perjantai 3. toukokuuta 2013

French Riviera sea city

Ranskan matkavinkkejä ja kuvia Rivieralta. Tietoa ja matkakokemus Cannesista ja muualta Rivieralta. Mikä tekee tästä Rivieran rannikkokaupungista erilaisen verrattuna muihin kohteisiin? Cannesin kansainväliset filmifestivaalit, turkoosi meri ja roskaamissakko. Elokuvafestivaalien aikaan kohteessa on enemmän turisteja mutta heti festivaalien jälkeen vähemmän. Cannesissa on myös oma lentokenttä, mutta se on yksityinen. Rivieran meri on erittäin kaunista siniturkoosin väristä, hiekkaranta on pitkä ja kapea. Rannan voi myös kävellä päästä päähän, toiselta puolelta löytyy Mandelieun kylä ja toisesta päästä rantaa Cannesin keskusta. Cannesiin pääsee helposti käymään junalla vaikka Nizzasta tai Italian puolelta Ventimigliassa, jossa on Ranskaa huomattavasti edullisempi hintataso.

Myös muutakin erikoista tästä paikasta löytyy meinaan roskaamissakko, roskat täytyy lajitella eikä ulos saa heittää mitään sakon uhalla joka voi olla monta sataa euroa, sen takia kadut ovatkin todella siistit keskustassa. Keskustasn kaupoista löytyy myös Morgan, Guess, Subway, Carrefour, Leonidas (Helsingissä myös esim. Kampissa) +lukuisia pieniä putiikkeja, yhdessä oli kaikki vaatteet jopa 15e. Hintatasoon liittyen Cannesin ruokakauppojen hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin Helsingissä, vaatteiden hinnat myös edullisemmat. Sivummalla Cannesissa tehtaillaan rikoksia juuri turisteja kohtaan, joten tarkkana saa olla. Olin kerran myös junassa jossa turistilta vietiin heti samantien lompakko. Ranskan rivieralta pääsee noin 10 minuutissa myös Italiaan. En ole käynyt näissä mutta myös monet erikoiset nähtävyydet löytyy Ranskasta: Yhden tunnin päässä Nizzasta sijaitsee historiallinen susikylä Saint-Martin-Vèsubie Alpha.  Lisätietoa www.alpha-loup.com   The House of Molinard parfyymitalo, www.molinard.com  Parc Phoenix Nizza, tuhansia kukkia ja lintuja. Kilpikonnakylä www.villagetortues.com Kaikki kuvat itse otettuja. Jos tämä paikka kiinnostaa niin katso myös Pieni matkaopas.

Pictures in Cannes taken by me. Why Cannes is special? there's film festivals and beautiful sea. Riviera and it's nature is wonderful place to see at least once. In center there's shops such as Morgan, Guess but also Subway, Carrefour, Leonidas and small shops, even in one shop all clothes were 10-15€. France is so popular travel destination but I like especially small villages in Cote d'Azur and Corsica. Some destinations to see in France? I would say Cannes, Corsica island, Saint-Martin-Vèsubie Alpha, House of Molinard and Village tortues and more. I haven't still visited all of these I mentioned.


Kuvia myös Mentonista, joka sijaitsee aivan Ranskan ja Italian rajalla, joten sinne pääseekin junalla myös Italiasta. Kaupungissa voi nähdä helmikuussa appelsiineja appelsiinipuissa. Kaupungissa järjestetään talvella sitruunafestivaalit ja silloin voi olla jo +20C.

Pictures of Menton, a city between France and Italy. There is lemon festivals in winter and then could be already warm +20C. You could see orange trees.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.