tiistai 27. helmikuuta 2018

Puutarhat eri matkakohteissa

Kuva.
Kauniita kukkia. Valokuvaajien kannattaa ottaa talteen nämä puutarhamatkavinkit. Keukenhof, Hollanti. Mainostetaan olevan maailman kaunein puutarha. Hollanti on tulppaaneistaan tunnettu ja keväällä näet värikkään tulppaanimeren, joka on vertaansa vailla. Avataan 22.3 ja on auki toukokuuhun asti. Lisätietoa. Amsterdamcitytours  järjestää valmisretkiä ko.puutarhaan. Nyt on tulossa myös uusi nopea Eurostar junareitti Lontoosta Amsterdamiin 4 tunnissa huhtikuussa.

Beautiful flowers & Gardens abroad. What to see and where:
Keukenhof in Holland, one of the most beautiful gardens with colorful tulips. Open from 22. March until May. Amsterdam citytours has also tours to Keukenhof garden. New High-speed Eurostar Train from London to Amsterdam in under 4 hours.

Kuva.
Italiassa Isola Bella (kaunis saari) Lago Maggiorella on muotopuutarha saarella. Auki maaliskuusta lokakuuhun. Muuta nähtävää on barokkipalatsi, järvi, Borromeo-linna ja lumivuoret. Palatsi on samalla saarella kuin puutarha. Saarelle pääsee venekuljetuksella kohteista Stresa, Verbania, Baveno ja Arona. Puutarhan sisäänpääsy maksaa noin 13e. Koska mennä: paras aika matkustaa Italiassa on huhti/toukokuu ennen elokuun turistiryntäystä, tai syksyllä. Majoitukset ovat usein myös hieman edullisempia keväällä. Lisätietoa.

Isola Bella (beautiful island) in Italy Lago Maggiore. Open from March-October. What else to see there: baroque palace, Borromeo castle, lake. Boat trips to Isola Bella from Stresa, Verbania, Baveno and Arona. Best time to visit Italy is in April-May I think.


Veronassa voi nähdä useita ilmaisia puutarhoja. Keväällä laitetaan enemmän kukkia ja erittäin kauniita kuten kaksiväriset ruusut. Viime keväänä oli upeaa saapua Veronaan Itävallasta, vastassa oli kirkas aurinko ja ruusujen koristamat autokadut ja puistot. Veronasta löytyy kivoja pikkupuistoja joissa viettävät aikaa sekä paikalliset että turistit. On myös pinjapuiden koristama puisto mäen päällä Parco Divisione ja Giardino Giusti sivummalla. Veronasta voi käydä myös samalla kertaa Gardalla. Veronasta on tullut erittäin suosittu joten käy ennen kuin kaupunki muuttuu. Toskana tietysti myös erinomainen kukkapeltojen näkemiseen. Sanotaan että paras aika nähdä Toskanan kukkapellot on myös huhti-toukokuu. Taormina on keväällä erittäin hieno maisemine ja kukkineen. Sisiliassa kasvaa myös plumeriankukkapuita jotka tuoksuvat kaduilla. Italiassa on helppoa löytää ilmaisia puutarhoja useissa kohteissa, myös Venetsiassa on hieman puistoja. Kauneimmat kukat Italiassa näin Taorminassa ja Veneton seuduilla. Myös Sisiliassa näkee kukkapeltoja, olen nähnyt punaisia kukkapeltoja bussissa Cataniasta Naxokseen. Ei muuten ollut yhtään tylsä bussireitti, yksi ikimuistoisimmista.

Beautiful free gardens in Verona Italy. Spring time is very beautiful season in Verona with roses. Center has little parks with roses and Giardino Giusti. You could visit also Garda near by. Taormina (in Sicily Italy) is also very beautiful to see. Sicily has also sweet fragrant plumerias. And don't forget Tuscany's flower fields. Most beautiful flowers in Italy I've seen in Taormina and Veneto zone. It's also possible to see beautiful flower fields in Sicily. I've seen red flower fields there when I was coming from Catania airport to Giardini naxos.

Kuva.
Japani on oikea puutarhamatkailijoiden maa, niin paljon Japani tarjoaa kukkapuistoja. Voi nähdä kevään kirsikkapuut Tokiossa esim. Koishikawa garden Tokion keskellä, Hokkaidon suuret puutarhat. Kawachi fuji japaninsinisadekukkatunneli joka on taianomaisen kaunis kuvissa. Kawachi puutarhaan pääsee Nozomi pikajunalla 5 tunnissa Tokiosta. Paras aika vierailla huhti-toukokuussa. Japaninsinisadekukat ovat yhtä upeita luonnossa kuin kuvissa ja tuoksuvat hyvälle, niitä on vähän myös Välimerellä esim. Laziossa tai Campaniassa. Ryōan-ji Zen Garden (Kyoto, Japanissa). On kuuluisin kivipuutarha.  Jos et osaa valita mitä näet valitse kirsikankukkapuut keväällä ja Kawachi. Jos harkitset vain muutamaa kohdetta puutarhamatkailuun, valitse Japani ja Italia.

