sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Täydelliset matkamuistot/hetket top 8



Millaisia ovat olleet lähes täydelliset matkamuistot/parhaat hetket kuvien kera. Sardinian maisemaa. Saavuin tähän luontokohteeseen lautalla ja olin iloinen siitä että sain jäädä tuossa kohdin pois. kesällä 2016. Maisemat ovat todella upeat Sardiniassa. Kesä oli todella kuuma ja kaikki päivät olivat kuumia ja usein aurinkoisia sekä tuulisia. Tykkäsin siitä että kuumuuteen yhdistyi leuto lämmin merituuli. Sinä heinäkuuna ostin aika usein jäätelöä ja salaattia. Pois lähtiessä suuntasin Liguriaan ja samantien katosi se rento aito saaritunnelma, kun heinäkuussa aloin tottua rentoon saarielämään heti lautasta ulos astuessa se olikin tiessään ja tuli kylmä. Melkein aloin suunnittelemaan paluuta heti, siinäkin oli totuttelemista. Milloin tahansa lähtisin uudestaan Italian saarille ja monille muillekin. Tykkäsin myös sellaisesta erilaisesta hyvin perinteisestä kulttuurista. Jotkut kohteet on olleet minulle sellaisia että poislähtö on vaikeaa kun kaipaa heti takaisin ja sitten näen unia matkakohteista, rannoista yms. vielä pitkään. Ja kylmyyten en ole alkanut tottua. Työllisyystilanne ei vaan ole tuollakaan saarella sellainen että olisi mahdollisuutta muuhun kuin lomiin. Juttuni Sardiniasta.

My most perfect travel memories/good moments: 
Sea view in Sardinia. I came by a ferry and I was happy to be there. The summer was hot and sunny but also fresh air and wind. It was July years ago. I get used to laidback island atmosphere and traditional culture. I came by ferry from Spain and left by ferry to Liguria. And when I left I almost started immediately to plan return. Sometime it is difficult to leave good destinations behind, I start to see dreams of destinations, beaches etc.  More photos of Sardinia.



Pienet joutsenenpoikaset Gardalla. Se hetki kun olin kävelemässä laukun kanssa taas vaihtamaan majotusta, sillä koko alue on erittäin suosittu turistikohde ja oli lähes täyttä jo keväällä. Mutta olin iloinen että yks kaks näin aamulla joutsenemon poikasineen. Se oli kaunis kevät kukkia ja lintuja paljon, tosin myös muutama rankkasadekuuro. Pidän siitä kun Veneton seutu on niin monipuolista. Kuvat otin kauempaa zoomaamalla ilman salamaa ja kaivoin kameran esiin, en tiennyt että näkisin myös poikasia. Juttu Gardan joutsenista.

When I was in Garda a few years ago spring season. I was walking and suddenly in the morning I saw swans with little ones. I took photos without flash. It was a beautiful spring with flowers and birds around. Good memory. 


Kevätpäivät Veronassa. Kuinka tykkäsinkään kävellä aurinkoisia, tosin välillä myös auringon paahtamia katuja kukkapuita ja kukkapuistoja ihaillen. Tunnelma oli aika hyvä jo keväällä. Yleensä olen käynyt maalis/huhtikuussa. Välillä näkyi katusoittajia ja muita sellasia. Tosin niiden täydellisten päivien varjoon liittyi myös ukkoskuuroja ja tulikuumia päiviä, mutta ne lämpimät kevätpäivät oli aika täydellisiä. Etenkin harmaana keväänä ja talvena olen kaipaillut takaisin niihin hetkiin. Veronasta menin yleensä mm. junalla Saksaan. Jos tulee mahdollisuus niin kannattaa kyllä viettää koko kevät/kesä Italiassa. Olen käynyt lähes joka kevät Veronassa ekan kerran 2013, sitten 2016, 2017, 2018.

Spring days in Verona. I used to go there every spring in few years. The weather was usually sunny and flowers around. I would recommend travelers to spend summer in Italy.




Akropolis jonka näin Italiasta Kreikkaan risteilyllä ollessa turistibussista. Silloin oli todella kuuma päivä ja en jaksanut alkaa kavuta mäen päälle, mutta nappailin kyllä kuvia Akropoliksesta. Bussi kierteli Pireuksen satamasta rantojen kautta Akropolikselle. Tykkäsin olla turistibussin yläkerrassa paahtumassa ja noille bussiretkille lähtisin koska vaan paahtumaan. Myöhemmin tietysti kuulin laivassa olleilta muilta että kukkulalta on upea näköala koko kaupungin ylle. Silloin kyllä hieman harmitti etten kavunnut tuonne auringon paahtaessa niskaa. Akropolis kuului omalle bucketlistalleni ja on osa Unescoa. Mutta minulla on haaveissa myös Sisilian "akropolin" näkeminen temppelilaaksossa. Joku konsertti vastaavissa olisi myös kiva. Pidän muuten lämpimästä, mutta en mielelläni kapua mäkiä tai vuoria ylös helteessä. Bussiretken jälkeen sain rusketuksen käsiin ja niskaan. Turistibussissa olisi myös ollut ilmastoitu alakerta. Juttuni aurinkoinen Ateena..


I've visited Greece by cruise and saw little bit of Acropolis by sightsee bus. The weather was hot and I was too tired to climb up hillside but I took photos anyway. Acropolis is ancient masterpiece and totally worth to see, also part of Unesco's list. Acropolis as Rome and Venice  also were part of my bucketlist and mustsee places. I would like to see also a temple valley in Sicily. In Athens I took hop on hop off sightsee bus it was a great experience to see the city around. The weather was already sunny and hot in spring. How much I love sunny days and historical attractions. More about Athens..



