lauantai 8. elokuuta 2015

Cats around Europe

in english below
Kissa-aiheinen juttu ja vinkki maailman kissakahviloihin. Tänään on kansainvälinen kissojen päivä. Jos ei kissajuttu kiinnosta niin alla on muita aiheita. Kissat sopivat Italian kesään kuin nenä päähän ja siellä on hyvin monenlaisia kissoja: katukissoja, puutarhakissoja, vuoristokatteja ja roskiskissoja. Kuvassa näkyvän olivisilmäisen tiikerinhäntäisen kissan näin Italiassa Ladispolin kadulla 2013. Tämä kissa asui kissajenginsä kanssa hotellin ja kodittomien majoituspaikan lähellä kadunvarrella. Onneksi paikalliset ruokkivat kissoja vaikka ne ovat katukissoja. Jostain syystä kissat pitävät minusta ja tulevat useinkin vapaaehtoisesti luokseni, aistivat että olen kissaihminen jota kannattaa tervehtiä. Joillain ihmisillä on erikoinen yhteys hevosiin, lintuihin tai koiriin, minulle ne ovat usein kissat jotka pitävät minusta. Kissoissa ihastuttaa niiden itsenäisyys, itsepäisyys, viisaus, purina, seikkailunhaluisuus, kissojen retket kesäpäivinä, sirous, kissojen ylpeys, kiltteys ja koko olemus, Kuvissa on Italiassa ja muualla kuvattuja kissoja. Kiinnostavatko kissat? Helsingistä löytyy nyt uusi kissakahvila Cat rescue café, Fredrikinkatu 55lisätietoa. Kissakahvila Schnurrke löytyy Saksan Kölnistä osoite Ritterstrasse 27, lisätietoa. Lady Dinah's Cat Emporium kissakahvila Lontoossa 152-154 Bethnal Green Road, Shoreditch, lisätietoa.  MiaGola kissakahvila Italian Torinossa Via Giovanni Amendola 6D, lisätietoa. Torinon kissakahvilassa järjestetään välillä myös konsertteja. Romeow Cat bistro kissakahvila Roomassa Via Francesco Negri 15, lisätietoa. Rooman kissakahvilan kuvissa näkyi herkullisia kakkuja. Le café des Chats kissakahvila Pariisissa 16 rue Michel Le Comte, Paris 3, lisätietoa.  La Gatoteca Madridissa Espanjassa Calle Argumosa 28, lisätietoa. La Chat touille Brysselissä Belgiassa  rue Tasson-Snel 11 1060 Saint-Gilles, lisätietoa.  +Lisää kissakahvilavinkkejä.  Jotkut tykkäävät myös kritisoida kissakahviloita, mutta usein kissakahviloissa on oma yksityinen huone kissoille johon ne voivat mennä rentoutumaan pakoon ihmisiä, näin siis ainakin Saksassa. Ps. vaikka pidänkin kissoista niin tällä hetkellä reissaan paljon edelleen ja en voi sen takia ottaa kissaa lemmikiksi.Cat of the first picture I saw in Ladispoli Italy 2013. Somehow Southern Italy is full of cats: there is garden cats street cats mountain cats garbage cats about anything anywhere there. I was worried about them but notice people bring food for them. If you also like cats then you could visit cat cafes around the world. I like cats because cats are very independent, kind (often), make purrr voices, proud, adventurous and just about almost all I like in them.


Traveltips for visiting cat cafes:  

New Cat rescue Café in Helsinki Finland. Address Fredrikinkatu 55 Kamppi. Cat cafe Schnurrke in Cologne Germany.  Lady Dinah's Cat Emporium cat cafe in London.  Cat cafe MiaGola in Turin Italy. Address Via Giovanni Amendola 6D Turin Italy.  Romeow cat bistro in Rome Italy. Address Via Francesco Negri 15 Rome Italy. Le Café des Chats in Paris France. Address 16 rue Michel Le Comte, Paris 3. La Gatoteca catcafe in Madrid Spain. Address Calle Argumosa 28 Madrid Spain.  La Chat touille in Brussels Belgium.

