sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Nürnberg Medieval Historical city


Matka ja yllätyksiä historiallisessa keskieurooppalaisessa Nürnbergin kaupungissa, jossa tapasin mm. draculan eräänä kesäiltana, lue lisää alempaa. Kuvia keskiaikaisesta kaupungista joka on täynnä historiallisia rakennuksia. Kaupungista tuli hieman mieleeni Verona rakennusten ja katujen ansiosta ja kanavien ansiosta mieleeni tuli myös Brugge Belgiasta. Kanava löytyi parin päivän jälkeen kun käveli kaupungin keskustaa mäkeä alas ja siellä näkyi myös kahviloita. Linnanmuurit löytyi heti ekana päivänä helposti, lue myös linnasta ja markkinoista. Kaupungissa näkyi myös paljon italialaisia ravintoloita ja laulajia kesällä. 35% kaupunkilaisista on alkuperältään maahanmuuttajia. Taas jälleen aivan erilainen osa Saksaa, siis täysin erilainen verrattuna muihin käymiini kohteisiin joita ovat Hampuri, München, Flensburg, Solingen, Dusseldorf, Kölni, Berliini, Bremen. Ei niin suunniteltua Saksan kiertämistä, tuli vain mentyä sinne minne tie vei. Nurnbergissä oli muutamia suuria ostoskeskuksia ja myös lukuisia edullisia pikkukauppoja.

Tässä kaupungissa on todella paljon historiaa säilynyt. Jos jotain huonoa pitäisi keksiä niin Saksassa asiakaspalvelu saisi kyllä olla paljon ystävällisempää eikä useimmiten niin jäätävää. Jotkut asiakaspalvelijat eivät edes tervehdi eivätkä katso silmiin joissain hotelleissa ja kaupoissa, jota pidän nykyisin vähän outona. Valitettavasti kaupunki on ollut kuuluisa myös suurista natsiparaateista, Hitler halusi rakennuttaa kaupunkiin myös uuden Colosseumin suuruudenhulluudessaan. Nykyään kaupunki on täynnä turkkilaisia ja muun maalaisia, joten Hitlerin aikeet ulkomaalaisten karkoittamiseksi eivät onnistuneet. Eivätkä onnistuisi enää milloinkaan sillä tuntuu vain siltä että ulkomaalaisia tulisi lisää ja lisää Saksaan josta on tulossa monikulttuurisuuden kehto. Se on kyllä vähän ärsyttävää ettei Hitlerin muistosta oikein pääse eroon Saksassa sillä Hitler tuntuu olevan joka puolella ainakin nähtävyyksien ja muun sellaisen muodossa, vaikka ei niitä natsinähtävyyksiä tarvitse mennä katsomaan jos ei halua voi keskittyä näihin kivempiin nähtävyyksiin

Pictures taken by me in Nuremberg Germany medieval city full of historical buildings and historical atmosphere may remain. I met dracula there and saw these Castle walls. The architecture seemed to me little bit of similar than Verona's buildings and streets and also something similar (perhaps this channel) like in Brugge Belgium. So now you know something about this city. It was easy to walk around. Channel was there down the street and I found this channel after few days. I found sigthseeings easily. I didn't plan about road trip to Germany but I just gone where the road took me. I like especially that there's history, historical sightseeing, different atmosphere, coffee culture (it mean people like to stay outside and not just hang inside the houses as in North), houses are interesting and not just grey, to me it's easy to walk around and not to get lost easily, wind is not so cold and I don't need to worry about getting sick from cold wind. There is those positive things but something negative I should mention that customer service could be more friendly in Germany as general sometime people working in the shops and even in some hotels they doesn't say hello so this is a strange thing to me. Unluckily the city is also famous from Nazi, the main parade grounds, congress hall and Hitler's attempt to recreate the Roman Colosseum to Nuremberg. It sounds crazy to me. But at the end Hitler couldn't never win.  This city is full of immigrants and more will come I guess.


