sunnuntai 27. elokuuta 2017

Vesuvius, tulivuori kaupungissaKuvia tulivuori Vesuviuksesta jotka otin jo vuosi sitten risteilyllä laivan kannelta. Tulivuori näkyy hyvin myös kannelle. Kamerassa oli hyvä zuumaus, joten sain napattua kuvia myös kraatterista. Oli aika epätodellinen tunne seilata tulivuoren ohi! joka on aktiivinen silloin tällöin mutta useimmiten nukuksissa. Vesuvius on Euroopan mantereen ainoa aktiivinen tulivuori (etnan lisäksi joka on saarella). Luonnosta ja nähtävyyksistä kiinnostuneille mielenkiintoinen nähtävyys. Tietääkseni Sisiliassa voi myös opiskella tulivuoritieteitä. Etnaan verrattuna Vesuvius näytti erilaiselta: se on laajalle levittyvä ja matalampi koska sen huippu on hävinnyt suuressa kauan aikaa sitten olleessa purkauksessa. Etna on korkea ja siellä on myös laskettelukeskuksia sen salliessa, etna kuuluu Unescoon. Luonto on aika huikea ja arvaamaton. Vesuviuksen viimeisin suuri purkaus oli 1944, kun taas etna purkautuu säännöllisesti eikä painetta ehdi kertyä. Napolin historiallinen keskusta kuuluu muuten Unescoon, joten sielläkin voi käydä esim. kiertobussiajelun muodossa jos haluaa Caprille.

Oli hienoa nähdä Vesuvius laivaan ja sen jälkeen auringonlasku Napolin saarilla kuten Caprilla näkyi myös risteilylaivaan. Ainutlaatuinen kokemus. Napolissa en huomannut tulivuoren savunhajua koska vesuvius purkautuu harvoin. Italian hallitus lupasi maksaa ihmisille 30000e jotta he muuttaisivat pois tuosta Vesuviuksen juurelta, mutta harva suostui. Muita tulivuoria joita voi Italiassa nähdä ja myös majoittua Stromboli. Astmaatikoille en suosittele tulivuorille kiipeämistä, koska voi olla savuja. Napolissa voi osallistua sightsee bussiajelulle, tai mennä satamasta lautalla Caprille tai Amalfille. Muita ajatuksia viime ajoilta: olen viihtynyt jälleen Italiassa ja en ole saanut yhtä matkaa, joka on aina loppuunmyyty mutta yritän vielä. +40C helteet olivat ja taisivat jo mennä mutta kesästä ei niin vaan luovuta, minun puolestani kesä saisi jatkua koko vuoden. Rannat ja kesälomat on edelleen käynnissä ja onneksi myös auringonpaiste joka päivä. Yksi hyvä asia on myös hanavesi joka ei maistu pahalta. Näin huuhkajan eilen jolla oli viisaat, keltaiset silmät ja se oli suurempi kuin pikkukoirat. Italiassa on tehokas valvonta ja se näkyy kaduilla ja asemilla ainakin Pohjois-Italiassa. Mitä enemmän seuraa uutisia sen vähemmän tekee mieli enää Italiasta muualle mennä, vaikka kyllä tietysti on paljon kohteita joihin lähtisin melkein heti. Aikaisempia Italiajuttuja: Bella Capri.  Pala Napolia.  Pieni italian matkasanakirja.  Kokemus ja vinkit Venetsiaan.  Messina mielessäin.

Vesuvius volcano in Naples Italy. I took these photos while I was in board of cruise ship passing by. Daytime I gone to visit Capri and later took more photos.  Vesuvius is only active volcano in Europe (also Etna in Sicily island). Last big eruption was 1944, Etna is more active Vesuvius is asleep. It's possible also to see active volcano Stromboli in Italy. was great and unique experience I saw Vesuvius when I was on board and I saw also beautiful sunset while passing near Capri and other islands year ago. This summer I've been in Italy again and I wish summer to continue. Summer could be all year long, I'm not a winter person.

3 kommenttia:

  1. Thank you for the amazing information posted on this blog. The tour of package holidays to Greece is undoubtedly on everyone’s dream list. For holidays to Greece tour please visit us at Strictly Greece.

    VastaaPoista
  2. Thank you for the amazing information posted on this blog. The tour of package holidays to Greece is undoubtedly on everyone’s dream list. For holidays to Greece tour please visit us at Strictly Greece.

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.