linnut ne aina tietävät missä on etelä. Kohteita joissa bongata muuttolintuja ja muitakin lintuja:

It's the time: migration birds are flying far away. While traveling I've seen a lot of migration birds. Travel tips where to see birds:Missä nähdä flamingoja:  Fuente de Piedra laguuni Andalusiassa Espanjassa, parasta vierailuaikaa kerrotaan olevan heinäkuu, jolloin voi nähdä myös poikasia. Lintuja voi nähdä helmikuusta elokuuhun. Toinen kohde Euroopassa jossa on paljon flamingoja on Camargue Ranskassa. Suolajärvi Larnacalla Kyproksella, jossa voit nähdä flamingoja marraskuusta maaliskuuhun. Renaissance island Aruballa on Renaissance yksityissaari+hotelli, jonka rannoilla voi nähdä flamingoja sillä saarella on luonnonpuisto. Flamingot upeassa rantamaisemassa. Kapkaupungissa voi nähdä pikkupingviinien lisäksi myös flamingoja Langebaan laguunilla, Milnerton laguuni, Black River, Kommetjie, Rondevlei. Boliviassa voi nähdä flamingoja lumisten huippujen luona Laguna Coloradassa. Sardiniassa San Teodoro laguuni on flamingojen koti. Antiikin ajoista lähtien flamingot ovat symbolisoineet positiivisuutta.  Pinkkejä delfiinejäkin on olemassa, ne eivät ole värjättyjä. Sellaisia voi onnistua näkemään Thaimaassa Khanomissa ja myös Amazonilla Perussa, jossa on pinkkejä jokidelfiinejä. Myös Algarvessa voi nähdä flamingoja Ria Formosa luonnonpuistossa.


You could see flamingos also in Europe. Example Fuente de Piedra lagoon in Andalucia Spain. Best time to visit is July but it's possible to see flamingos there from February - August. Camargue France, there you could visit to see flamingos, more birds and wild horses. It's also possible to see flamingos in AlgarveCape town is a special city to visit there you could see little penguins but also flamingos: Langebaan lagoon, Milnerton lagoon, Black River and more. Laguna Colorado in Bolivia there you could see flamingos and snowy mountains. San Teodoro lagoon in Sardinia. Salt lake in Larnaca Cyprus, there you could see flamingos between November and March. Renaissance island in Aruba is a private holiday island, there you could see also flamingos. One of the most magical and mysterious animals in Peru is Amazon’s pink dolphin. You can see pink dolphins in Peru but also in Thailand Khanom.
kuva.
Lintuja Färsaarilla huikeissa maisemissa. Färsaaret on kohde joka houkuttelee muuttolintuja Atlantilla. Myös Skandinavian ja Pohjois-Amerikan muuttolinnut lentävät Färsaarille. On mahdollista nähdä myös harvinaisia lintuja. Kohde on valittu 2007 maailman kiehtovimmaksi saarikohteeksi ja se sopii myös lintubongareille esim. lunnin voi nähdä Färsaarilla. Kohde sopii maisemamatkailijoillekin. Färsaarille järjestää pakettimatkoja esim. Sagamatkat. Kohteesta juttua maailman ympäri sivulla.

Faroe Islands are a magnet for migration birds from Scandinavia and North America. It's possible to see also rare birds. Faroe Islands is the most interesting island destination 2007.

kuva.
Etelä-Afrikka Kapkaupunki jossa voit nähdä pikkupingviinejä Boulders Beachilla, ovat pienempiä kuin Antarktikalla ja elävät ranta-alueella. Muita kohteita pikkupingviinien bongaukseen Chilessä, Australiassa.

It's possible to see little penguins at Boulders Beach in Cape Town. And also penguins in Chile and in Australia.
kuva.
Perhosmaisen minilintu kolibrin voit bongata etelä-Amerikassa, Pohjois-Amerikassa, Keski-Amerikassa, Meksikossa, Karibiansaarilla tai hyvällä tuurilla myös Kanarian luonnossa kuten ravintolan ulkona kukissa näin yhden Puerto Ricossa. Kolibrit ovat levittäytyneet myös maiden rajojen yli pidemmälle säiden salliessa/tuotuina. Costa Ricassa on Waterfall garden jossa elää 26 eri lajia kolibreja. Kolibrit viihtyvät kukkien luona ja ne ovat perhosmaisen pieniä ja siipien liike on kovaa. Trinidad and Tobago on Karibialla kohde jonka sanotaan olevan kolibrien maa, kuvia. Trinidad & Tobago,  Barney's kukka&kolibripuisto Jamaikalla. On paljon myös muita kohteita joissa bongata kolibreja esim. Chile, Argentina Iguassu. Nämä lienevät myös hyviä talvikohteita.

Where to see humming birds: little butterfly type birds you could see in South America, Central America, North America, Caribbean Islands and I saw once one in Gran Canary island. Costa Rica has a Waterfall Garden where is 26 species of hummingbirds.
Joutsenia voi nähdä useissakin kohteissa Suomen lisäksi. Olen nähnyt joutsenia: Gardalla. Ranskassa. Tonavalla. Katso myös Birdlife.

I've seen swans in France and Garda Lake. These and many places are beautiful places to see swans.


kuva.
Ja vielä kakadut, hauskat töyhtöpäiset papukaijat. Kakaduja voit onnistua näkemään luonnossa Australiassa ja Indonesian saarilla. Nämä linnut ovat usein melko kesyjä ja voit törmätä niihin pulumaisesti päivystämässä puistoissa, puissa ja jopa ikkunalaudoilla/terassilla. Aikaisempia eläinjuttuja.

Where to see cockatoos: Australia and in Indonesia's islands. You could see those parrots example in the parks, trees but also at terraces and many places.
kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.