torstai 13. lokakuuta 2016

Kissoista asiaaUutisen mukaan Suomessa hylätään 20000 kissaa vuodessa, se on hirmuinen luku. Kannatan todellakin omistajatietojen merkintää ja pakollista tunnistusmerkintää. Nyt jos koska on aiheesta aika kirjoittaa ilmojen kylmetessä. Miten voit auttaa kissoja? jos haluaa voi lahjoittaa Hesy:lle. Jos harkitset lemmikin ottamista, jos tuttusi harkitsee tai jos haluat tehdä lahjoituksen tai vaikka vapaaehtoistyötä katso kodittomat.info ja Hesy. Pidän kovasti kissoista joten on ikävä tietää miten suuri luku kissoja hylätään vuosittain ja myös etenkin huomioon ottaen se että Suomessa on kylmät talvet! jolloin kissa tuskin selviää pakkasissa. Sisäsiisti ja kiltti kissa sopii myös kaupunkikotiin, sen sijaan maalaistalossa kissa voi pitää hiiret loitolla. Kissasta voi olla suuri ilo ja kissaa voi viedä myös vaikka hihnassa ulos kesällä. Ruuan vieminen kissalle ja silläkin tavalla auttaminen ei paljoa maksa. Jos pitää kissoista mutta ei pysty kissaa ottamaan voi käydä katsomassa kissoja kissakahviloissa. Sardiniassa on muuten Su Pallosu kissasaari jossa voi nähdä saarella elävät 60 kissaa. Kissoista huolehditaan ja ne on rokotettu. Kissasaaren kissat tykkäävät jopa leikkiä vedessä. Kuvissa kissoja Kreikassa ja Italiassa kuvattuina.

Minua on ihmetyttänyt Särkänniemien delfinaariokohu jo lopetetusta delfinaariosta, sillä myös Suomen omia eläimiä eli kissoja hylätään niin runsaat määrät Suomessa ettei kissoja pidä unohtaa. Missä ovat kaikki kissojen puolesta puhujat, voisivatkohan ne delfiineistä välittävät ihmiset myös pitää huolta siitä että tulisi voimaan tuo omistajatietojen rekisteröinti? voisivatko he tehdä asian hyväksi jotain kuten kirjoittaa aiheesta, järjestää adresseja, yrittää mainita asiasta päättäjille yms. Lemmikin pito vie aikaa ja rahaa ja siihen täytyy olla valmis jos ottaa lemmikin, oli kyse mistä tahansa eläimestä. Matkoilla olen myös nähnyt välillä kaltoinkohdeltuja eläimiä: kaloja liian pienissä akvaarioissa toistuvasti, kerran koiranpentuja lasisessa häkissä eläinkaupassa, liian laihan aasin, roskiksessa ja kaduilla asuvia kissoja usein ym. Muuten hyvilläkin lomilla niistä asioista on tullut paha mieli välillä, mutta kaikkea pahuutta ja tietämättömyyttä ei voi tästä maailmasta poistaa. Joskus myös köyhyys voi olla syy eläimen hylkäämiseen mutta Suomessakaan ei saisi olla. Silti jotain sentään voi tehdä ja ihmisillä on ääni, kirjoitustaito, kielitaito, some, netti ja kaikki juuri sitä varten että asioiden eteen voi yrittää toimia ja täytyy muistaa että kaikki eläimet ovat samanarvoisia, eikä osaa pidä unohtaa. Some on hyvä konsti jakaa tietoutta ja ajatuksia tähänkin asiaan liittyen. Tietysti koirat ja delfiinit saattavat herättää eniten tunteita ymmärrettävästi, mutta on kissoja ja muitakin kaltoinkohdeltuja eläimiä niin paljon. Löysin juuri hyvän jutun kreikkalaisesta pariskunnasta jotka huolehtivat naapuruston katukissoista kadulta pelastetun koiransa kanssa. Hienoa. Pariskunta pitää huolta myös siitä ettei kissapopulaatio enää lisäänny. Myös Suomessa voi halutessaan toimia kissojen hyväksi, jos haluaa voi vaikka ilmoittautua kissatalon hylättyjen kissojen sijaiskodiksi jos pystyy tai lahjottaa rahaa tai vaikka kissanruokaa. Yhden kissan pelastaminen ei vielä muuta maailmaa, mutta se muuttaa sen pelastetun kissan maailman, hyvä sanonta joka oli pakko kääntää tähän. Pidätkö kissoista? katso myös juttu löydetystä kissanpennusta.  Vapaaehtoistyövinkit eläinten parissa.  Kissoja ja kissakahviloita.

Thoughts about abandoned cats and other pets
I think there should be owner's information visible if then will be less abandoments. It could work. I think it's more difficult for stray cats to survive outside if the weather is getting cold with snow and ice. Frozen weather will make it more difficult to survive if stray cats live outside. We should not never compare pets because we should respect and take care of all pets without abandoments. While traveling sometime I see abandoned pets: skinny donkey, puppies in glass jail, stray cats running around the streets, fish in small aquarium and more. It make me sad sometime but as known it's not possible to remove all bad things from this world but some thing is possible to do. We have voice, writing skills, language skills, social media and all for making the difference and for telling about these things and for support. Good News about Greek couple who take take of stray cats. Have you heard about 60 cats living in Su Pallosu island in Sardinia Italy. People take care of cats in Su Pallosu and cats like swimming. Here is pictures of the cats in Italy and Greece. Read also about tiny kitten.    Volunteer work with animals. Rescuing one cat won't change the world but it will change the world for one catVentimiglian viidakkokissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.