tiistai 7. elokuuta 2018

Matkakohdevinkkejä: linnahotellit yms.


kuva.
Majoitu linnaan, sopii etenkin historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Linnamajoituksia löytää eri hintaisina, riippuu mitä ja mistä etsii. Voit majoittua edullisemmin jaettuun linnaan, kalliimmin koko linnaan. Linnamajoitus kokemuksena voisi olla sellainen johon säästää. Miltä tuntuisi herätä aidossa historiallisessa linnassa, jossa olisi kaunis puutarhapiha ja koristeelliset aidat ympärillä. Kävellä kiemurarappusia alakertaan, jossa olisi loisteliaita lamppuja ja tauluja. Koristeellinen parveke tai suuri viherpiha. Kuunnella tositarinoita jonkun suvun vanhasta linnasta, tai nähdä unia legendoista. Linnamajoitusta voisi suositella kesäksi jolloin linnoja usein ympäröi kukoistavat puutarhat. Miten löytää linnamajoitus: yleiset lomamajoitussivut mutta myös celtic castles esim. Chateau de Bourron. Chateau de Mercues. Glenapp castle, Thornbury castle. Schloss linnahotellit Saksassa. Castle and palace hotels. Edullisimpia voi löytää majoittumalla jonkun yksityisen kautta tai vaikka linnahotelliin, jotka ovat melko yleisiä Saksassakin. Jos sen sijaan haluat vain vierailla linnassa päivällä, niitäkin on esim. Loiren laakso, Dresdenissä, Wurzburgissa, Prahassa, Olavinlinna. Gradara linnoituskaupunki Italiassa, Carcassone, Dunrobin ranskalaistyylinen linna Skotlannissa. Myös Buckinghamin palatsissa pääsee silloin tällöin vierailemaan kun ostaa lipun. Suomessa on ollut ennen lukuisia linnoja, mutta niitä on muinoin tuhottu toisten lähikansojen toimesta. 

Stay in Castle. How interesting it could be (especially if you like architecture+history) to spend holiday in old castle or then just visit. Where to find castle accommodations: Celtic castles. Schloss hotels in Germany. Castle and palace hotels. Or if you would like to only visit a castle daytime visit example: Loire valley. Prague. Dunrobin, Dresden, Würzburg. Olavinlinna.

Dunrobin linna Skotlannissa.
Dunrobin castle in Scotland, photo from pixabay.

Valensole kuva.

Ranskassa kannattaa käydä kesällä, koska silloin eivät puhalla jäiset mistralituulet. Harkitse myös alueita kuten Occitanie, Alsace lähellä Saksaa, Korsika johon pääsee lautalla mantereelta, laventelipellot. Laventelipeltoja voit nähdä kesäkuusta elokuuhun ainakin. Voin kokemuksesta sanoa että Ranskan pienissä kohteissa on erilainen ja rauhallisempi tunnelma kuin suurissa kaupungeissa, siksi voin niitä suositella. Ranskasta on myös 3 tunnin junayhteys esim. Barcelonaan kiertomatkaajille. Provence ja Korsika ovat postikorttimaisen kauniita. Historiallinen Nimes on mielenkiintoinen historiasta kiinnostuneille. Oma kokemukseni on myös se että talvella etelä-Ranskassa puhaltaa voimakkaat tuulet ja kesällä on kuuma, joten kesä on paras vierailuaika tai kevät. Tämä kesä on erittäin kuuma.

Jos haluaa monta kohdetta yhdellä kertaa eikä osaa päättää vain yhtä, harkitse risteilyä. Risteilyihin kuuluu yleensä ruuat, joten koko lomaa ei tarvitse käyttää ravintolan etsimiseen maissa ja hyttiin voi jättää ylimääräiset tavarat joita ei halua kantaa maissa koko ajan. Jos pidät merestä voit ihailla päivittäin merimaisemia viikon ajan hytin ikkunasta, parvekkeelta tai kannelta. Risteilylaivoissa on tehokas ilmastointi. Välimeren pienissä kohteissa on usein kävelymatkat satamista keskustoihin, tosin voi ottaa myös kuljetuksen esim. Maltalla näkyi edullisia kuljetuksia ja turistikierrosajeluita. Tosin Välimeren risteilylaivat ovat erityisen täysiä kesällä, mutta risteilyjä on monia ja useisiin eri kohteisiin. Risteilyitä suosittelen etenkin merestä pitäville, mutta jos haluat käydä aina tietyissä ravintoloissa ja olla hotellissa niin risteily ei ehkä silloin sovi. Minä tykkäsin. Risteilyjä löytyy esim. Loistoristeilyt. Aikaisempia juttuja: pieni Italian matkasanakirja ja kuvia Veronasta. Budjettimatkavinkkejä majoituksia ja valmismatkoja.

Travel tips to France: visit Occitanie, Alsace near Germany, Corsica island. Photo of Valensole from pixabay. France is worth visiting in summer season because there is no ice cold mistral wind in summer.



Linna Würzburgissa.

Fortress I saw in Würzburg.


Residenzschloss Dresdenissä jonka olen nähnyt, siellä on museoita.

Residenzschloss in Dresden has museums

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.