lauantai 3. kesäkuuta 2017

Mihin Kreikassa: matkavinkkejä eri kohteisiin KreikassaMihin Kreikassa? matkavinkkejä Kreikkaan ja kohdeideoita. Kreikassa on lukuisia käymisen arvoisia kohteita. Tässä ideoita ja muutama video jutun alla. Mykonos ja Milos (kuvassa Mykonos). Mykonos on vielä keväällä rauhallinen, rento ja aurinkoinen saari jossa näet kauniita bougainville kukkakujia, kissoja ja kristallinkirkkaan meren. Taianomaiset kukkakujat ja valkoiset talot vuoren rinteillä ihastuttaa. Mykonos ei ollut viime keväänä täynnä turisteja ja tunnelma oli kivan rauhallinen. Mykonos kuitenkin muuttuu kesällä julkkisten suosimaksi bilesaareksi, joten jos tungos ym. häiritsee voit valita Mykonoksen keväällä tai Miloksen. Mykonos on myös italialaisten turistien suosiossa mm. napolilaisia perheitä tulee saarelle paljon laivoilla.

Mykonos sisältyy usein Kreikan risteilyreitteihin. Mitä pienempi ja kaukaisempi saari, sen vähemmän turistitungosta. Kreikassa on yhä myös täysin autioita saaria joilla asuvat vain linnut, tosin niille tarvitsee vuokraveneen. Mutta jos menee ei-turisti saarelle, täytyy muistaa että silloin myös useat eri palvelut puuttuvat. Kuvattavaakin löytyy. Miloksella on hienoja kivimuodostelmia ja 75 rantaa. Saksalaiset pitivät hallussaan Miloksen satamaa niin kauan kuin pystyivät, siihen päivään saakka kun Berliini vapautui. Plaka sijaitsee kukkulalla. Heinäkuussa järjestetään festivaalit joihin saapuu myös kansainvälisiä artisteja. Kuumat lähteet ovat Miloksella Paleohori nimisessä paikassa ja siellä on myös luonnon saunaluola. Miloksella on myös hiekkamuseo, jossa näkee hiekkaa joka maailman kolkasta. Tiedot Miloksesta täältä. Milokselta on lauttareitit mm. Santorinille ja Ateenaan. Must see Miloksella. Mykonoksella lauttareitit mm. Milokselle, Santorinille ja Ateenaan. Valmiita Kreikan risteilyjä järjestävät useat yhtiöt ja olin vuosi sitten Msc risteilyllä. Milos kuvia. Blogini juttu Mykonoksesta. Kreikan saarilla on usein lämmintä jo aikaisin keväällä, vuosi sitten Pohjois-Italiassa oli viileämpää keväällä.

Travel tips to Greece and Greek islands
try island hopping or stay in the one place or go to cruise, here is ideas
You could choose a popular island or less popular. You must remember if you visit less popular island that less popular islands has less services (but restaurants usually yes) and if you visit popular islands there is more services and more tourists especially in summer season but spring is also good time to visit Greek Islands.  Mykonos and Milos (picture of Milos).  I've visited Mykonos and notice the island is peaceful (and less tourists) in spring season. I saw a lot of beautiful flowers, streets and houses circled of bougainville, white houses on hills, bright blue sky, cats and crystal sea views. It was a good experience. In the summer Mykonos has become a popular celebrity summer destination but you can still visit there or visit Milos. Mykonos is also often included if you go to Greece cruise. Milos is still less popular than Mykonos but also a beautiful destination to visit. Milos has 75 beaches. Paleohori in Milos is a place where is hot springs and even natural sauna cave. Milos has sand museum. Milos and Mykonos islands has a ferry connections example to Athens and to Santorini. Pictures of Milos.


Kuvassa Milos.
 Picture of Milos from Pixabay
Kuva.
Zakynthos, Zante on aika houkutteleva kohde rantaihmisille, valokuvaajille ja kilpikonnista pitäville. Zakynthoksella suojellaan merikilpikonnia. Kilpikonnan mallinen kilkkikivivuori pienen rannan kera on usein kuvattu matkalehtiin ja nettiin. Muuta nähtävää luolat ja vihreitäkin maisemia on. Viime vuoden risteilyllä laiva lipui myös Zakynthoksen ohitse ja kovasti yritin bongailla tätä erikoisen mallista kalkkikivivuorta! taisin nähdä Marathonisi saaren. Travel to Zakynthos sivulla lisätietoa Zakynthoksesta. Zakynthokselta on myös lauttareitti Barille Italiaan, jolloin voit mennä yhdistelmäreissulle. Laganas on bilekohde. Valmismatkoja myy esim. Lomamatkat ja AurinkomatkatZakynthoksen kuvia.

