tiistai 30. huhtikuuta 2019

Budjettimatkakohteita Euroopassa


Saranda kuva.
Vaihteeksi budjettimatkavinkkejä budjettikohteisiin. Hyvä matka ei välttämättä ole aina huippukallis. Eurooppa on vuosien aikana kallistunut ihan todella paljon, mutta vielä löytyy muutamia budjettikohteitakin. Adrianmerellä olisi Albania, joka ei ole vielä turistimassojen täyttämä mutta silti voi nähdä vaaleansinisen meren, vuoria ja viettää lämpimän loman luonnon äärellä. Sarandasta voi käydä myös lauttaretkellä Korfun puolella. Slovakian Bratislava on yksi omista suosikeistani budjettimatkoille, sillä kohde sijaitsee aivan Wienin lähellä mutta hintataso on erittäin paljon halvempi. Ostin aasialaisista ravintoloista vain eurolla annoksia ja paljon muutakin syötävää olisi ollut eurolla ravintoloissa nuudeleista liharuokiin keittoihin ja jäätelöihin. Annokset eivät millään tavoin hävinneet Saksan tai Wienin ruuille, niissä samankaltaiset annokset maksaa enemmän. Myös vaatteita näytti löytyvän yhä edullisesti noin 10-20e, tosin samoilla hinnoilla voi löytää vaatteita myös Italian viikkokatumarkkinoilta. Luonto on keväällä vihreää ja on myös vuoristoa ja Tonava.

Etelä-Euroopan kohteiden lisäksi Slovakia on yksi niistä joihin voisin kuvitella lähteväni koska vaan. Arkkitehtuuri on Bratislavassa aika samankaltaista kuin muuallakin Keski-Euroopassa eli monenlaista ja jotain Suomellekin tyypillistä siellä on en osaa sanoa mitä mutta metsät ja ehkä joku osa kulttuuria. Alueella myös Tonava, kantosiipialuksella tai risteillen pääsee lähimaihin kuten Budapestiin ja Wieniin. Ja lisääkin on Latvia, Budapest, Bukarest ja Turkki. Italiasta mainitsin jo aiemmin budjettikohteisiin lukeutuu Puglian seutu ja muut etelä-Italiassa, etenkin pikkukohteet turistikaupunkien ulkopuolella. Ainakin kahviloissa ja ruokakaupoissa on jo ihan huomattavan suuret hintaerot etelä-Italian ja pohjoisen välillä. Etelä-Italiassa voi yhä löytää eurolla jäätelöä ja kakkupalan sekä ilmaisia rantoja. Ainakin Sisiliassa ja Sardinian pikkukohteissa rannalle saa kävellä ilman sisäänpääsymaksuja. Luultavasti sama myös Campaniassa ja Calabriassa. Rantatuolit ja varjot yleensä maksaa, mutta niiden tuotot ainakin saarilla menee yleensä rannan työntekijöille kuten rantavahdeilla mikä on systeeminä ok. Italiassa on toki myös kohteita joissa rannat on yksityisomisteisia, mutta yhä on alueita joissa rannat on koko paikallisväestön käytössä. Portugalin rannikon luvataan olevan huomattavasti edullisempi kuin Espanja ja siellä voi ihailla linnoja tai surffata. Viime kesänä myös huomasin sen että Ranskan majoitukset oli halvempia kuin käymissäni Espanjan kohteissa. Budjettikohteet jäävät turhan usein suosituimpien kohteiden varjoon, vaikka myös budjettikohteiden paikalliset tarvitsevat turismituloja ja kävijöitä ja osa niistä on tosi hienojakin kohteita. Nyt on rantapallon haussa myös äkkilähtötarjouksia Sisiliaan. Aikaisempia juttuja: budjettikohteet Italiassa. Kuinka matkustaa edullisemmin. Budjettimatkavinkkejä majoituksia.

Budget travel tips: Europe has become very expensive in these years but there is still few budget friendly destinations to visit. Adriatic coast you could visit Albania, there is beaches, mountains and nature. Also possibility for a ferry trip to Corsica from Saranda. Bratislava is one of my favourite budget friendly destinations. It's near Vienna (there is hydrofoil from Bratislava to Vienna and Budapest) but Bratislava is a lot of cheaper than Vienna. Example restaurants were cheaper. And there is Danube riverside also. Personally I would choose Slovakia to visit about any time as also Southern Europe. Budget destinations in Europe include also example Lithuania, Bucharest. Portugal's coast is still cheaper than Spain. It's possible to see beautiful castles in Portugal and surf. More budget friendly in Italy is Southern Italy there is still possible to find cheaper food than in North Italy and free beaches without entry fees or service charges. Budget destinations are usually in the shadow of more famous destinations but also worth to see. 


Arkkitehtuuria Bratislavassa

Architecture in Bratislava

kuva.
Kuvassa Gargano Puglia. Pugliaan on alunperin muuttanut kreikkalaisia kauan sitten, joten Kreikalla on vaikutuksensa arkkitehtuuriin ja myös murteisiin. Etelä-Italiassa on todella hyviä rantoja joissa voi nähdä pikkukaloja meressä, joten rantojen osalta etelä-Italia voittaa mielestäni ainakin espanjan kesän täydet turistirannat. Etelä-Italian rannoilla suurin osa turisteista on muualta Italiasta. Jos ajaa autolla tai menee junalla, voi löytää myös autioita rantoja etelä-Italiassa.

Gargano Puglia has still some Greek traditional influence. Sea in Southern Italy is still beautiful and clear. 

kuva.
Puglia

Vilna kuva.
Vilnius


kuva.
Portugal's coast

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.