maanantai 9. huhtikuuta 2018

Budjettimatkavinkit: missä kaikessa voi säästää

Maltankuva.
Uusia budjettimatkavinkkejä, näitä kokoan aina välillä inspiraationa muille ja minulle. Lähes kaikessa voi säästää. Jos maksaa ruuasta Sveitsin hintaa ei ole ihme jos ei jää jäljelle matkarahaa, Suomen ruuan kallis hintataso on kyllä harmi. Myös uutuuselektroniikka on erittäin kallista merkistä riippuen, jonkun tietyn puhelimen hinnalla voi ostaa lukuisia lähimatkoja, tai sitten yhden tai muutaman kauko/kiertomatkan. Esimerkiksi tiettyjen luksuspuhelimien hinnalla saa risteilyn kauas tai kiertomatkan. Ne ovat valintoja joita jokainen tekee joskus omista kulutustottumuksista riippuen, jos elektroniikka tekee sinut onnellisemmaksi osta se ja jos asia on toisinpäin ota matka. Missä voi myös yrittää säästää: lennot, jos pystyt ja löydät halpalentoja mene niillä tai matkusta vaikka interraililla. Ota lento ilman vaihtoja koska siinä säästät myös aikaa, kentillä nukkuminen ei ole kiva säästökeino. Mitä pidempään vietät aikaa yhdessä kohteessa, sen enemmän säästät lennoissa koska lentely edes takaisin maksaa enemmän ja enemmän kuin junaliput joilla voit tehdä retkiä lähiseuduille kohteessa. Esimerkiksi Italiassa on yhä junalippuja 5-10e vaikkapa Venetsian läheltä muualle. Eli kokeile slow travel tyyliä: matkusta yhdessä kohteessa löytäen sieltä uutta, siinäkin voi säästää. Tykkäätkö kuluttaa rahaa esim. elokuviin? elokuvissa on aivan mahtavia mieleenjääviä leffoja, mutta elokuvia löytää myös kirjastosta, netflix ja parhaimmat voi käydä kerran leffateatterissa katsomassa. Meneekö raha urheiluun?  kokeile myös ilmaisia harrastuksia kuten ulkoilu/lenkkeily, rappustreeni, kotijumppa/tanssi, kotijooga, kävely. Youtubesta löydät useita hyviä videoita urheiluun, musiikkiin ja ruuanlaittoonkin liittyen. Jos haluat matkustaa kaukomaille vaikka laivalla niin kokeile matkaa vaikka rahtilaivalla. Etsitkö vielä tyyliäsi ja rahaa menee vaatteisiin? sovita aina ensin vaatteet ennen niiden ostamista. Suosi alennusmyyntejä ja kurkkaa myös mm. netin myyntisivut ja ulkomaiden markkinakojut. Markkinakojuista löytyy vähän kaikenlaista, Italiassa kattiloista vaatteisiin. Sisustaminen harrastuksena voi myös olla kallista.

Comino Malta.

Etkö ole loistokokki? no en minäkään, mutta voit silti oppia uusia ruokia netistä saat runsaasti ohjeita. Vaikka käyttämällä mausteita tavallisestakin ruuasta saa hyvää. Jos löydät mieleisen majoituksen kysy tarjous vaikka koko kesälle, näin ollen saatat säästää. Missä olen itse säästänyt: merkkituotteet olen jättänyt. Elektroniikassa pyrin säästämään eli ostan mieluiten alle 200e, yritän tehdä alelöytöjä, vertaan ruuan hintoja kuten myös majoitusten ym. Laitan yleensä ruokaan 5e/päivä tai pyrin siihen. Ymmärrän kuitenkin etteivät kaikki pysty matkustamaan, mutta vaihtoehtoja on ja niihin pitää tarttua tai voi vaikka kotimaassa matkailla. Joskus voi joutua myös miettimään haluaako oman asunnon vaiko matkan, ne ovat valintoja joita useimmat tekevät minä myös. Jos haluaa suurelle maailman ympäri matkalle, myös sen voi toteuttaa edullisemmin:  ota esim. risteily kauas, tai kierrä Eurooppaa majoittumalla edullisimpiin majoituksiin jos löytyy. Olet saattanut nähdä kuvia huikeista safarimatkoista luksustelttoineen, mutta myös Afrikan safarimatkan voi toteuttaa edullisempana versiona jos menet vain viikonlopuksi. Olen nähnyt matkoillani pitkäaikais sairaitakin matkailijoita, joten melkein kaikilla länsimaalaisilla on jonkinlainen tilaisuus matkustaa. Kaikilla ei ole täysin samoja mahdollisuuksia, mutta kaikille kuitenkin annetaan joitain mahdollisuuksia ja niistä pitää valita. Se on ollut silmät avaava kokemus nähdä että vaikka ihmisellä ei menisi hyvin tai ei olisi rikas,  silti voi matkustaa ja olla onnellinen. Kaikilla ihmisillä ei voi olla superpalkkaa, mutta se ei estä matkustelua jos ei anna sen estää:  matkustelua on aina ja kaikissa yhteiskuntaluokissa. Jos et nyt pääse kauas, säästä siihen yhteen unelmamatkaasi ja myöhemmin saatat päästä tai löydä lähikohde ja ylläty uudesta unelmamatkasta. Niin moni asia on elämänasenteesta kii: haluaako kaiken heti nyt, vai onko valmis valikoimaan ja säästämään. Suosittelen valitsemaan ne pakko nähdä matkakohteet ja säästä niihin. Minulle pakko nähdä kohteita on ollut esim. Venetsia. Jos haluat edullisemmalle risteilylle niin syksy ja talvi on risteilyjen hinnalta halvempaa kuin kesä. Me eurooppalaiset olemme siitä onnekkaita että Euroopassa on todella erilaisia kohteita melko lähekkäin rannoista kulttuurikaupunkeihin ja lumivuoriin. Matkustelu ei ole vain hyväkuntoisen länsimaisen eliitin yksinoikeus. Adalmina's Adventures kirjoitti hyvin jutun kuinka matkustaa edullisemmin. Kuvissa Maltaa, joka on vielä budjettimatkakohde ja 2018 kulttuurikaupunki. Comino näyttäisi hyvältä uintikohteelta. Vanhempia vinkkejäni: kuinka matkustaa edullisemmin.  Budjettimatkakohteita upeiden kuvien kera. Edullisesti matkalle.  Kesän budjettimatkavinkit. Matkailusta pitävälle hyviä ammatteja.

New budget travel tips: 
You can always try to save a little bit. If you buy expensive electronic brands you may notice with the same amount you can buy many travels or one or few travels far away. If you like to buy most expensive phone then buy it if it makes you happy but if you like traveling more you could choose it. Slow traveling is a one way of trying to save money because when you spend time in 1 destination and not taking flights around all the time you could save. If you spend much money for sport you can also try free sport: jogging, walking or dancing at home etc. All sport is not expensive it depends which choices you make. I understand that all people can't travel (or don't get the chance) but you can still travel in your own country: go by train and find nice places around, it's one good choice. Decide which destinations are must see destinations to you and pick first destinations worth of saving. Example to me one must see destination has been Venice. Sometime I see also sick people traveling and then I knew that even if the person is not the most healthy or rich it's still possible to travel and enjoy life. We all got some chances and then must choice. Photos of Malta, Malta is still a budget travel destination and Comino seem to be a good swimming place.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.