maanantai 22. kesäkuuta 2015

Erilaisia matkavinkkejä

Castle Rocamadour, kuva.

Tässä lomaideoita monipuolisesti:
Matkalle kuninkaiden elämää ihmettelemään: vierailu palatsissa/linnassa ja taideaarteiden ihailua onnistuu esimerkiksi Englannissa Windsorin linnassa, lisätietoa. Kensington kuninkaalliset puutarhat, lisätietoa. Pariisin Loiren laakson linnakierros, tietoa. Palatsihotelli Portugalissa. Italian Versailles eli Casertan palatsi on laaja ja näkynyt joissain elokuvissakin, lisätietoa.  Yövy kelttilinnoissa lisätietoa.  Linnahotelli Schönburg Saksassa tietoa.  Vuokraa linna lomasi ajaksi.  Turistikierrokset Euroopan linnoissa. Kuva täältä.


Kuva.
Jos ratsastaminen kiinnostaa katso tämä In the saddle ratsastuslomasivu. Sivulta löytyy ratsastuslomavaihtoehtoja useista eri kohteista läheltä ja kaukaa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Toscanan linnojen näkeminen ratsastusreissulla, rantaratsastus Kaliforniassa, ratsastus aavikon halki Namibiassa tai ratsastus sademetsissä Costa Ricassa. Kiehtovia ja todella monipuolisia vaihtoehtoja. Ps. jos et halua ratsastamaan niin kokeile joskus kärryajelua, sellaisia on lukuisissa kaupungeissa kuten esimerkiksi Rooma (Colosseumin vieressä) ja Bruggessa Belgiassa.

Riding holidays. It's possible to find multiple possibilites. Choose example 

Oletko kiinnostunut rennosta mutta rauhallisesta rantalomasta johon kuuluu uiminen, hyvät hiekkarannat, hyvää ruokaa, hieman myös nähtävää ja suht edullinen hintataso kohteissa jotka eivät ole aivan täyteen rakennettu hotellikolhooseista ja aito tunnelma säilynyt. Italian saarilla esim. Sisiliassa on ravintolaruokia pizza/pasta 5e ja hyviä rantoja, kuten myös Calabriassa. Historiallista nähtävääkin riittää. Paikallinen uniikki tunnelma on vielä säilynyt melko ennallaan, paikasta riippuen. Italialaiset gelato jäätelöt ovat tunnetusti maailman parhaita ja se ei kyllä unohdu. Muita hyviä rauhallisia rantakohteita löytää mm. Kreikan saarilta, Menorcalta, Korsikalta, Sardiniasta ja Portugalista. Lue etukäteen tietoa ja valitse kohteet jotka eivät ole todella suosittuja jos etsit uniikkia rauhallista lomakohdetta esim. Menorcalla ja etelä-Sardiniassa käy vähän turisteja ja on vielä pilaamaton puhdas luonto.

Do you want to relax at the beach and stay calm, swim, eat good food and little bit of sightseeing. I recommend Sicily or Calabria, there is good sand beaches and good italian food. Still that unique atmosphere. Best icecream you won't forget. Possible good beach destinations could be also in Portugal Menorca Corsica Sardinia and Greek islands. Ps. Read as much information as you can find before choosing the right destination and search info also about rare destinations if you want to find unique holiday places without many tourists around and unspoiled nature.


Etsitkö sittenkin biletyskohdetta? minulla ei ole näistä juurikaan kokemusta, mutta tässä silti suosituksia: Ibiza pysyy pinnalla bilekohteiden listalla ja maisemat ovat kauniit, katso tästä Ibizan bilekalenteri. Kapkaupungissa on monenlaisia bilemahdollisuuksia, yöt pitkiä ja ovet auki, lisätietoa. Muita bilekohteiksi sopivia voisivat olla vaikkapa Kalifornia ja Les Vegas.

Are you searching party holiday destination. Ibiza is still popular and there is also beautiful sea views. Check Ibiza party calendar. In Cape Town nights are long and doors are open, read about places to party in Cape Town. Or try California and Las Vegas.

Kuva.
Veneretkelle tai risteilylle mutta minne, ideoita:
Curacao veneretket.  Seafare risteilyitä.  Kreikan risteilyitä.  Amalfilta Caprille veneellä.  Karibian risteilyitä.  Lontoo Thamesin risteilyt.  Miami sightseeing risteilyt.  Rheinin risteilyt.  Risteilyt New Yorkiin.  Veneretket Malediiveillä.  Algarven risteilyt.  Brasilian Amazon risteilyt.  Seascanner risteilyjen hakusivu.  Meksikon risteilyjä.  Islannin risteilyt.  Veneretki Liparisaarille Sisilian Milazzosta.  Niilin risteily.  Cruisedeals.

Boat & ship trip tips:

Haluatko sittenkin yhdistää sekä kaupunki- että rantaloman samalla reissulla: voit silloin valita esim. Cannesin joka on kaunis pikkukaupunki, sinistäkin sinisempi meri, kapea hiekkaranta kutsuu uimaan. Veneretken voi tehdä läheiselle saarelle joka näkyy Cannesiin. Hintataso ei ole niin kova kuin voisi luulla, sillä esimerkiksi kesävaatteita voi löytää 20e kpl. Plussaa myös siitä että keskusta on rannan lähellä. Barcelonassa on iso ranta, hyvät ostosmahdollsuudet ja taidetta. Italian saarien pääkaupungeista löydät myös uniikit kaupunkikohteet hyvilla rannoilla ja uniikkia nähtävää kuten tulivuori Etna, tosin liikenne voi olla sekamelskaa jos ei ole tottunut. San Diego Kaliforniassa, Florida, Sydney. Thessaloni Kreikka, siellä on laaja bussiliikenne ja sinne ollaan rakentamassa metroa, lisätietoa Thessalonikistä. Rooman keskustasta 30-60 minuutin junamatkan päässä on rantoja, Ostia on lähin mutta suosittelen esim. St.Marinellaa tai Formiaa jotka pidetään siisteinä.

Do you want to go to city+beach holiday at the same time: you could choose example Cannes French Riviera. Beautiful little city, deep blue sea and little sand beach. It's possible to make boat trip to the island nearby. Not as expensive destination as you may have thought. There is clothes as cheap as 20€. Barcelona center, big beach, shopping and art. Italian islands capitals offer city destination with beaches and unique sighseeing as Etna. San Diego California, Florida, Sydney. Thessaloniki Greece there is beach about hald hour far. Rome Italy there is many beaches 30-60 minutes far by train. I would recommend St. Marinella or Formia.


Puutarhamatkailua kukkia ihailemaan: Italian tunnelmaa ja Toscanan puutarhoja, lähde omatoimimatkalle tai tälle Toscanan aarteet puutarhojen kiertomatkalle.  Turkin tulppaaneja, puutarhoja ja historiaa matka. Espanjan puutarhoja ja vierailu Alhambrassa, lisätietoa. Versaillesin puisto ja palatsi, tietoa.

Gardens and flowers. Why not. Example Italian atmosphere and Tuscany treasures travel, info. Travel to Turkey for tulips gardens and history, info. Spain gargen tour and more check Gardening tours. Versailles palace and garden, info.  Check also good destinations for Art lovers.  +Places to see penguins.

Vanhempia juttuja: