perjantai 14. huhtikuuta 2017

Würzburgin linna ja LeipzigSaksanmatka tältä vuodelta: Würzburgin linna, Marienberg Fortress on näkemisen arvoinen. Juttua myös Leipzigistä. Kävin näissä kohteissa jo joskus maaliskuussa, en vaan ole saanut aikaan tehtyä juttua paitsi nyt. Miksi Würzburg on näkemisen arvoinen: Würzburg on pikkukaupunki, jossa on kuitenkin suurien kaupunkien malliin kauppoja+ruokapaikkoja. Nähtävää löytyy kuten kuvien Würzburgin linna, patsaita sekä Unescon maailmanperintölistallekin kuuluva palatsi. Kohteeseen voi lähteä vaikka keväällä/kesällä kun on vihreämpää eikä niin harmaata kuin talvella. Vastassa oli syksymäinen sää, pilvisyyttä, vihreää, nähtävyyksiä ja rauhallisempi tunnelma kuin suuremmissa Baijerin kaupungeissa. Tykkäsin katsella myös Main-jokea. Marienbergin linna on toiminut piispojen kotina 500 vuoden ajan. Linnoitus on ollut paikallaan antiikin ajoista lähtien. Linnassa on kaksi museota ja yksi Saksan vanhimmista kirkoista. Nähtävää siis niin historiasta kiinnostuneille kuin myös kuvaajille ja uskonnollisillekin.

I've visited Würzbugr few months ago. Marienberg Fortress is a prominent landmark on the left bank of the Main river in Würzburg, in the Franconia region of Bavaria, Germany. The mighty Fortress Marienberg is a symbol of Würzburg and served as a home of the local prince-bishops for nearly five centuries. It has been a fort since ancient times. Most of the current structures originally were built in Renaissance and Baroque styles. Today it house 2 museums. Here is attractions for travelers who like to take photographs, to travelers who are religious and for history fans.

Alte Mainbrücke josta on näköala linnalle, jokisatamaan, kirkolle ja viinimaalle. Siltaa koristaa patsaat. Mielestäni silta näyttää vähän samalta kuin silta patsaineen Prahassa. Kuvia oli hieman vaikea ottaa koska sää oli jatkuvasti pilvinen ja harmaa. Saksassa aamu voi olla parasta kuvausaikaa. Pidin tästä kohteesta koska oli nähtävääkin, mutta sää voisi olla aurinkoisempi kesällä. Ilma näytti muuten siltä että voisi jo ehkä veneillä helmi tai maaliskuussa, mutta venekierroksia järjestetään huhtikuussa. Mielestäni Saksassa näkemisen arvoisia kohteita ovat Würzburg, Kölni, Dresden ja Passau. Jos haluaa löytää edullista ostettavaa niin Müller tavaratalossa on ok laatuista edullista kosmetiikkaa, tavaraa, karkkia. Rossmannissa ja Dm:ssä myös.
From the old bridge “Alte Mainbrücke” old bridge, fantastic views of the Fortress Marienberg, the pilgrimage church “Käppele”, port and the famous vineyards.There is also boat tours starting in April. I think the city could be a nice summer destination and worth to see.


Zoomaamalla otettu kuva linnasta
Linnan vaakuna

Casteller reiter ratsastajapatsas pankin edessä näytti aavemaiselta pimeällä.
 
Leipzig:
 
Sitten tähän toiseen kohteeseen. Leipzig sijaitsee Dresdenin lähellä. Leipzigin keskustassa näkyi koristeellisia rakennuksia, joista tuli mieleeni Dresden ja Belgia. Näkyi myös muutamia pahasti vaurioituneita taloja halkeamaseinillä, jotka on maailmansodassa vaurioituneita ja nyt on korjaustyöt vasta meneillään. Leipzigissä on ostosmahdollisuuksia. Leipzig on yksi kohde Saksassa jossa on hieman erilaista maisemaa sivummalla: on vihreää, sivummalla keskustasta kumpuilevia vihreitä laaksoja ja Neuseenland järvien rantaa. Clara Zetkin on yksi vihreä puisto. Leipzigissä on slaavilaishistoriaa ja myös paljon sen kuuloisia nimiä. Lisätietoa. Asemalla otettiin kiinni muutama ulkomaalainen ja tunnelma on nykyisin sellainen ympäri Saksaa (tai ympäri Eurooppaa) että on levotonta ja hälytysautoja menee useammin kuin aikaisemmin. Mutta se on hyvä että valvontaa on lisätty, koska valvontaa tarvitaan. Löysin ensin todella surkean hotellin, jossa oli vihamielinen asiakaspalvelu mm. aulassa ei olisi saanut olla vaikka maksoi huoneen ja kyse oli ketjuhotellista. Mutta sen jälkeen löysin edullisemman ja paremman hotellin. On se aina vaan yhtä outoa kun menee hotelliin jossa vihataan ja menee toiseen jossa ollaan täysin toisenlaisia. Mitäköhän vihaamalla saa palkkioksi, niin ei mitään. Sitten päätin lopettaa (ainakin hetkeksi) Saksanmatkailun, koska on tullut jo nähtyä niin paljon Saksaa ja koska en halunnut maksaa Dresdenissä 3e päivä turistiveroa. Kölniäkin mietin mutta en ole valmis maksamaan junalipuista 400e per suunta. Syksymäinen sää menettelee, mutta myös kyllästyttää. Sen lisäksi kaipaisin aurinkoa vähän enemmän.

Pictures taken in Leipzig also few months ago.  Leipzig is a city near Dresden. The city has also green parks example Clara Zetkin and Neuseenland lakes. Leipzig and Dresden are cities in Germany near Czech. 
Prime burgerin edessä näkyi tämä hampurilaishahmo. Hauska puku.
Onnistuin näkemään liejukanan puistossa. Liejukanoja ja nokikanoja voi nähdä myös Suomessa. Kuvat otin zoomaamalla ja ilman salamaa, sain otettua aika hauskankin kuvan. Myös Würzburgissa näkyi vesilintuja.
Gallinule I saw in the park
4 kommenttia:

 1. Hauska lukea blogipostauksia näistä paikoista, joissa oon vaan itse piipahtanut työmatkalla :)

  VastaaPoista
 2. Würzburg on kyllä näkemisen arvoinen jos ehtii. Tosin palatsi oli jossain sivummalla, mutta linna näkyi kaupunkiin

  VastaaPoista
 3. Saksassa on myös mahdollisuus matkustaa suhteellisen halvalla junalla ainakin ennen niin pystyi matkustaan vaikka päästä päähän. Nykyään näköjään 40e(Wochenedeticket).Ehtona tosin on matka-aika lauantai-sunnuntaina ja vain eri paikallisjunilla, joten pitkä matka voi venyä vähän ajallisesti pitkäksi. Tosin Saksassa on eri tyyppisiä paikallisjuniakin, eli kaikki eivät ole niitä "maitolaiturijunia".

  VastaaPoista
 4. Joo ainakin ennen, nyt junaliput on kallistuneet esim. Kölniin olisi maksanut 400e, niin sen takia en ole vuosiin käynyt siellä vaikka olisin halunnut. Tosin edullisia bussilippuja löytää vielä, mutta ne menevät usein monien eri kohteiden kautta ja pysäkit voivat olla kaukana keskustasta. Jostain syystä yöjunaliput ovat paljon edullisempia Saksassa ja Itävallassa niitä voi löytää alle 100e, mutta tykkään katsella maisemia päivällä. Yöjunia voi kuitenkin suositella jos haluaa edullisemmat liput, Saksasta pääsee myös mm. Venetsiaan

  VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.