maanantai 21. maaliskuuta 2016

Alppimaisemia junasta nähtynä


Huikeita Alppimaisemia junareitiltä Saksasta Itävallan Tiroliin. Juna kulki mm. Innsbruckiin. Maisemina näkyi runsaasti alppeja, lunta, metsiä, mökkikyliä. Maisemat ovat vaikutuksen tekevät luontomatkailijoille ja muillekin. Näet nämä maisemat jos otat junan esim. Munchenista tai Rosenheimista Innsbruckiin. Olen nähnyt myös muutamia Alppimaisemia Munchenista Bolzanoon, mutta tällä reitillä näin enemmän Alppeja ja lunta. Aika hyvä kun junalipun hintaan sisältyi siis maisemareitti. Junissa on lämmitys joten talvisia kevätmaisemia voi ihailla lämpimästä myös kylmällä säällä. Junareitti ei mennyt korkeita siltoja pitkin, mutta näin että autot menivät. Juna meni muutaman tunnelin läpi. Alppimaisemat ovat kiehtovia koska vuoret ovat lähes kaikki eri näköisiä ja eri mallisia, ne eivät ole identtisiä. Jos menee alpeille vaikka vaeltamaan saatat nähdä vuorikauriita tai murmelin. "Vuorikauriita metsästettiin liikaa, ja noin 170 vuotta sitten oli jäljellä enää 60 yksilöä, jotka kaikki elivät Pohjois-Italiassa. Metsästyksen kieltämisen ja eläintarhoissa kasvatettujen yksilöiden palautusistutusten seurauksena laji ei ole enää uhanalainen" Tieto wikipediasta. Joskus eläintarhoista voi olla myös hyötyä kun alueille palautetaan eläimiä. Alppikohteet ovat hyvin alkuperäisiä ja aitoja kohteita. Otin kaikki kuvat junasta Canon Powershotilla. Blogistani löytyy nyt myös luontomatkat -osio.

I saw many Alp views while I was on the train passing through Rosenheim Germany to near Innsbruck Tyrol. This route I saw a lot of Alps, snow, forests and villages. The train didn't go upside but I saw cars going upside. These landscapes are very attractive and amazing. By the way train has heating also

Tyrol


Jos muualla Euroopassa nautitaan vihreistä aurinkoisista kevätkeleistä, voit nähdä lumisia maisemia Alpeilla yhä maaliskuussa ja myöhemminkin. Saatat nähdä sekä kukkia että lunta samaan aikaan, joka tuntuu ainakin minusta ihmeelliseltä. Tämä on todellinen talven rakastajien kohde nimittäin, vaikka kesä on vihreämpi.

If there is somewhere sunny green spring here you can still feel the winter atmosphere.
 It's possible to see flowers and snow at the same time, it is something extraordinary to me.
If you love winter and snow you should visit Tyrol