Se hetki viime kesältä kun löysin vihdoin ja viimein City of Arts and Sciencies alueen, joka on vihreä subtrooppinen puistoalue Valenciassa. Alue koostuu useista avaruusalusmaisista rakennuksista ja puutarhoista. Piipahdin palmupuutarhassa ja sinne oli joku tyttö tuonut mukanaan kissoja. Palmujen ja kissojen ystävälle se oli aika hyvä. Päivällä ilma oli pysähtyneen ja paahteisen tulikuuma kesäkuussa. Välillä skippasin palmupuutarhoilla käymisen +45C kuumuuden takia, mutta onneksi pari kertaa sentään kävin. Trooppinen puisto ei ollut pelkkä turistipuisto, siellä viihtyivät hyvin paikalliset koirineen. Elektroniikkakaupassa paikallinen kertoi minulle että parasta Espanjassa on Valencia ja Barcelona, hän voi ollakin oikeassa. Juttuni puistosta.

This moment last summer when I finally found City of Arts and Sciencies in Valencia. Green subtropical park is very beautiful place to see. There is also Obstacle palm garden. One evening there was a girl with cats. I like cats and tropical gardens. More photos of the parks.


Kevätillat Venetsiassa kun kaupunki näytti vaaleansiniseltä. Kohteessa on vaan niin omanlaisensa tunnelma, Venetsiassa on vesibussit tavallisia ja kadut rauhallisen autottomia. Näin ollen myös koiratkin saavat olla iloisempia ja rauhallisempia ilman liikenteen katkuja tai stressiä liikenteestä. Minulle on ollut pakko nähdä kohteita Venetsia, Rooma ja Akropolis, eikä mikään niistä tuottanut pettymystä.

Blue evenings in Venice years ago in spring. Venice has it's special atmosphere. It's possible to see there water bus and a lot of boats, there is no cars so streets are usually peaceful. Somehow also dogs seemed to be happy, perhaps because there is no cars so dogs doesn't take stress. To me a few things few surprise in Venice, example there is green parks. 


Hyvät ja edulliset jäätelöt jäätelökahviloissa Sisiliassa ja hyvät rannat. Jäätelöitä oli joka vuosi eri makuja ja joskus myös eri tapahtumien kuten Rio gelato jalkapallon seurauksena, kinder jäätelö ja vaikka mitä. Kuinka usein sitä nyt voisikaan jäätelöä syöden ihailla sekä rantamaisemaa että myös tulivuorimaisemaa. Jäätelöt oli niin hyviä, etten osaa enää arvostaa tavallisempia jäätelöitä. Tosin Mars jäätelöt ja kookosjäätelöt ovat myös suosikkejani. Yleensä otin Sisiliassa suklaakookosjäätelön, tai suklaalime/omena. Minua harmitti viime kesänä kun en löytänyt Mars jäätelöitä Espanjasta, donitseja olisi kyllä ollut. Ostin sitten euron jäätelöä ja yritin kuvitella niihin makua. Mieleeni on myös jäänyt upeat kukkapellot ja laaksot Sisiliassa joita näin ohimennessä bussista. Sisilia kuten muutkin Välimeren kohteet ovat niin hienoja etenkin keväällä. Sisilian matkajuttuja: Messina mielessäin paluu Sisiliaan. Taorminan kuvia. Suosikkini Italiassa kooste.

Good beaches and ice creams in Sicily are worth a mention. There is usually every year new ice cream to taste. It's possible to find kinder ice cream and much more. I like coconut ice cream and when I can't find Sicilian gelato I like Mars ice cream and coconut ice cream. And one good memory of Sicily is beautiful spring flower fields around the island. 


Laventelipuisto Nimesissä Ranskassa. Pikkupuisto on aivan juna-aseman lähellä ja siitä pääsee kävelemään keskustaan. Pikkupuistossa kasvaa kukkia myös tuoksuvaa laventelia, tuoksuvat kukat on suosikkejani. Nimes on antiikin roomalainen kaupunki nähtävyyksineen, joten minusta tuntui hetken vähän kuin olisin ollut Roomassa. Usein mainitaan antiikin roomalainen Avignon Ranskassa, mutta myös Nimes on antiikin roomalainen ja näkemisen arvoinen. Silloin oli +40C ainakin ja puisto oli tulikuuma mutta hienoa oli nähdä tämä kohde se on niin erilainen osa Ranskaa. Juttuni Nimesistä. Yksi kesälomavinkki: vietä kesä kierrellen Ranskan kohteita.

Little park in Nimes, France. There is this little park with lavenders just near the train station. I love fragrant flowers. Nimes (as also more famous Avignon) is Ancient Roman town in France. For me it is a different part of France because it remind me of Italy and worth to see. For history fans it is interesting to see. More photos of Nimes. One summer travel tip: spend the summer traveling by train around France. 

2 kommenttia:

  1. Akropoliksen kukkulla oli kyllä mahtava. Ei ihme että et jaksanut mennä sinne, minä menin vasta illalla ja mutta oli siltikin lämmintä kävellä ylämäkeä.

    VastaaPoista
  2. Sillon kun kävin se oli vielä remontissa ja en tiennyt että kukkulalle meno myös maksaa. Kävin joskus aamupäivällä ja silloin oli jo todella kuuma

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.