sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

A pieces of Naples

Pala Napolia ja Vesuvius
Napoli näyttää siistimmältä mitä osasin kuvitella, ainakin juna-aseman läheiset talot ovat ehjiä ja myös juna-asema näytti siistiltä, paljon siistimmältä kun monet Itä-Helsingin metroasemat, alla kuva todisteena. Olin kuvitellut Napolin näyttävän täysin erilaiselta. Tosin koska Napoli on Napoli niin tietysti näin myös vähän jotain hullua, kuten vanhan naisen joka seikkaili junaraiteilla keräämässä muovipusseja!  "pikkasen" vaarallista. Taloina näkyi sekä vanhoja että uusia kerrostaloja, ainakin ulkoa suht hyväkuntoisen näköisiä Palermon joihinkin ikkunattomiin röttelötaloihin verrattuna siis. Myös uusia pilvenpiirtäjiä näkyi. Roskia kyllä näkyi mutta ne olivat kukkuloilla hieman sivummalla juna-asemasta. Vietin Salernossa vain yhden ja ½ päivää, Salerno ei vaikuttanut edulliselta matkakohteelta.

Vesuvius on aina silloin tällöin aktiivinen tulivuori, Euroopan mantereen ainoa tulivuori mutta myös mahdollisesti yksi maailman vaarallisimmista. Ei kumminkaan yhtään niin korkea kuin Etna, jonka rinteillä asuukin paljon ihmisiä, kuten täältä huomaa. Vesuvius on arvaamaton, se ei purkaudu säännöllisesti ja jatkuvasti kuten Sisilian Etna. Viimeisin suuri purkaus oli 1944 ja sen jälkeen tulivuori on pysynyt  (lähes) hiljaa. Italian hallitus on myös luvannut maksaa 30000e ihmisille että he muuttaisivat pois Vesuviuksen juurelta! mutta siihen suostui vain vähän ihmisiä ja monet asuvat siellä edelleen.  Lisätietoa.

Naples and Vesuvio volcano. I took train from Rome center to Salerno then the train turn from Naples to Salerno. I spent olny 1 and half day in Salerno. Pictures taken by me.


Salerno