maanantai 12. syyskuuta 2016

Matkavinkki: vapaaehtoistyö villieläinten parissa ja muita vinkkejä

Kuva.
Löysin sivun jonka kautta voi lähteä vapaaehtoistyömatkalle myös eläimiä auttamaan. Voit nähdä upeita kohteita ja eläimiä omissa elinympäristöissään, tai auttaa eläimiä. Tiesitkö että joka 15 minuutti tapetaan yksi norsu Afrikassa. Jonka seurauksena 15 vuoden päästä norsuja ei välttämättä enää elä vapaina Afrikassa jos sama meno jatkuu. Voit auttaa norsuja esimerkiksi norsupuistossa Chiang Mai Thaimaassa, lisätietoa. Norsujen vapautusprojekti Sri Lankassa, lisätietoa. Vai kiinnostaisiko vapaaehtoistyö sademetsien eläinten hyväksi Ecuadorissa, lisätietoa. Löysin kerran tämän koskettavan videon josta näkee miten salakuljettajat laittavat papukaijoja ja muita villieläimiä häkkeihin. Joita he sitten kuljettavat hyvin epämääräisen ja heikon näköisillä veneillä myytäviksi toreille sun muualle. Se on todella ikävää, luontoon kuuluvat villieläimet viedään pois ja masennetaan pienissä kalterihäkeissä. Ne elävät vapaina upeassa ympäristössä kunnes ne viedään pois ahtaisiin pimeisiin häkkeihin pelottaville markkinoille. Villieläimet jotka eivät ole tehneet mitään pahaa menettävät vapautensa. Auttamistyö olisi myös tärkeää sekä mielenkiintoista. Voit auttaa villieläimiä myös perheen omistamalla tilalla Zimbabwessa, lisätietoa. Vapaaehtoistyö Afrikan villieläinten parissa, lisätietoa. Vapaaehtoistyö Australiassa kenguruiden ja muiden eläinten parissa, lisätietoa.  Vapaaehtoistyö koalien hyväksi kengurusaarella, lisätietoa. Valaiden ja delfiinien suojeluprojekti Teneriffalla, lisätietoa. Vai kiinnostaisiko safarioppaaksi ryhtyminen? tämäkin vaihtoehto on samalla Oneworld365 sivulla. Tuosta voi siis saada ilmeisesti oikean työnkin ainakin joksikin aikaa. Safarioppaaksi Amazonin viidakossa. Näihin vaaditaan 18 vuoden ikää, rahaa, englannin kielitaitoa ja tietysti avointa, rohkeaakin asennetta. Lisää vapaaehtoistyöprojekteja eläinten parissa.  Vapaaehtoistyöt Kreikassa. Kurkkaa myös Eco companion, sivulla on sekä ekomatkoja että myös vapaaehtoistyöprojekteja eri kohteisiin. Amazonin säilyttämisprojekti Perussa. Projektin parissa voit nähdä lintuja, jaguaarin, apinoita ym. Matkakohteissa voi etelässä nähdä tarjottavan norsuratsastusta tai kävelyä huumattujen leijonien kanssa. Se ei kumminkaan ole vastuullista eikä reilua matkailua ja sillä tuetaan ikävää bisnestä. Eläimiä käytetään työntekoon ja joskus myös huumataan.

Olen huomannut että joissain kohteissa turistien edessä jopa koiriakin huumataan siksi, että niiden omistajille/vieressä istujille annettaisiin rahaa. Se ei ole reilua. Jos haluat nähdä ja auttaa eläimiä, osallistu mieluummin tällaiselle vapaaehtoistyömatkalle tai käy luonnonpuistossa ihailemassa vapaana eläviä eläimiä. Se on mahdollista myös Suomen kansallispuistoissa. Näitä vapaaehtoistyökursseja on myös lyhyitä, ei tarvitse mennä viikkokausiksi, esim. ensimmäisenä mainittu Chiang Mai -norsupuistossa voit auttaa norsuja myös 3 päivän ajan. Jos olet perheellinen niin lapsille on ainutlaatuinen kokemus nähdä villieläimiä muuallakin kuin eläintarhassa. Silloin lapsi oppii näkemään että villieläin kuuluu luontoon. Voit myös vierailla luonnonpuistoissa eläimiä katsomassa, esim. Afrikassa, Nepalissa ja Sri Lankassa voit nähdä norsuja ja muita villieläimiä vielä vapaina omassa elinympäristössään. Ecolodge+safari norsuja katsomaan Victorian putouksille, lisätietoa. Australiassa voit auttaa ja nähdä kenguruita, pingviinejä, kameleita, papukaijoja, delfiinejä, koalakarhuja, strutseja ym. Voit käydä ihailemassa vapaana eläviä eläimiä lukuisissa luonnonpuistoissa, joita on sekä lähellä että kaukana. Jos haluat auttaa eläimiä ilmaiseksi ja jos olet lähdössä Välimerelle niin esimerkiksi Italiassa on paljon katukissoja- ja koiria, joille voit jättää ruokaa lomasi aikana. Paikalliset usein kyllä ruokkivatkin hyvin katukissoja, mutta ei kaikkialla sillä olen nähnyt etelä-Italiassa koiria ja kissoja jotka söivät roskiksista. Apua tarvitaan yhä ja auttaminen ei ole koskaan turhaa, vaikka kaikkea maailman pahuutta ei pysty poistamaan. Pienikin apu voi silti olla suuri apu. Esimerkiksi Minturnon vuorella oli yksi kohde jossa oli persialaiskissoja ja paljon muita kodittomia eläimiä. Ateenan Piraeuksen satamassa näin keväällä elävän kodittomia koiria bussien seassa. Mitä ottaa huomioon jos lähtee eläimiä auttamaan: rokotukset ja avoin mieli. Eläinten pito vaatii paitsi aikaa myös rahaa. Etenkin jos ottaa kodittoman eläimen kotiinsa. Eläintä täytyy voida ruokkia tarpeeksi ja esim. koirat tarvitsevat runsaasti liikuntaa, kissojen pitäisi myös mielellään päästä ulkoilemaan (edes hihnassa) ettei tule sitä verhoihin kiipeilyä.