Ehkä ihmettelet mitä varten saavuin juuri tähän kaupunkiin? no tietysti draculaa morjestamaan! kesäloma on pelastettu, mitä nyt nainen voisi enempää toivoa kuin draculan tapaamista? onnekseni dracula oli (kai) herrasmies ja suostui kolikkoja vastaan kuvattavaksi ihmisten kanssa. Niin mikäs sen siistimpää kuin laittaa someen yhteiskuva draculan kanssa voittaa mennen tullen kaikki muut kuvat. Tietysti tykkäsin koska tykkään Twilightista sun muista ja tämä dracula oli löytänyt paikkansa juuri keskiaikaisen rakennuksen eteen. Niin tähän liittyen viime vuoden ihmispatsastrendejä olivat mm. näkymätön mies, ilmassa seisova mies ja sitä edellisenä vuonna joka puolella näkyi Jack Sparrow Mustanhelmen kirous hahmoja sekä kultaisia tonttu/haltijahahmoja. Niin saas nähdä mitä ensi vuonna tulee! Näin myös jääkarhuhahmoja ja pandahahmoja nyt. Uskaltaisitko sinä kävellä tällä kadulla yöaikaan jos tälläinen dracula olisi kirkon edessä? sitten vielä ajatusleikki kenet tapaisit mieluiten Hitlerin Putinin vaiko Draculan? minun vastaus on jo tullut.

Maybe you are wondering why I gone to Nuremberg why I chose this city to my summer destination? well ofcourse I gone to met dracula! I had luck because suddenly after searching I found him hanging there and I felt kind of lucky for seeing a real dracula! What could a woman wish more? I'm one of those Twilight fans and fan of legends like that. Luckily the dracula seemed to be kind I think.
Suloinen hauva haluaa vain kotiin ilmeestä päätellen

Cute dog


St. Lorenzin kirkko valmistui joskus 1400-luvulla ja oli yksi Saksan ensimmäisistä luteraanikirkoista.

The nave of the church was completed by around 1400. One of the first churches in Germany to be Lutheran

Kukkakauppatori kirkon edessä, parilla eurolla saa näitä värikkäitä kukkia.Jos jotain kiinnostaa pienen jääkarhumatkalaukun (tai hevos) hankkiminen niin näitä näkyi Koffer Kopf -nimisessä laukkuliikkeessä 60e alehintaan.

If you want to get cute polarbear or horse luggage I saw these at Koffer Kopf bag store


Kahvila+baari ja takana backwerk -leipäkauppa
Panda tahtoo rahaa


Koristeellinen oopperatalo

Opera houseKauniin värinen talo

Beautiful color combination

Vanhempia Saksamatkajuttuja:

4 kommenttia:


 1. Hei, olet kääntänyt sanan väärin. Rally tuossa asiayhteydessä on joukkokokous, ei ralli. Hitler ei myöskään ollut karkottamassa ulkomaalaisia, 30-luvulla missään maassa ei juuri ulkomaalaisia ollut ainakaan siinä mielessä kuin se tänään käsitetään. Saksassa tavallinen saksalainen kansa on lopen kyllästynyt ulkomaalaisiinsa, tai siis oikeastaan juurikin turkkilaisiin ja arabeihin sekä afrikkalaisiin. Tämän ovat ilmaisseet jo korkeatkin poliitikot. Saksaan ja Ruotsiin (sekä Suomeen) lappaa ulkomaalaisia jotka eivät osaa lukea ja joilla ei ole mitään annettavaa siksi, koska pohjois-Euroopan maiden sosiaalitukipolitiikka on suhteellisen antelias.

