torstai 17. maaliskuuta 2016

Frankfurt: arkkitehtuuria ja hyvää ruokaa


Matkakokemus Frankfurtista maaliskuulta. Vanhaa ja uutta arkkitehtuuria, pilvenpiirtäjiä, yllätyksiä ja hyvää ruokaa. Nähtävää: Goethen koti. Palmengarten palmupuutarha, Main joki ja Main joen risteilyt joihin pääsee vain 10 eurolla. 50 ja 100 minuutin pituisilla jokiristeilyillä näet Frankfurtin nähtävyydet. Jokiristeilylaivat lähtevät joka tunti. Jokiristeilyitä järjestää Primus-Linie. Risteily saattaisikin olla kiva tapa kiertää kaupunkia erityisesti kesällä ja jos bucketlistaasi kuuluu jokiristeily niin tässä on yksi edullinen vaihtoehto. Näin myös 25 miljoonaa vuotta vanhan kiven. Suuret talot ovat hienoja iltavalaistuksessa, sitä ei voi kieltää. Pilvenpiirtäjät ovat kumminkin liian pieniä että niitä voisi kehua Manhattaniksi. Etnisiä ravintoloita näkyi runsaasti ja tykkäsin mm. aasialaisista ravintoloista. Pilvenpiirtäjät ovat varmasti puolet pienempiä kuin Manhattanilla, mutta niistä on paljon kuvia ympäri kaupunkia ja ne ovat kaupungin ylpeydenaihe. Pilvenpiirtäjiä näkyi muutamia juna-aseman lähettyvillä ja iltaisin ne ovat täydessä loistossaan. Arkkitehtuuria on sekä ikivanhaa että uutta. Muutamia alppitalojakin näkyi. Kaupunki on siis arkkitehtuurin sekamelska, josta löydät uutta ja vanhaa. Aivan kulman takana voi olla vanhoja taloja vaikka edessä on upouusi pilvenpiirtäjä. Kaupunki tienaa myös myymällä lukuisia eri autoja ja autokauppoja näkyi paljon sivummalla juna-asemasta. Siinä yksi hyvä tienaamistapa kaupungeille: perustakaa merkkiautoliikkeitä ja pilvenpiirtäjiä joissa on tunnettuja ketjuhotelleja. Hanavesi maistui jotenkin raskaalta ja sen takia ostin pullovettä. Yleensä muualla Saksassa hanavesi on ollut hyvälaatuista ja raikasta. Ilma oli pilvinen lähes päivittäin kuten kuvistakin näkyy. Ilma oli muutenkin sellainen että yhtäkkiä saattoi kulman takaa paistaa kirkas aurinko tai sataa räntää ja toisinaan taas aurinkoista. Luulen että ilmastonmuutos on syyllinen säähän.

Ravintolavinkkejä: Frankfurtista löytyy hyviä ja edullisia kananuudeliannoksia 3 eurolla Asian Imbiss Mainzer Lanstr. 111. Vaikka annos oli edullinen se oli silti oletettua suurempi ja maukas. Ravintoloita löytää myös Skyline -ostoskeskuksessa.  Keitot, kebabit ja vegenuudelit ovat edullisia niitä saa parilla eurolla ja joissain ns.paremmissakin ravintoloissa hinnat näkyi olevan 7-12e. Sanoisin että hintaerot ravintoloissa poikkeavatkin suuresti. Samassa Skyline -ostoskeskuksessa on myös sushiravintola yläkerrassa. Susheja sai 3 eurolla. Ravintoloita on myös kalliimpia ja edulliset kannattaa pitää mielessä jos haluaa hyvää ruokaa edullisesti, myös kattoterassi löytyy. Kaupungissa riittää hyvin viikonloppu tai viikon pituinen matka. Skyline -ostoskeskuksesta löydät kauppoja, ravintoloitaHotellivinkit: en itse majoittunut näihin mutta kehuja on saanut Villa Kennedy. Hotelliin on majoittunut John F Kennedy jonka takia hotelli nimettiin uusiksi. Hotellissa on mm. spa, puutarha ja iltapäivän tee. Nopea ilmainen wifi, joka ei ole itsestäänselvyys tässä kaupungissa. Hotelliin kuuluu myös lattialämmitys, ilmainen sauna ja kuntosali. Sijaitsee 500m päässä Main joesta. Ilmainen toimiva wifi ei ole itsestäänselvyys kaikissa Frankfurtin hotelleissa, osassa wifi maksaa jopa 7-9e päivä. Mövenpick hotelli löytyy Frankfurtista ja tämän ketjun hotellista luulisi saavan hyvää jäätelöä. Tiesitkö että Dubaissa kuuluisalla Jumeirah:illa on myös hotelli Frankfurtissa. Jos et jaksa/halua matkustaa Dubaihin asti, niin Jumeirahiin voit majoittua myös Frankfurtissa! Jumeirahin kotisivulla voit katsoa myös 360 näkymät hotellista, lisätietoa. Jumeirah Frankfurtissa saat -10% alen jos buukkaat majoituksen 21 päivää ennen saapumista. 

