sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Matkamuutoksia veroineen

 


Matkakohteiden muutoksia tänä vuonna on mm. Turistiveron muutos Kreikassa joka on nyt nimeltään ilmastokriisi vero, tieto. Useat kohteet joko nostaa tai ottaa käyttöön monenlaisia uusia veroja/muutoksia, jotka koskee yöpymistä hotellissa yms. Venetsia otti käyttöön entry fee eli kaupunkiin saapumisveron noin 5e. Samanlaista veroa suunnitellaan Sveitsin alpeille myös. Espanjassa kaupunkivero hotelleissa on etenkin Barcelonassa ja Mallorkalla, suunniteltu myös Valenciaan. Italiassa useassa kohteessa on jo. Veroista on hyvä tietää koska ne nostaa majoitusten hintaa päivittäin, esim. Italiassa voi nostaa 3-5e lisää. Halvimmalla on 2-3 tähden majoitukset veroineen. Mitä suositumpi kohde voi olla enemmän majoitusverot. 

New travel tax this year is one New tourist tax Change In Greece Is now called as climate crisis tax. Many destinations has also Venice has now the entry fee 5e.

2 kommenttia:

  1. Joo, joihinkin näihin on tullutkin jo törmättyä. Onneksi vaikutus omasta mielestäni perusturistin näkökulmasta on hyvin pieni - jokunen euro vaikka yötä kohden ei ole paljoa. Tuota en ollutkaan kuullut, että Sveitsissä kaavaillaan vastaavaa. Vaikka sielläkään tällä ei mielestäni ole suurta merkitystä, on hinnat maassa majoitus mukaan todella kalliita.

    VastaaPoista
  2. Riippuu kauan yöpyy, jos on esim. Pitkällä matkalla niin sittenkin jotkut majoitukset ottaa joka yöltä turistiveron, joka nostaa sitten yhteenlaskettuna hintaa entisestään lisää. Mutta jos on päivän tai pari ei ole suuri vaikutus vielä sillä

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.