Japan offers many incredible beautiful gardens to see. Spring cherry blossom also in Tokyo city see example Koishikawa Garden, Hokkaido's gardens. Kawachi fuji beautiful wisteria is also fragrant. How to get to Kawachi: from Tokyo fast Nozomi train. Best time to visit is April-May. Ryon-ji Zen Garden is a famous rock garden. Luckily we have also in Europe cherry blossom and wisteria flowers, these are some of my favorites and incredible beautiful.
 
Buddha Eden garden löytyy Portugalista Quinta dos Loridos ja se on yksi Euroopan suurimmista orientaaleista puutarhoista. Kuvia katsomalla ei edes uskoisi ettei puutarha sijaitse Aasiassa. Puutarhassa on suuria Buddhapatsaita. Tietysti aprillipäivänä Buddhapuutarhassa voi käydä ja sanoa olleensa Aasiassa. Auki iltapäivään saakka. Lisätietoa

Buddha Eden Garden in Portugal, Quinta dos Loridos is most biggest oriental garden in Europe. When you see pictures you could imagine it's located in Asia but it's in Portugal. Open until afternoon.
kuva.
Hanging Gardens puutarha kukkulalla Haifassa Israelissa. Näköalapuutarha näyttää upealta ja olisi ylöskapuamisen arvoinen. Tähän puutarhaan on haettu inspiraatiota Iranin Shirazista ja englantilaisista puutarhoista. Kuvaajalle puutarhasta avautuu näköala kaupunkiin ja merelle. Haluaisin nähdä.

Hanging Gardens in Haifa Israel. Looks very beautiful and worth walking up. Good views to the city also for photographers. Hanging Gardens has inspiration from Iran Shiraz and English gardens. I would like to visit there. I would recommend Mediterranean for garden fans. Also Mykonos has beautiful flower trees around the town. Madeira Botanical Garden has 2400 exotic plants.
Kuva.
Alhambran maailmankuulu trooppinen puutarha Espanjassa on auki vuoden ympäri. Sisäänpääsy maksaa 7e. Samalla näet palatsin ja näköaloja. Sopii matkailijalle jota kiinnostaa myös historia. Lisätietoa.

Famous Alhambra in Spain has also a garden to see and open year round. 

Kuva.
Berliinin Erholungspark Marzahn garden on puutarha Saksassa. Puutarhaan on koottu maailman puutarhat joista osa on Kiinan. Avoinna, ellei ole remonttia. Lähin metroasema on Kienberg.

Erholungspark Marzahn Garden in Berlin is a world garden and one part is China garden. Nearest underground station is Kienberg. 

kuva.
Claude Monetin puutarha Ranskan Givernyssa on kuuluisan taidemaalarin puutarha. Monet maalasikin puutarhasta tauluja kuten lummelammen. Puutarha on auki maaliskuusta marraskuuhun. Sisäänpääsy maksaa. Givernyyn järjestetään valmisretkiä bussilla Pariisista. Puutarha sopii taiteesta kiinnostuneillekin. Ranskassa olisi myös laventelipellot Luberonissa.

Claude Monet's Garden in Giverny France. Open from March-November. Tours from Paris to Giverny. You could see also beautiful lavender fields in Luberon France.

Kuva.
Jardim Botanico Rio Brasilia. Puutarhassa on 900 lajia palmuja, 6000 eri lajia trooppisia kasveja ja puita. Puutarhasta voi nähdä myös kuuluisan vuoren jossa on Kristus-patsas. Karnevaalien aikaan karnevaalikulkue kulkee puiston läpi. Puistossa voi nähdä myös 140 lajia lintuja kuten tukaaneja ja kapusiiniapinoita. Puiston luona asuu julkkiksia ja favelat sijaitsevat kaukana puistosta, joten puiston luvataan olevan rauhallinen. Tämä puutarha on sellainen jossa voisin haluta käydä.

Botanical Garden, Rio de Janeiro Brazil. Has 900 varieties of palm trees. 6000 different species of tropical plants and trees. From to garden downside you can see also Christ the Redeemer on the hill. It's possible to see there also toucans and capuchin monkeys. This tropical garden could be worth to visit.