Ruokakaupoissa ruuan hinta oli selkeästi kallistunut Saksassa sitten viime kesän, jolloin tuotteita oli vielä runsaasti eurolla nyt ei. Jos jokin tuote maksoi vuosi sitten euron ja nyt 3e siinä on jo suuri ero. Tosin suklaat ja muut sellaiset olivat vieläkin edullisia halvempia ruokakauppoja on esim. Penny. Ratikkalippu maksoi 3e yksi suunta. Ihmetytti myös se kun iltaisin ei lähes millään Saksan autoteillä raaskita pitää enää valoja jolloin autot ajavat sysipimeillä teillä. Se että säästetään turvallisuudessa on väärä säästökeino. Bussiin tehtiin terroristitarkastus, jolloin poliisiauto ajoi keskelle tietä ja he tulivat tarkastamaan yhden matkustajan paikallisbussissa, joka istui aika lähellä. He tarkistivat myös miehen tupakka-askin. Olisi varmaan pitänyt olla kauhuissaan, minä katselin tapausta karkkia syöden. Paikallisessa tunnetussa pikaruokalassa tuli nähtyä naisriehuja, joka heitettiin kerta toisensa jälkeen ulos. Siitä päivästä alkaen tunnetussa pikaruokalassa oli päivittäin vartija. 

Hyviä asioita tässä kaupungissa ovat yllämainitut edulliset, monipuoliset ja hyvät ravintolat ja pilvenpiirtäjiäkin oli kiva nähdä. Myös vihreitä pikkupuistoja löytyy. Goethe asui Frankfurtissa, mutta ihastui Italiaan:  "Vuonna 1786 Goethe tunsi tarvetta maisemanvaihdokseen. Hän lähti Italiaan ja vietti siellä seuraavat kaksi vuotta, tutkien väsymättömällä innolla paikallista kulttuuria. Myöhemmin hän kirjoitti matkalla tekemiensä päiväkirjamerkintöjen pohjalta laajan matkakertomuksen. Goethe totesi vanhuksena, että Italiassa vietetty aika oli hänen elämänsä onnellisinta aikaa. Hänen tuotannossaan nousivat tänä aikana vahvasti esille antiikkiin ja humanismiin liittyvät teemat." Tieto wikipediasta. Vanhempia Saksan matkajuttujani: KölniHistoriallinen Nürnberg. Pikakierros Hampurissa.  Bremenin matkakokemus.


I visited Frankfurt now
I saw there few skycrapers in the centre and Main River. What you could see there: Goethe's home, Palmengarten Palm Garden, the Centre, few skycrapers. Main River cruise cost about 10€. Boats leave every hour, on Sundays every half hour. 50 or 100 minutes trips. All tours cover sight along Main River. If you got River cruise on your Bucket list then this is one cheap choice. If interested check Primus-Linie. About the weather: weather was mostly cloudy but then suddenly bright sunshine and few times rain. One day bright sunshine with rain it surprise me. Frankfurt has new modern skycraper architecture but also visible is much older architecture. 

Few Restaurant tips: 
if you want to find good and cheap noodles try Asian imbiss Mainzer Landstr. 111. Bao Anh DeLuxe at the Skyliner Shoppingmal. Skyline Shopping mall has shops but also Restaurants, walking distance from the station. There is also a Roof terrace to see. I guess there will be even much more later. Check also my travel experiences of other cities in Germany:
Unordinary life in Cologne.  Hamburg.  Bremen.

Kynän mallinen pilvenpiirtäjä näkyi
Green Park and birds


Fasaanin poikaset tai jotain muita suuria lintuja asui puistossa


Juna-aseman kotka ja lokkiPoliisivene Main joella

Main river
Kauniit auringonlaskun värit ja juna lähtee

e il treno che se ne va


Uutta ja vanhaa arkkitehtuuria

New and old Architecture, this is FrankfurtWurzburgin linna tuli myös nähtyä

Würzburg's Castle


McCafen kakkuja. McCafe löytyy juna-asemalta ja Skyliner -ostoskeskuksesta sun muualta

McCafé
25 miljonaa vuotta vanha huminakivi Rockenberger windschliff Niederradissa. Kiven muoto muotoutui tuollaisksi korraasion tai luonnon avulla. Humisevassa kivessä on humisevat ontelot, tosin tätä en tiennyt ennen kuin jälkeenpäin googletin kiven. Tässä vielä mitä kuvittelin tämän kiven olevan: joku luolamiesten tai keskiajan aikainen systeemi. Kivi ei ihme kyllä haissut homeelle väristään huolimatta ja kivellä uskotaan olevan jotakin terveysvaikutuksia.

25 Million year old humming stone Rockenberger Windschliff in Niederrad. The humming stone in Niederrad is a "Rockenberger wind cut". The form of this sandstone was formed by natural or corrasion. Corrasion calls the process of the wind grinding, that is the demolition of rock by moved agents (sand, fine gravel etc.) with the character of a sand jet blower. The surface of the rocks receives a cut. The stone was not smelling like mold even you may think like that because of it's age and green colorKevään ensimmäiset kirsikankukat maalikuussa 2016. Outo sää kukkia ja välillä lumisaderäntää

First Spring Cherry Blossom 2016 I saw in Frankfurt. 
Weird weather but beautiful flowers and then suddenly little bit of snow rain