lauantai 2. huhtikuuta 2022

Sisustusmaku matkojen seurauksena

kuva.

Sisustusmakuni  on muuttunut lisää matkojen ja niissä olleiden majoitustenkin takia. Löydänkin usein itseni ihmettelemästä miten erilainen makuni saattaa olla kuin niillä jotka tykkävät todella pelkistetystä tai värittömästä sisustuksesta joka on yleistä. Toisaalta en enää tykkää siitäkään jos on liikaa kuvioita, mutta pidän siitä jos on värejä jonkun verran. Tykkään siitä että sisustusvärejä on kohtuudella, vaikka valkoisen ja sinisen tai valkoisen ja turkoosin yhdistelmä. Pidän siitä että on kasveja, oli ne sitten tekokukkia tai aitoja palmuja ja puutarhoja. Pidän parvekkeista ja terasseista. Pidän siitä jos on joku koriste oli se sitten vaikka pihakoristenorsu, hevonen, leijona. Kaikken eniten tykkään kylpyhuoneista joissa on tilaa. Tykkään siitä jos on näköala merelle, järvelle, puistoon, kanaalille tai vaikka metsään. Mielestäni näköalan tulisi vaikuttaa asuntojen hintaan: jos on näköalana parkkipaikka ei tulisi olla sama hinta kuin merinäköalalla, se ei kuitenkaan aina vaikuta vuokraan. Tykkäämäni asiat toistuu myös majoituksissa joissa olen ollut mm. Saksassa pidin hotellista joka oli entinen balettikoulu, siinä oli käytetty pastellivärejä sisustuksessa peitotkin oli liiloja. Italiassa olen tykännyt moderneista meren läheisistä taloista ja tykännyt myös ohikulkiessa useista taloista jotka on usein barokki/belle epoque tai modernia arkkitehtuuria. Vaikka sisustus olisi ns.moderni ja tylsän tavallinen, merinäköala korvaa aika paljon. Yhdessä modernissa majoituksessa oli jopa kaksi parveketta joista toisesta oli merinäköala Italiassa. Olen tykännyt koristeellisista parvekkeista Ranskassa ja kasveja täynnä olevista terasseista Italiassa. Matkoilla tuli tutuksi myös se että pesukone saattaa olla keittiössä, joten hyväksyn myös sen. Pesukone tai jääkaappi parvekkeella on ne mihin on vähän vaikeampi tottua. Tässä vielä kuvia sisustuksesta josta pidän. Aikaisempia juttuja: mitä kaipaan matkoilta.


My interior, deco (and architecture) taste has got inspiration from travels and accommodations abroad. Nowadays I found myself often wondering how different taste I got if compared to people who has favourite colour only as white for interior and deco. I like colours, just like these photos with blue walls or beige walls or something interesting. I like personal details: animal (maybe plastic) statues, colours, flowers, palm trees and tropical plants. I like green terraces and balcony perhaps with a sea view, or canal/lake view, or park view. I like modern architecture but also I like baroque and Belle Epoque architecture. I like balconies I saw in France and also terraces with tropical plants I saw in Italy. Some of the best accommodations had two balconies and one with a sea view. Here is some photos I found from pixabay that I like. 


kuva.
kuva.
kuva.
kuva.
kuva.
kuva.


Italiassa aikaisemmin otettu kuva, terassimainen parveke.

kuva.



2 kommenttia:

  1. Merinäköala on kyllä hieno, enkä varsinaisesti valita myöskään vaikka hienosta järvinäkymästä. Itse olen kokenut, että useimmiten näköalat kyllä vaikuttavat asunnon hintaan ja sitä kautta myös vuokraan niin Suomessa kuin muissakin maissa. Jos hinta on sama kuin huonommat näkymät omaavassa asunnossa, ehkä jälkimmäisessä on esim. varustetaso muuten parempi?

    VastaaPoista
  2. Ehkä, riippuu varmaan firmasta tai omistajasta mitä pyytävät. Voi tietysti olla että myös alue vaikuttaa, jos on ns.suosittu turistikohde tai vaikka pääkaupunki niin hinnat on enemmän kun sivummalla olevat. Ehkä pitäisikin katsoa vähän sivummalla olevia, niin voi löytää vaikka edullisen hotellin merinäköalalla tai loma-asunnon puolet edullisemmin

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.