Tämän suloisen kissan näin Saksassa kissakahvilan ikkunassa viime vuonna

I saw this cute cat at the cat cafe in Germany last year


Tämä ihanan mutta aran viidakkokissan näin Ventimigliassa 2013. Tämä kissa ja sen ystävät asuivat portailla olleessa viidakossa talojen lähellä. Puutarha se oli mutta minulle viidakko. Kissa oli aluksi lähes vihainen kun muukalainen tunkeutui kissan omistamalle alueelle. Tämä oli sitä sorttia joka ei hyväksy heti kaikkea, mutta sain lopulta kulkea sen omistamalla viidakkoporrasreitillä. Tämä oli kuningaskissa ikiomassa porrasviidakossa johon on lupa kulkea vain valituilla

Shy but beautiful white cats I saw in Ventimiglia Italy 2013 they got their own garden on the stairs that seemed more like jungle to me. This cat was like king with own garden terrace on the stairsIkimuistoinen kissanbongausheti: tällä puutarhakatilla oli ikioma puutarhaterassi Terracinassa pienellä kukkulalla, aivan mahtavat paratiisipuitteet kelpaisi varmasti lähes joka kissalle ja ihmisillekin. Piha oli suuri ja jatkui kummallekin puolelle +lisänä oli myös merimaisema ja palmumaisema niin ei voi juurikaan sen paremmaksi enää mennä. Lisänä myös tuollaisia kivoja kiipeilypaikkoja/maisemanihailureunoja.

Most beautiful place for cats: I saw this cat on the garden terrace in Terracina on the hill. There was also palm trees and sea view. Amazing subtropical place! for cats but really nice also for people
Tänä vuonna kuvattu barokkikatti ihaili kadun elämää täysin tietämättä yläpuolella olevasta hauskasta hahmosta. Utelias kaduntarkkailijakisu

Cat has funny and unique baroque house. 
Curious cat likes to watch street life and what's going onTällaisen rauniokissan onnistuin bongaamaan kerran Sardiniassa. Kissalla oli kaksiväriset silmät ja se yritti metsästää harakoita, tämä oli villikissa

Ruin cat I saw in Sardinia once. Wild cat tried to catch birds


Ihana pörröturkkinen rauhallinen satamakissa Sardiniassa. Paossa kuumuutta tuulisella reunalla ja kivoissa maisemissa tämäkin. Teki mieli napata mukaan sekä tämä kissa että myös maisemat. Kuva vuosien takaa.

Cute furry cat also in Sardinia years ago, the peaceful one


Suloiset kissanpennut näin Terracinassa ravintolan terassilla 2013. Olivat arkoja mutta kovin uteliaita kuten kuvasta huomaa, rohkein tuli lähemmäs. Arvatkaa vaan tekikö mieli napata nämä kaikki mukaan, ei vaan voinut kun kissoilla näytti ainakin olevan jo koti ja matkailin niihin aikoihin ympäri Italiaa..

Shy but curious sweet little kittens in Terracina Italy at the restaurant's terrace I wanted to take and keep them all but couldn't because I was traveling around Italy and I guess those kittens got already good home there


Ikimuistoiset viidakkokissat Pomeziassa, tai enemmänkin metsäkissat. Löysin Pomezian juna-aseman lähistöltä pienen rinteellä olevan metsän (sellainen metsä kuin Suomessakin, ei palmuja) jossa asui lukuisia pörrökissoja ja kissoilla oli siellä myös ruokakupit. Nukkuvia karvisia.

I saw many furry cats in Pomezia Italy cats were living in the forest but they had food also there. These remind me of sleeping GarfieldOmistajaansa odottava kissa ikkunassa Belgian flandersissa vuosia sitten.

Cat waiting owner to come home, picture taken in Belgium Flanders years ago


Naurava kissanpentu Taorminassa Sisiliassa vuosia sitten. Kissoilla oli tapana juosta putiikkeihin sisälle. Vanhempia eläinaiheisia juttuja:
minne lemmikki matkan ajaksi vinkkejä.
Näe villieläimiä vapaana luonnossa kun matkustat vinkkejä.
Hyväntekeväisyystyö eläinten puolesta ja sademetsävideo.

Laughing kitten in Taormina Sicily Italy years ago
Yhden kissan pelastaminen ei ehkä muuta maailmaa, mutta se muuttaa sen pelastetun kissan maailman! Hyvä sanonta. Tämä kuva löytyi pinterestistä.

True words! and last picture found from here

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.