perjantai 22. huhtikuuta 2016

Tätä et ehkä tiennyt hotelleista


Tiesitkö tätä hotelleista? paljastus asioista, jotka saattaa yllättää:

1. Hotellihuoneen siivouksen laatu vaihtelee hotellin mukaan. Joissain hotelleissa siivous tehdään huolellisesti ja heti, kun taas toisissa saatetaan vain viedä roskat ja jättää huone siivoamatta vaikka viikoksi. Joskus siivous unohdetaan kokonaan, etenkin lattian siivous. Likaiset lattiat ovat yleisiä hotelleissa. Tämän olen oppinut matkailemalla.

2. Hotelleissa on useita kameroita, usein myös kamera suoraan sängyn edessä tvssä. Olen huomannut tämän siitä punaisesta valosta ja myös siitä kun joskus tv menee itsestään päälle yöllä tai alkaa vilkkua. Sinkkumatkailijalle (kuten minä) tästä ei välttämättä ole haittaa. Kokemukset pääosin Keski-Euroopasta ja Välimereltä, mutta myös muualla toimitaan usein samalla tavoin.

3. Joskus hotelleissa käy varkaat, varas voi olla myös henk.kunnassa jos ovessa ei ole murtojälkiä. Kassakaappi ei myöskään ole 100% varma. Ota arvotavarasi laukkuun kun menet ulos, ainakin Euroopassa se on yhä turvallisempaa, kaukomailla ei välttämättä. Kun jätät laukkusi hotellin säilöön tarkasta millainen säilytyshuone/komero on. Ulkomailla pääsee siivoajaksi lähes kuka tahansa ja on myös aivan kaikenlaisia siivousyrittäjiä. Siivousala tai esim. tarjoilijan työ eivät ole ulkomailla mitään koulutusta vaativia aloja, toisin kuin Suomessa on monivuotiset koulutukset näillekin aloille. Suurin osa hotellien siivoajista on todella ahkeria ja myös mukavia, mutta pieni osa epäluotettavia. Sama pätee usein myös respan henk.kuntaan.

4. Huoneiden hinnat vaihtelevat ja jos saat talvella jostain hotellista huoneen 30e saman huoneen hinta voi olla 100e kesällä. Hinnat vaihtelevat turistisesongin mukaan. Joissain hotelleissa valehdellaan että kaikki huoneet ovat varattu, jos yrittää vaihtaa huonon huoneen parempaan. Tämä on hyvin yleinen vale ja se selviää heti, kun huomaa että siivoaja jättää auki tyhjiä huoneita ja kun mitään ääniä ei kuulu. Tämä on niin yleistä että ilmeisesti tämä kuuluu hotellien toimintamalliin ja olisi konsti saada asiakkaat maksamaan esim. kallis sviitti tms. En oikein keksi muutakaan syytä tuolle.

5. Hotellin uima-altaasta: "Uima-altaan veden on oltava raikasta ja täysin puhdasta kaikesta liasta, sekä näkyvästä että näkymättömästä. Näkyvä lika poistuu pääasiassa altaan suodattimen kautta. Kaikki ei kumminkaan poistu ja täytyy puhdistaa kemikaaleilla." Tieto wikipediasta. Uima-allas tulisi puhdistaa useita kertoja viikossa, joskus päivittäin. Jos uima-allas jätetään puhdistamatta, siitä voi sairastua. Uima-altaan pohja puhdistetaan pohjaimurilla ja puhdistukseen kuuluu myös altaan puhdistusharja. Altaat puhdistetaan yleensä kloorilla ja pool shock puhdistusaineella. Myös veden pH-arvot tulisi testata. Kuulostaako helpolta? ei, uima-altaan siivoajien työ ei ole helppoa tai hauskaa hotelleissa joissa on allas. Hotellin uima-altaasta saattaa saada ensin sellaisen kuvan että vesi on aina siinä ja että on helppoa vain uida ja pitää vesi siinä, vaikka uima-altaan pitoon sisältyy runsaasti työtä. Olen nähnyt työntekijän joka siivosi yhdessä majoituksessa joka ilta uima-altaan tarvikkeineen. Siivoukseen kuului myös puhdistustarvikkeiden pesu useaan kertaan ja sama heti seuraavana iltana taas. Ei ihme ettei uima-altaita ole etelässäkään kaikissa hotelleissa. Uima-altaan ostaminen voi olla etelässä halpaa, mutta sen ylläpitäminen työlästä. Lisätietoa altaan puhdistamisesta Wikihow. Ps. nyt on taas tullut uutinen eli lisää vettä myllyyn. Nyt ei enää riitä että pelkää rannalla palamista, meduusoita tai haita. Nyt myös kauppiaiksi tekeytyvät terroristit saattavat uutisen mukaan olla tänä vuonna Etelä-Euroopan suosituilla lomarannoilla väijymässä. Tosin rantatuolia ei ole pakko maksaa, jos uhka kerta kohdistetaan rannalla olijoihin. Vanhempia juttujani: ilmaisia nähtävyyksiä. Tripadvisorin kauhutarinat ja huonot hotellikokemukset. Terroriuhka matkoilla ja miten reagoida.

5 Things you may not know about the the hotels:
 
1. Quality of cleaning depends. I think this is important but not everyone thinks the same. At  some hotels cleaning is important thing and necessary everyday. Some hotels has a cleaning only for sometimes and sometime they forget to clean the room well when tourists depart. Example dirty floor is often a common thing. I think it's important to show cleaned room when tourists arrive.

2. Hotels has often many cameras. I notice often tv has camera turned on in the night time near the bed. It may not be a problem for single travelers (like me) but perhaps for couples.

3. About thieves, thieves could be at the hotel or come from anywhere. Sometime they come sometime not. Keep your valuable items in the bag when you go out if it's more safety, in Europe it is more safety still I could say.

4. Rooms prices may very. You may get a room as cheap as 30€ in the winter and then summer price could be 100€. Some hotels has a common lie that all rooms are reserved if you try to change the room to a better room. This thing is often a lie. I notice this thing very fast when I see cleaners opening many empty rooms without any guests without any voices. I don't know if it is some kind of trick to try to sell better suite room for guests. Who knows.

5. About the swimming pool. It's nice to swim but did you know how much work it take to keep the pool clean? Sanitation methods include a water filter to remove pollutants, disinfection to kill infectious microorganisms, swimmer hygiene to minimize the introduction of contaminants into pool water, and regular testing of pool water, including chlorine and pH levels. Cleaning the pool about every day or at least few times a week. Read more about the pool cleaning on Wikihow.

Cabo San Lucas Meksiko allas+meri, kuva freeimages. Tässä kohteessa en ole käynyt mutta tuollaisessa infinity pool altaassa uiminen kelpaisi.

Infinity pool. Cabo San Lucas Mexico. Picture found from freeimages.

Ei kommentteja: