lauantai 9. huhtikuuta 2022

Avautuvat matkakohteet


Koronapandemia on kestänyt vuosia, mutta on sentään jotain hyviäkin uutisia listaan kevään aikana avautuvia matkakohteita, koska nyt on sen aika. Matkailijat ovat jo kauan miettineet mihin voi mennä, mihin saa mennä, mihin tarvitaan rokotteet mihin ei, mitä muuta täytyy olla todisteena jne. Säännöt voivat kuitenkin muuttua, mutta nämä on ne mitkä nyt on huhti/toukokuussa avautuneet ellei toisin vaihdeta. Edit. Nyt on avautuneet matkailijoille mm. Ruotsi, Hollanti, Latvia, Meksiko, Madeira, Englanti, Bulgaria, Irlanti, Kreikka 2.5, Itävalta, Italia 1.6, Espanja EU turisteille, kypros, Belgia, Tsekki, Kroatia, Slovenia, Sveitsi, Puola, Saksa 16.6, Portugali 4.7, Malta heinäkuussa, Ranska 1.8. Avautuminen tarkoittanee sitä ettei esim. kentillä vaadita tarkastuksia/ylimääräisiä testejä, greenpassia tai muita ellei vaikuta sairaalta. Hotelleissa saattaa olla omia, eri sääntöjä. Nyt on myös avattu Keukenhof tulppaanipuutarha. Kohteet ovat melko lähelläkin, siitä voi antaa myös plussaa. Tässä kuvia kohteista aiemmilta matkoiltani. Aikaisempia juttuja: vinkit nomadiksi haluaville. Miten pakata risteilylle.


Covid restrictions seem to last forever or at least long time, but at least some good news this spring: some destinations has (or will) removed restrictions this spring now or later, most or all restrictions. It all can change anytime. Now many Mediterranean countries are open to tourists.

Itämerikuva Ruotsin rajalta aiemmin.

Baltic sea


Englannin nummimaisemaa ja merimaisemaa.




1 kommentti:

  1. Alkuvuonna avoinna on ainakin todetusti ollut Meksiko, jossa vietimme muutamia viikkoja helmi-maaliskuun vaihteessa. Ainakaan suomalaisilta ei kyselty edes rokotustodistuksia eikä testejä tarvinnut. Malediiveille ja Sri Lankaan pääsi mainiosti myös ilman testejä, mutta rokotetodistukset piti olla mukana. Pikkuhiljaa alkaa tosiaan näyttämään siltä, että maailma alkaa avautumaan.

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.