  VastaaPoista
 2. ok. Tietääkseni Hitler halusi juutalaiset kuten myös romanit (hän vihasi myös arabeja ym. tummempia ihmisiä, ihaillen arjalaisten vaaleutta) pois. Hitleri teki suunnitelmia miten saisi kaikki (etenkin juutalaiset) pois, vaikka Hitler oli itsekin puoliksi juutalainen. Olen nähnyt itsekin että ns. tavallinen kansa on melko kyllästynyttä ulkomaalaisiin Saksassa, myös siis vaaleisiin ulkomaalaisiin ehkä siksi koska he eivät ymmärrä mitä puhutaan tai sitten ovat kyllästyneitä kun esimerkiksi Puolasta on aina tullut Saksaan porukkaa. Turkkilaiset taitavat Saksassa olla ihan omissa piireissään, heille on jo jopa omia katujakin joissa on vain turkkilaisten (tai arabien, kuten Munchenissä) pitämiä liikkeitä ja näissä liikkeissä asioi lähinnä vain heidän maalaisiaan eikä yhtään saksalaisia tullut nähtyä. Itse olen onnellinen siitä että pystyn olemaan avoinmielinen enkä valikoi liikkeitä sen mukaan minkä maalainen ihminen liikettä pitää pystyssä/on siellä töissä! Belgiassa mielestäni tilanne oli vielä jotenkin kovempi ja todella ikävä: itsekin sain ulkomaalaisena Belgiassa vihaisia katseita ja minut jopa tönäistiin kadulle vanhemman miehen toimesta kun minua luultiin ilmeisesti ranskalaiseksi. Belgiassa tuli myös huomattua ettei oikeasti kukaan paikallinen käynyt esim. kiinalaisten ja intialaisten pyörittämissä liikkeissä, vain silloin tällöin minä ja satunnaiset brittituristit eksyivät maahanmuuttajien liikkeisiin. Kukaan ihminen ei voi työllistyä jos ei saa edes tilaisuutta jos asiat menee noin että vältellään kaikkia ulkomaalaisia niitä töissä oleviakin, mielestäni tämä asia oli todella ikävä asia Belgiassa.

  Mielestäni se on ikävää jos joku maahanmuuttaja ei aidosti opi tai ei halua oppia lukemaan ja jää vain tukirahoilla elelemään loputtomiin asti, mutta se jos elää tukirahoilla hetken ja sitten kouluttautuu/työllistyy on hyvä asia. Valitettavasti vaan Pohjoismaihin otetaan jatkuvasti työttömiä ja ei välttämättä niin kouluttautumishaluisia pakolaisia, eikä esimerkiksi työhön tulevia maahanmuuttajia, mikä olisi mielestäni maan talouden kannalta todella hyvä asia. Mikään yhteiskunta ei pyöri eikä onnistu niin jos kukaan ei ole valmis tekemään mitään, sen sijaan jos ihminen muuttaa vaikka maailman ääriin ja on valmis tekemään jotain elääkseen se on hienoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Hitler ainakaan arabeja vihannut. Itse asiassa Hitlerillä oli arabiliittolaisia :

   https://en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world

   Pieni määrä ulkomaalaisia maassa kuin maassa on ihan OK, mutta määrän kasvaessa ongelmat alkavat ja nekin ulkomaalaiset joihin alussa suhtauduttiin hyväksyvästi saavat nurjamielisyyttä osakseen. Valtiovallan taholta tuleva monikulttuurisuustuputus ja jopa sensuuri maahanmuuttajien tekemissä rikoksissa ei sekään auta asiaa.

   Missä päin Belgiaa olit? Ranskan- vai flaaminkielisessä osassa?

   Poista
 3. anonyymi: Hitler ei kumminkaan pitänyt arabeista, hänen tiedetään puhuneen vihamielisesti ja rumasti myös muslimeista tässä todiste:
  http://www.projetaladin.org/holocaust/en/40-questions-40-answers/the-nazis-the-holocaust-and-muslims.html

  ilmeisesti Hitler tykkäsi arabiliittolaisista jonkin hyödyn esim. rahan takia mutta ei muuten arvostanut yhtään arabeita. Sanottiinhan Hitlerin pitäneen myös lapsista, vaikka tosiasia oli niin että Hitler huijasi lapset valokuviin sanomalla että he saavat jäätelön jota he eivät koskaan saaneet. Joidenkin mielestä on ns. parempi antaa itsestään erilainen kuva kuin mitä todellisuudessa on, totuus tulee kumminkin aina julki toisten kertomusten muodossa Hitlerin kohdalla.

  Olin Flandersissa flaaminkielisessä osassa, kävin kyllä myös Brysselissä mutta eniten vietin aikaa Flandersissa. Siellä oli kauniit merimaisemat mutta muuten Saksassa tunnelma on ollut rennompi

  VastaaPoista