tiistai 8. helmikuuta 2022

Unohtumattomat aamiaiset/matkaruuat

kuva.

Matkalla lähelle tai kauas blogista ja myös Lähdetään taas blogista löytynyt juttuidea, johon tartuin ja kerron mitkä on olleet mieleenjääneitä aamupaloja ulkomailla ja muita ruokia. Ensin aloitan kyllä yhdestä Pohjois-Italian aamupalasta, johon olin raahautunut ilman meikkiä ja jopa ehdinkin ajoissa. Yleensä jätän aina aamupalat välistä ja etsin majoituksia ilman aamupalaa, yksi syy tuleekin tässä jutussa. Siinä sitten kiertelin buffetpöytää ympäri ja ympäri ja vielä ympäri, oli vähän vaikeaa löytää heti aamulla syötävää. Esillä oli kynnen kokoisia donitseja. Tykkään muuten makeasta, mutta en pysty syödä heti aamulla sokeriövereitä etenkään voimakkaassa auringon paisteessa. Aamupalalta odotin vähän liikaa, odotin täyttävää aamupalaa tai edes sämpylää joita ei näkynyt. Ikkunoista paistoi voimakas aurinko ja aloin huomata että paikalliset turistitkin pyöri toistamiseen aamiaisbuffetissa ihmetellen, etsien jotain syötävää, jotain enemmän. Söin muistaakseni purkkihedelmiä ja pari minidonitsia, se aamupala jäi mieleeni sellaisena kehnot lastenkutsut -aamiaisena. Pian aamupalan jälkeen oli nälkä ja oli mentävä ravintolaan ja kauppaan. Yksi ok aamupala Saksassa, joku ulkomaalaisten hotelli se oli. Oli muuten lähes perinteinen mutta tarjolla oli oliiveita joista tykkäsin, ei tullut sokeriövereitä. Pidän suolaisista aamiaisista ne on enemmän makuuni eli oliivit, salaatit ja juustot kelpaa. En ole mielestäni vaativa aamupalan suhteen, mutta makuni taitaa olla erilainen. Toinen aamiainen Pohjois-Italiassa yllätti, siellä oli tarjolla ruoka-annosmaiset ruuat kuten lohta yms. Siellä oli paljon tilaa koska sesonki oli mennyt ja tuli sellainen olo loisteliaasta aamupalasta. Paras aamupala taisi olla Välimeren risteilyllä: siellä sai hakea lähes mitä vaan italialaisista kreikkalaisiin ruokiin kuten pastat, risotot, pizzapalat ja perinteisiä pikaruokia, tai hedelmäkorin hedelmiä yms. Koska ne pizzapalat ja juustot oli suolaisia ne kävi minulle myös aamulla. Ja hedelmät oli tuoreita kuin suoraan puusta. Yksi hyvä oli myös iltapala ketjuhotellissa Ruotsissa 2019, aloin huomata että aulan ihmiset kokoontuivat illalla aulasta aamupalatilaan. Oli pakko käydä kysymässä mitä oli meneillään, oliko se iltapala vai ravintola. Toiselta respan työntekijältä kävi selväksi että kyseessä oli hintaan sisältyvä illallinen, josta sain tiedon siinä vasta illalla. Tykkäsin kovasti illalisesta, vaikka olinkin ehtinyt jo käydä syömässä muualla. Iltapalaan sisältyi mm. riisiä, kastikkeita, kahvia, useaa eri teetä.


Unforgettable breakfast/food abroad:

Usually I skip hotel breakfast because I usually get morning sickness if I eat much sugar in the morning, I prefer something else something salty. I used to get that feeling especially in direct sunlight. One time I got breakfast with olives, it was totally something I like. Then other time in Italy I was finally fast and end up to breakfast trying to find something good, it was more like children's party time because there was mini donuts. I was not the only one also others were trying to find something good or at least food. I ended up eating those mini donuts and package fruits, yes full of sugar. I like sugar but daytime. I guess my taste is different because I would prefer salty breakfast, then sugar in daytime. Then other time at the other hotel I had a great breakfast there was salmon and all. Some of the best breakfasts I had it was at Msc cruise because there I could pick more: salads, fresh sweet fruits, pizza slices, food etc. One hotel in Sweden had evening dinner. I had no idea. Suddenly I saw tourists going to breakfast room so I had to ask whats going on. It was evening meal included. 

2 kommenttia:

  1. Alunperin tämä juttuidea oli Lähdetään taas -blogista, mutta kieltämättä idea on todella kiva. Itsekin mietimme, että olisiko vastaava julkaisu paikallaan, monenmoisia aamiaisia on tullut reissuilla vastaan.

    VastaaPoista
  2. Voin laittaa myös sen blogin linkin tähän, kannattaa kirjoittaa juttu aamupaloista

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.