tiistai 21. huhtikuuta 2015

Bremenin matkakokemusKuvia ja kokemus Bremenistä. Grimmin satujen sikoja, näiden takana näkyi muuten Rolex kauppa. Bremen on tunnettu erityisesti Grimmin saduista ja näistä satujen patsaista joita on ympäri kaupunkia. Kaupungissa kulkee myös ratikka. Kivaa tässä kaupungissa oli nämä nähtävyydet, kaupungin yleisilme ja se että keskustassa soi usein musiikki. Saksassa on tullut huomattua että on paljon samankaltaisia kaupunkeja, mutta myös erilaisia riittää, luonto on tosin melko samankaltaisia joka puolella Saksaa. Ilma oli melko leuto eikä jäistä tuulta ollut. Bremen kuuluu Saksan vähälumisimpiin kaupunkeihin. Talot näyttävät saman tyylisiltä kuin monet talot hollanninkielisellä alueella Belgiassa. Ihmisiä näytti selvästi kiinnostavan mitä kieltä puhuin mutta lähes kukaan ei kehdannut kysyä. Saksan kieli kuulosti tällä kertaa lähes tulkoon ymmärrettävältä kieleltä, etenkin verrattuna hollannin kieleen josta ei jäänyt muistiin yhtäkään sanaa vaikka olin Belgiassa 2014. Vaikka ei osaisi jotain kieltä niin aina on hyvä jos ymmärtää edes jotain ihmisten puheesta ja siten voi myös oppia hieman. Olen huomannut että joitain kieliä vain ymmärtää paremmin kuin toisia, esim. italia ja espanja ovat minulle erityisen helpon kuuloisia kieliä.
Pictures taken by me in Bremen Germany
I've seen new places and experience much.
There is green park close to the center. Bremen is famous from Town Musicians and fairytales by the brothers Grimm. There is tram and these Grimm's pigs I saw in centethe centrer near the Rolex store
                                            
Keskustassa näkyi puisto jossa oli ikivanha mylly. Saksasta löytyy myös Tropical islands kylpylämaailma, löysin esitteen. Alue on yhdeksän jalkapallokentän kokoinen. Siellä on uima-altaita, majoituspalvelu, fitness, kosmetiikkapalveluita, ruokapaikkoja ja maailman suurin sisätilan sademetsä. Siellä on 50,000 istutusta, 200m hiekkarantaa. Aitoja rakennuksia Balilta, Borneosta, Thaimaasta ja Samoalta. Alueelle voi majoittua telttaan, karavaaniin, lomataloon. +26C lämpötila. Alueella on myös mm. riikinkukkoja. Alue lötyy Berliinin lähettyviltä, lisätietoa. Tästä blogista löytyykin jo kokemus alueelta.

Travel tip: there is tropical island spa in Germany. Europe's largest tropical sauna and the largest indoor rainforest in the world. There is 50,000 plants. 200m of sandy beach. Original buildings from Bali, Thailand, Borneo and Samoa. +26C all year long. Close to Berlin. Read more.


Vaahtokarkkisuklaata eurolla Rossmann halpakaupasta jossa on kaikkea kosmetiikasta suklaisiin yms. Saksassa on edelleen halpa hintataso ainakin ruuan, suklaan ja kosmetiikan osalta ja se on hyvä. Edullisia kauppoja on paljon, mutta niissä ei ole aivan yhtä monipuolinen valikoima kuin Englannin punnankaupoissa, joista löytää jopa työkaluja punnalla.
I found marshmallow chocolate from Rossmann store.Bremen on kuuluisa paitsi soittoniekoista niin myös Saksan ensimmäisestä karmivasta keskitysleiristä. Kuvassa on punkkeri sivulta. Asukkaat voivat ikkunoista ja parvekkeilta "ihailla" tätä näkymää. Aina Saksassa käydessä olen iloinen ja ylpeä siitä ettei Suomessa ole sellaista historiaa kuin Saksassa. Jotain inhottavaa ja pelottavaakin täällä tapahtui, en meinaan ymmärrä sitä millä perusteella varkaat ns. valikoivat keneltä vievät ja mitä. Luulin ennen että varkaat tarkkailevat kenellä on esimerkiksi merkkilaukku ja kenellä ei, mutta nyt joku ilmeisesti luuli minua rikkaammaksi mitä olinkaan ja lomahuoneisto kiinnosti kovasti. Majoituin nuoren syöpäsairaan naisen asuntoon, siinä jo itsessään oli mietittävää. Aina ennen säälin kerjäläisiä mutta se että joku saa päähänsä idean että voisi tulla ryöstelemään syöpäsairaan naisen kotia, jossa ei edes tv:tä ollut niin on aika anteeksiantamatonta käytöstä! tosin varas ei sisälle päässyt ja mitään arvokasta siellä ei tosiaankaan ollut, kuten ei minullakaan ole. Aina pitäisi miettiä miten toisia kohtelee, koskaan ei voi tietää millaista on jonkun toisen elämä eikä voi sitäkään tietää kuka on rikas tai köyhä. Kaikki ei aina ole sitä miltä voi näyttää. Turvallisuuden tunne hävisi taas ja kestää aina jonkun aikaa että saa sen perusturvallisen tunteen takaisin kaiken jälkeen. Minulle näitä tapauksia on kertynyt jo useampia muistakin paikoista mutta en aio lopettaa matkustelua ja olen vahva. Asunnossa tuli siksi nukuttua ns. koiran unta johon kuuluu jatkuva heräily. Päiväsaikaan Bremen oli rauhallinen ja hyvä kohde, mutta ehkä valikoin jatkossa tarkemmin alueet ja kohteet joihin lähden. Reissulla sain myös parin päivän ruokamyrkytyksen oliiveista/mistälie ja samanlaista silmäallergiaa kuin Belgiassa ollessa ilmeisesti tehtaista. Myös vihainen pikkukoira oli juoksemassa minua päin hampaat irvessä kunnes koiran omistaja huusi koiralleen Lada.
Bunker backside and memory of the dark history

My travel to Bremen I saw nice places and city was nice but I also saw few thefts they were there and wanted to come to holiday apartment and I got sick from some food and got eye allergy also. It's difficult to understand how burglary thefts choose where they try to go. Before I thought that they watch who seem to be rich and who got some designer bag. As known I don't have and there was not even tv in the holiday apartment so I wonder what they wanted. It's not possible to never know who is rich or poor because things are not always what it may seem to be. I lost again some feeling of safety and it take some time to feel secure again but that won't stop me traveling because I'm strong and I want to see more.Joulukuusi keskellä kevättä. Ilmeisesti kuusen voi "säästää" ensi jouluksi, No säästämiskeino sekin. Viime jouluaattona olin muuten Hampurissa ja tulin huijatuksi, niin joulu meni Hampurin asemalla pyörien. En suosittele kenellekään WI:llä alkavaa loma-asunnon vuokraussivustoa kun siellä ei uskottu edes mitään ja jouduin hotelliin jouluksi. No mutta tulipahan ainakin syötyä hampurilaista Hampurissa, "saavutus" kai sekin.

Christmas tree at spring time. It remind me about my worst Christmas ever. 
Last Christmas I rent holiday house in Germany but then suddenly the owner closed her phone and I realise it was all lie. So I had to spent Christmas at the hotel I found one suddenly at the Christmas Eve. Luckily I found only one hotel available at that day. Well at least I was eating hamburg in Hamburg city. Anyway, I like Cologne city it is my favorite city in Germany.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.