Parc Güellin puisto Barcelonassa jossa on Gaudin leikkisää arkkitehtuuria. Kukkien bongaus ei ole puistossa pääasia, mutta nähtävyyksien. Portilla on usein pitkät tuntien jonot, joten lippu kannattaa ehdottomasti varata etukäteen. Parhaiten perille pääsee esim. sightsee ajelulla josta on kävely ylämäkeen, tai järjestetyllä kuljetuksella/retkellä. Tätä puistoa olen hieman nähnyt.

Parc Güell in Barcelona has Gaudi's architecture. There flowers are not the main attraction but architecture. The port has usually a lot of tourists waiting to get in so prepare to wait hours or buy tickets before entry. I would recommend to buy tickets online or tour. You have to walk up to hillside.Placa de Gaudi puisto aivan Sagrada Familian vieressä nousi suosikikseni Güellin ohi. Trooppinen puisto on rento ja värikäs, vieressä on pieni lampi ja kuuluisa kirkko. Välillä näkyi soittajia. Linnut laulaen riehuivat puiston puissa. Usein Italiassakin linnut tulevat ilta-apajille puistojen puihin iltaisin.

Placa de Gaudi subtropical park near Sagrada Familia has beautiful flowers, pond and birds. 


kuvat.


Mantelipuiden kukinta Välimerellä merkitsee kevään alkamista. Kyseessä on todella kauniit kukat jotka muistuttavat kirsikankukkia. Valkoisia ja pinkkejä. Välimeren maissa esim. Italiassa ja Kreikassa mantelipuut kukkivat jo helmikuussa. Kun on vielä vähän viileää, mutta sää voi muistuttaa jo Suomen kevättä tai kesää. Kauniit valkoiset kukat täyttävät maisemat, etenkin maaseudulla. Helmi-maaliskuu on todella hyvä aika matkustaa Välimerelle, jos haluaa nähdä kukkivat mantelipuut. Esimerkiksi Ibizalla on helmikuussa mantelipuita jokapuolella, erityisesti Santa Ineksen laaksossa. Hydran saarella Kreikassa. Sisilian Agrigentossa on perinteinen mantelinkukkafestivaali 3-11.3. Sierra Nevadan vuoristolaakso. Valitettavasti olen itse allerginen mantelipuille, mutta viime keväänä en saanut allergiaa ja sitä ennen kyllä. Muut vinkkini: jos haluaa nähdä kukkia niin Välimeren maissa näet paljon kukkalaaksoja ja puutarhoja, valitse siis vihreä kohde. Mykonoksen kukkakujat eivät myöskään turhaan ole suosittuja, niillä kasvaa suuria bougainvilleakukkia. Madeiran kasvitieetellinen puutarha jossa on 2500 eksoottista kasvilajia. Aikaisempia juttuja: matkavinkki laventelipellot Ranskassa.  Valokuvaus matkoilla, sivuvinkit ja kuvanmuokkaus..

Almond blossom season in Mediterranean countries is the beginning of Spring. Very beautiful flowers seems like cherry blossom. Unfortunately some people get allergy of almond blossom and I do sometime. When the weather is not yet hot in February is a time for almond blossom. Middle of February you can see almond trees all around the island of Ibiza, best place there is valley of Santa Ines. You could see almond blossom in many destinations. Also example in Agrigento Sicily has traditional almond blossom festival, Almond blossom in Hydra Greece, Sierra Nevada valleys.


kuva.

5 kommenttia:

 1. Kivoja puutarhavinkkejä! Toukokuussa on tarkoitus mennä Amsterdamiin katsomaan vieläkö tulppaanit kukkivat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, hyvä jos vinkeistä on iloa. Luulisi että kukkivat vielä toukokuussakin. Ainakin tulppaaneja myydään paljon ja edullisesti. Muistan että myös Belgiassa oli paljon myynnissä edullisia tulppaaneja ja ruusuja tuotuina Hollannista rajan takaa

  VastaaPoista
 3. Mä olen niin merimaisemien, kaupunkimaisemien (korkeat talot) ja puutarhojen ystävä matkoillani. Tykkäänkin aina käydä jossain katselemassa kukkia ja pensaita. Noista mainitsemistasi puutarhoista erityisesti Isola Bella ja Claude Monetin puutarha on ihanan näköisiä. Voi kun joskus pääsisi käymään niissä!

  VastaaPoista
 4. Niinpä sama täällä. Minua kiinnostaisi näistä myös useat

  VastaaPoista
 5. Kaduttaa että en käynyt Monetin puutarhassa kun olin Pariisissa. No, ainakin sain nähdä hänen maalaukset museossa.

  VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.