Kodittomia eläimiä on runsaasti myös Suomen lähimaissa kuten Venäjällä ja Virossa, jossa olen nähnyt kulkukoiria menevän bussiin. Jopa suositussa Santorinin kohteessakin on kodittomia eläimiä. Mihinkö minä lähtisin näistä edellämainitun käymäni Italian lisäksi? Kaikki vaihtoehdot kuulostavat hyviltä ja pitäisi vain osata valita jokin. Minulle on sydäntä lähellä kaikenlaiset eläimet ja tykkäisin nähdä myös vaikka iguaaneja ja kilpikonnia. Ei ole kauheasti vaatimuksia että mitä tai missä, tykkään myös kotieläimistä kuten koirista ja kissoista. Suomessa voit auttaa myös ryhtymällä vapaaehtoiseksi eläinsuojeluyhdistysten hyväksi tai adoptoimalla lemmikin/toimimalla eläimen hoitajana siihen saakka kun koditon eläin saa kodin. Katso lisätietoa: Hesy ja kodittomat. Katso myös nämä: Racing Extinction. My Passport Pages -blogista löytyy kuvia ja matkakokemus norsupuistosta Sri Lankassa.  Every Steph blogissa juttu sademetsälodgesta.  Muuttolintu blogissa Reilutblogit juttu.  Elämää ja matkoja blogissa juttu valinnoilla voit vaikuttaa.  Ecocompanion blog.  WWF matkat. Vanhempia eläinjuttujani: pandat käyvät harvinaisiksi.  Kissakahvilat Euroopassa.  Kohteita joissa voit nähdä delfiinejä ja merikilpikonnia vapaina.  Responbile travel matkavaihtoehtoja. Jutun kuvat norsuista, papukaijasta, villikissoista ja koalakuva löytyi Pixabayn sivulta. Vanhempia eläinjuttujani: Näe vapaita delfiinejä ja merikilpikonnia matkoilla.  Kohteita joissa voit nähdä pingviinejä vapaina.   Pandat käyvät harvinaisiksi.

Are you interested on Volunteer+travel? then this is for you
You can go to volunteer and see wildlife, Elephants also. If it continues like this perhaps after 15 years there is no elephants anymore in Africa and also climate change will change many things. You can go to volunteer example to Chiang Mai Elephant Park in Thailand, read more on Oneworld365. It's possible to spend there 3 days if you got no more time for staying weeks.

If you would like to volunteer+travel check also these possibilities: 
Elephant Eco-Lodge Safari.  Elephant Freedom Project in Sri Lanka.  Rainforest Animal Rehabilitation Centre Volunteer Projects Ecuador.  Zimbabwe Animal Sanctuary.  Australia, Perth - Animal Care in a Rehabilitation Centre.  Koala sanctuary in Australia Kangaroo Island.  Amazon Jungle GuideTenerife whale and dolphin conservation project. +More Animal Volunteer Projects.  Amazon Conservation Project.  Volunteer in Greece.  Check also Ecocompanion volunteer travels and Ecocompanion blog.  Racing Extinction.


I saw once this rainforest video and the video made me sad to see animal trafficking and realise how it is. They take poor animals from Rainforests and jungles and then they send poor animals go by old boats until who knows where. After that they sell animals and also hurt them. It's possible to watch the video and see how sad animals seems while they lose their Freedom knowing they are never going back. They had it all and then it's gone. Wild animals and birds didn't do nothing bad for losing their freedom and their environment. While traveling you can also choose and skip that poor elephant riding experiences and visit Rainforest, jungle or Safari for seeing a Real wildlife. This could be also unique experience for the children. If you are going to visit Mediterranean country example in Italy there is often many street cats you can bring food for them if you would like to if you go there for Holidays. Fortunately often locals give food to street cats and to street dogs but not everywhere. Help is still needed around. I know it's not possible to remove all bad from the World but with small steps it's possible to volunteer and help at least. Santorini is very famous and Beautiful place in Greece but also there is homeless pets, read more. Check also World Wildlife Foundation's tours. Elephant, parrot, wildcats and koala pictures found from Pixabay. Parrot picture. Koala picture.

Kuva.
Kuva.

Suomen luonnossa voit nähdä myös ilveksiä, niitä löytyy koko maasta ja esimerkiksi kansallipuistoissa saatat nähdä ilveksiä. Elämyksiä ei tarvitse aina lähteä hakemaan kauas jos ei ehdi. Voit nähdä myös runsaasti vesilintuja Suomessa. Katso myös mereen liittyvä Oceana.

Lynxs.
It's possible to see Lynx also in Finland if you visit some National Park and Reindeers you could see in Northern Finland Lapland. Check also Oceana. All of these wild animal pictures found from Pixabay.