lauantai 12. toukokuuta 2018

Kukkaloisto eri matkakohteissa


Aika taas kukkakuville. Kirsikankukkien lisäksi olen matkojen ansiosta löytänyt myös runsaasti muita kukkia joista on tullut suosikkejani.

Cherry blossom. Every year I've found beautiful cherry blossom trees and also this spring.





Bougainvillea myös yksi taianomaisen kaunis kiemurainen kukkalajike, joihin saattaa törmätä Kreikassa ja etelä-Amerikassa. Kuva Mykonokselta yhdeltä keväältä, jossa näitä näin. Bougainvilleat alunperin etelä-Amerikassa ja Gambiassa, joista levinneet muualle. Ikivihreä laji, eli ei tiputa lehtiä sesongin mukaan. Pidän myös Japaninsinisadekukista, joita näin Italiassa ne tuoksuvat myös hyvältä. Niissä on plumeriaa miedompi pehmeä tuoksu, vähän kuin sireenit mutta voimakkaampi tuoksu. Kreikka on hyvä kohde kauniiden kukkapuiden bongaamiseen esim. juuri Mykonos ja muut saaret.

Bougainvillea in Mykonos a few years ago. Mykonos and other Greek islands are good destinations for people who like to see flower trees.



Vuosi sitten keväällä kuvasin magnoliapuun Veronassa. Magnoliapuut ovat alunperin Aasiasta, Pohjois- ja Keski-Amerikasta, Karibialta ja etelä-Amerikasta. Mutta näitä satumaisen kauniita tuoksuvia kukkapuita löytyy onneksi myös esim. Keski-Euroopasta ja etelä-Euroopasta. Olen nähnyt näitä muutamia myös Saksassa ja Itävallassa. Erityisen kauniit puut ovat nimetty magnoliaksi ranskalaisen kasvitieteilijän mukaan. Magnoliapuita voi Euroopassa nähdä Italiassa, Keski-Euroopassa jonkin verran. Näissä on suuret noin nyrkin kokoiset kukat ja puut muistuttavat muuten hieman kirsikkapuita oksiltaan ja kukkien väritykseltä. Kevät on erityisen hyvää aikaa eksoottisten kukkien bongaamiseen matkoilla ja myös useita kukkafestivaaleja järjestetään! Toscana on hyvä kohde nähdä kukkapeltoja. Nämä magnoliat ovat yksiä suosikkipuistani ja kukkivat kauemmin kuin kirsikkapuut. Vanhempia juttujani kukista: Wonderful Spring flowers.   Spring and Summer best seasons of the YearPuutarhat eri matkakohteissa.  Matkavinkkejä kevätmatkakohteisiin.

Very beautiful Magnolia trees I've seen in Italy and few in Central Europe example in Germany and Austria. Those magnolia trees are similar to cherry blossom trees but has bigger flowers and also sweet fragrant. Some of my favorite trees are magnolia, cherry blossom trees, plumeria, jacaranda, orange trees. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.