perjantai 2. kesäkuuta 2023

Kohteet joihin lähtisin



Kohteet joihin lähtisin nyt tai myöhemmin, kesäloma vinkkejä. Kreikan saaret. Kävin 2016 Mykonoksella ja näin laivasta myös useita (myös asumattomia) saaria se oli yksi paras matkani johon sisältyi upeita auringonlaskuja, kuutamoita, korukauppoja ja hyvää buffetruokaa. Kiinnostaisi saarihyppely lautoilla, rantaloma, risteily, mutta myös suuret kaupungit kiinnostaa. Kiinnostaisi myös kiertää museoita ja rantoja. Kiinnostaisi  millaisia loma-asuntoja Kreikassa on, toisaalta haluaisin myös toiselle risteilylle. Kreikassa miellytti se miten paljon se on samankaltainen kuin Italian saaret, kaupungeissa kasvaa paljon appelsiinipuita ja saarien rannat on upeita. Nähtävää on niin paljon että tuskin valitsisin vain yhtä kohdetta, olisi ihan kiva taas herätä joka aamu uudessa kohteessa. Kreikan työläisistä noin joka viides työskentelee turismin parissa, joten koronatilanteenkin takia Kreikka tarvitsee nyt ja myöhemminkin turismituloja. Olen lukenut että Ateenassa rannat maksaa, mutta saarilla turistit menivät vain uimaan ja ranta on usein ihan vieressä keskustaa/rantaravintoloita. Eniten minua kiinnostaisi Kreikassa kohde joka olisi yhdistelmä suurkaupunkia ja rantaa, tai saarihyppely. Annan myös plussaa siitä että paikalliset ovat yleensä olleet ystävällisiä minua kohtaan. Merellä näkyy myös upeita kuutamoita ja kuunsiltoja, joita olisi mielenkiintoista kuvata.


Destinations I would return now or later. Without (feels like forever) covid situation I would definitely spend summer abroad, maybe it will be soon possible or later then I can still wait. Greek Islands, I've already seen Mykonos and Athens by cruise and it was great. I saw also many empty islands but I would like to visit more islands and cities. I would like to visit historical museums in Greece and spend some beach holiday. And I would like second cruise or ferry trip. I would like to wakeup every morning in a new destination in south. I would like to take photos and also moonlight photos.



Italian saaret, niihin palaisin myös. Ne tarvitsevat myös turisimituloja, koska Italiassa on ne tietyt suuret suositut kohteet (kuten kaupungit) joihin suurin osa turisteista suuntaa, mutta saaretkin kannattaa ottaa mietintään jos haluaa aidon kokemuksen. Kokeilisin snorklausta ja kuvailisin kaikenlaista kasveista rantoihin ja maisemiin. Toisaalta voisin myös valita muitakin Italian kohteita, vaikka niitä joissa voi kierrellä maata pitkin. Tai sitten joku rantakohde jossa en ole ennen ollut kuten Toskanan rannikko jossa en ole ollut. Haluaisin mennä joka päivä uimaan ja olla miettimättä mitään muuta kuin kesää, se onnistuu Italiassa ehkä parhaiten Italian saarilla joissa on pilvetön taivas kesällä ja puhtaat uimavedet. Tihkusadetta saattaa olla ehkä kerran ja se on todella vähän. Saarilla miellytti myös se ettei tartte maksaa sisäänpääsymaksuja rannalle ja rannalle voi levittää pyyhkeen jos ei halua rantatuolia maksaa, tai maksaa vain kaappisäilytyksen sekin on edullisempi kun pääsylippu muualla rannalle. Etelä-Italia tarvitsee turismituloja koska alue ei ole läheskään niin hyvätuloinen kuin Pohjois-Italia, palkat on puolet pienempiä etelässä. Mutta ottaisin kyllä mielellään ilmastoinnin etelässä jos ja kun lämpötila nousee yli 35. Jos en menisi rantalomalle, niin menisin roadtripeille ja omatoimi kiertomatkoille kuten ennen. Kuvattavaa riittäisi paljon. Italian saarilla voi hyvinkin olla lämmintä vielä loka-marraskuussa, miksei silloinkin.

Sicily & Sardinia, I would return. Some things never change. This is it, I would like to spend a good beach holiday going to swim everyday and not think about anything else but just summer. I would like to go snorkeling also. I could also choose other destinations and maybe travel by train again or great roadtrip. In Italy big famous cities (like Rome) were popular but I would recommend also to visit islands, those has great crystal clear sea water and good beaches and island atmosphere. Southern Italy is not as rich or famous as Northern Italy, that's why South Italy will need tourists. 



kuva.
Kiinnostaisi myös Alberobello Italiassa jossa on erikoisia trullitaloja. Kohde näyttää aika kuvaukselliselta ja erikoiselta. Olisi ollut mahdollisuus käydä tuolta myös risteilyn retkellä kerran, Alberobello on noin tunnin matkan päässä Barista. Silloin satoi vettä joten retki jäi välistä. Haluaisin kävellä paahtuvan kuumia kujia ja kuvailla näitä taloja ja nähdä millaisia ne on kuvien takaa. Myös Pugliassa on hienoja rantoja.  Muita kohteita joihin lähtisin on myös muitakin, Keski-Eurooppa, Ranskan rannikot.

I've seen beautiful photos of Alberobello, it must be worth to visit and photograph. It's special. I would like to have sunny summer day there and tour and photograph around. Also other destinations I would like to see or visit again. French coast, Central Europe.

kuva.

2 kommenttia:

  1. Nämä olivat kaikki todella mukavalta kuulostavia kohteita. Kreikassa en ikinä olekaan ollut. Italiassa on pari kertaa tullut käytyä, mutta ei mainitsemisillasi saarilla. Kaikista eniten näistä kohteista itseäni kiinnostaisi Sisilia.

    VastaaPoista
  2. Nyt kesällä on hyvä ilma käydä, ellei liian kuuma mutta meri viilentää

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.