torstai 6. elokuuta 2015

Koirien hyväksi


Ajattelin mainita koiranystäville tästä adressista: lopetetaan Kiinan koiranlihafestarit, adressi täällä. Adressiin osallistuminen ei maksa mitään ja se ei velvoita tulemaan mihinkään osallistumisiin. Olen aikaisemminkin maininnut hyvistä adresseista kuten adressit luonnon ja sademetsien hyväksi, löytyy täältä. Kissojen lisäksi pidän myös (kilteistä) koirista. Lapsuudenperheeni kultainennoutaja oli aina kiltti ja ystävällinen kaikille, siitä jäi hyvät muistot. Kuvassa chihuahua pixabayn sivulta. Viime vuosina olen pistänyt merkille että myös chihuahuat ovat oikeasti älykkäitä eläimiä, pienuudestaan huolimatta. Olen huomannut senkin että nämä koirat tykkäävät kuumuudesta ja suorastaan hymyilevät kuumalla ilmalla, ehkäpä siksi kun ne ovat kotoisin Meksikosta. Usein kuulee ihmisten kritisoivan toisia esimerkiksi koirien pukemisesta tai laukussa kantamisesta. Mutta monet chihuahuat näyttävät oikeasti viihtyvän "turvassa" laukussa mitä olen nähnyt. Kuulin kerran sanottavan että nämä koirat ovat todella omanarvontuntoisia, noh minun mielestäni ne ovat niin kuin muutkin koirat koiramaisine tapoineen.  Blogi on hyvä konsti jakaa myös tärkeitä asioita, joten jos tämä liikutti sinua osallistu toki myös esimerkiksi jakamalla adressia somessa, alhaalla vielä lisäjuttua

I thought to tell about this petition for people who like dogs. Check petition stop the Yulin
My childhood family had kind and always friendly golden retriever and I support this petition. These years I've seen few very nice chihuahuas abroad. Those are very small dogs but intelligent I notice. I notice one chihuahua was smiling at the sunny weather, well those dogs roots comes from Mexico so no wonder. I guess these dogs feel safe when they go to owner's bag, perhaps. And don't forget to check Rainforest rescue petitions. Chihuahua pictures found from pixabay and also 2. chihuahua pic.


Kuva.Lapuudenperheen koira josta jäi paljon hyviä muistoja: olin 5v kun koiranpentu tuli meille, koira söi pahvilaatikon mutta ei sen jälkeen koskaan rikkonut mitään ei edes kenkiä. Koira oppi avaamaan oven herkkupalojen avustuksella, fiksu. Koira viihtyi hyvin luonnossa ja oli rauhallinen. Ukkosella koira meni eteiseen, jossa ei ollut ikkunoita eikä sähkölaitteita. Koira oli iloinen aina kun näki ihmisiä, koska koira oli seurallinen ja piti kaikista ihmisistä.

My childhood dog and many good memories: I was only 5 years old when my family took golden retriever to our home. Dog didn't never broke nothing at home not even shoes. She learned to open the door, smart. She liked to go outdoor especially to the forests. At thunder storm she knew where to go and hide she didn't want to stay near electric such as tv or kitchen. She was always kind and friendly dog to every person. Some great memories.

2 kommenttia:

  1. Hei! Haluaisin kysyä sinulta, että miksi juuri koiranlihan suöminen tulisi kieltää? Miksi on hyväksyttävää syödä vaikkapa sikoja tai lehmiä kuin koiria? Yhtä älykkäitä ja tuntevia eläimiä nekin ovat. Mielestäni on aivan sama asia syödä koiraa kuin kanaa, hevosta, possua... (Itse en syö lihaa, kalaa tai kananmunia, ja maitotuotteita hyvin niukasti.)

    VastaaPoista
  2. Kommenttisi oli jostain syystä mennyt roskakoriin itsestään, mutta vastaan tähän nyt kun kommenttisi löysin.
    Koiria on jo pitkään (länsimaissa) pidetty lemmikkikeinä ja tuskin se koiranliha kovin hyvältä edes maistuu?
    koirat ovat myös melko älykkäitä eläimiä. En ole tietääkseni tässä kirjoittanut että sian tai naudanlihan syöminen olisi jotenkin "parempaa" tai "hienoa". En syö sianlihaa ja nautaakin ehkä noin kerran vuodessa. Proteiinintarve vaihtelee kai eri ihmisillä. Runsas lihan syöminen vaikuttaa osaltaan myös ilmastonmuutoksen edistämiseen

    VastaaPoista