tiistai 2. huhtikuuta 2024

Kukat eri kohteissa

kuva.

Matkavinkkejä kevään kukkapelloille ja puutarhoille: Keukenhof Hollannissa on auki 21.3-12.5 ja siellä voi nähdä 7 miljoonaa kukkaa, joka vuosi on eri teema. Lippuja ennakkoon Keukenhofiin voi hankkia Holland explorer -sivulta. Omat suosikkini tulppaaneista on lajit ice cream jäätelötulppaani, bulb rose (kuvassa) ja blue diamond tulppaanit. Tulppaaneissa on mieto tuoksu. Kiertomatkaaja voi myös mennä kanaaliristeilylle, tai jatkaa matkaa junilla ympäri Hollantia tai Saksaan. Kevät ja kesä hyvää aikaa ja pitäisi olla lämmin. 

Keukenhof spring garden in Holland is open from 21 March-12 May. My favourite tulips are ice cream tulips, bulb rose tulips and blue diamond tulips.

kuva.
Heinäkuussa on laventelifestivaalit Ranskan Valensolessa. Ranskassa riittää tapahtumia mm. Tour de France ja Ranskan kansallispäivä 14.7. Laventelipellot kukkivat koko Provencen alueella kesäkuun viimeisestä viikosta elokuuhun. Tosin ajat voi vaihdella ilmastonmuutoksen seurauksena jaikaistua. Muita kohteita joissa voi nähdä laventelipeltoja myös Yorkshire lavender jokavataan 21.3. 

There is lavender festivals in Valensole in July, there is many events in France: tour de France and National Day 14 July. Lavender blooms in summer and the entire region of Provence has lavender fields.

kuva.

K
auniit kirsikankukkaa muistuttavat mantelipuut kukkivat koko Välimeren alueella, etelä-Amerikassa yms. Niiden kukinta on aikaistunut, yleensä kukintalkaa maaliskuussa Sisiliassa ellei jo aiemmin ja muualla Välimerellä maalis-huhtikuussa. Näkee useassa eri kohteessa, myös Kreikassa, italiassa. 

Almond trees, there is almond blossom season in Mediterranean countries from March until April. 


kuva.


Suuri suosikkini on magnoliakukkapuut. Magnoliat kukkii helmikuusta kesäkuuhun ja niissä on hyvä pehmeän hajuvesimäinen tuoksu. Magnoliapuita olen nähnyt Saksassa ja Italiassa, magnoliat on alunperin kotoisin Floridasta, Teksasista. Magnoliapuita voi nähdä mm. Padovan yliopiston puutarhassa ja muuallakin Välimeren maissa niitä näkee melko paljon. Magnoliallon pidempi kukinta-aika kuin kirsikankukkapuilla ja toinen kukinta-aika myös kesällä. Kuva on Rheiniltä joten myös Saksassa voi nähdä näitä kukkapuita kuten myös Kreikassa ym.

My favourite are magnolias. Magnolias can bloom anytime between February and June. Magnolias has soft scent similar to some good perfume.Pakko vielä mainita tämä: yksi kevät kävin Hannoverissä ja siellä tuli nähtyä kirsikkapuita keskustassa. Kirsikkapuita olen lähes joka vuosi nähnyt eri kohteissa ja nämä on yksiä mieleen jääneistä. Suomessakin voi nähdä kirsikankukkia. Pidän myös Veronan puistoista. 

Cherry blossom, it's possible to see cherry blossom in so many places. These two photos I took in Hanover.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.