Beautiful Zakynthos/Zante.  Unique landscapes, sea turtles and great sea views. Last year I was on board and tried to check if I could see Zante island while passing by. I think I saw at least Marathonisi island. If you would like to know more about the ferry routes from Greece to Greek islands check Direct ferries.  Pictures of Zakynthos on Greeka.

Kuva Tui.
Italialaismainen Korfu, eikä ihme sillä italialaiset ovat valloittaneet alunperin tämänkin kohteen. On lauttayhteyksiä esim. Barilta Korfulle, jolloin voi yhdistää omatoimisen kiertomatkan Italiaa ja Kreikkaa. Yksi Kreikan suosituimmista kohteista. Myös arkkitehtuuri näyttää ainakin minun silmiini varsin italialaismaiselta. Nähtävää: Capre Drastis, Sissin palatsi, patsaat, rannat ja La Grotta luola. Vihreät maisemat, josta luonnonystävät antavat plussaa. Luvataan olevan runsaasti ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Sään olettaisi olevan tarpeeksi lämmin kesällä, mutta on sanottu että tällä puolen Kreikkaa sataa useammin. Korfulle myy valmismatkoja esim. Tui, Tjäreborg ja AurinkomatkatKorfun kuvia.

Corfu, place has still little bit of Italian atmosphere. Has ferry connection from Bari Italy to Corfu, then you could visit both countries. What to see in Corfu and sigthsee: Achilleion Palace, Capre Drastis, beaches, statues, La Grotta cave. Pictures of Corfu.Kuvassa Makronissos ranta Kyproksella. Kypros on Välimeren kolmanneksi suurin saari ja Euroopan aurinkoisin kohde mm. Maltan lisäksi. Aurinkoisuudesta huolimatta Kyproksen Troodos vuorella voi silti nähdä lunta ja myös lasketella. Troodos muistuttaakin siis hieman Alppeja. Kypros, jossa asuu paikallisten lisäksi turkkilaisia ja tuhansia muita ulkomaalaisia eri alueilla. Pafos on vuoden 2017 kulttuurikaupunki ja Kyproksella on Euroopan puhtain merivesi muiden kohteiden lisäksi. Valittavana olisi esim. Pafos, Limassol, Larnaca, Paphos, Nicosia. Voi yhä löytää myös edullisiakin majoituksia. Agia Napa on bilerantakohde. Cape Grecon luonnonpuistoa suositellaan ja arkeologistakin nähtävää löytyy ja mosaiikkeja. Kyproksella näyttää olevan useita hyviä rantoja kristallinkirkkaalla merivedellä. Kuva.

Cyprus, one of the most Southern places in Europe with beautiful sea views. Sunny beach days but also snow and ski destination on Troodos mountain. Paphos is a capitol of Culture 2017. Beach destinations also in Limassol, Larnaca, Nicosia. Agia Napa is a beach party destination. Cape Greko National forest park. Archeological sites. Picture from Pixabay.


 Kuvassa Agia Napa, jossa voi myös biletyksen sijasta harrastaa vesiurheilulajeja. Kuva.

Picture of Agia Napa water sport (often described as a party destination) from Pixabay.

Kuva.
Kos, aurinkoinen saari. On hiekkarantoja, palmukatuja, sijainti 5km päässä Turkista.  Lauttareitit mm. Santorinille, Rhodokselle ja Turkin Bodrumiin. Edullisiakin majoituksia vaikuttaisi löytyvän. Lääketieteen isä Hippokrates syntyi Kosilla, heti linnakkeen takana sijaitseekin Hippokrateen plataanipuuaukio, jolla hän aikoinaan opetti lääketiedettä. Sijaintinsa ansiosta Kosilla on lämmintä vielä marraskuussa, kuten Kyproksellakin. Myös palmukadut näyttävät viihtyisiltä. Sanotaan olevan Rhodosta rauhallisempi kohde aurinkoloman viettoon, mutta Kos on myös bilekohde. Pienessä matkaoppaassa juttua Kosin saaresta. Kuvia. Kosille järjestää valmismatkoja esim. Aurinkomatkat.

 Kardamena Kos, kuva Aurinkomatkat.

Kos
Beaches. Palm streets, also green landscapes. Location 5km from Turkey. Ferry routes to Santorini, Rhodes, Bodrum Turkey. Possibility to find still also budget hotels in Kos. Because of the location near Turkey Kos has often warm weather also in November. Kos is famous also of Father of Medicine Hippocrates, behind the fortress is plane tree of Hippocrates. According to the legend Hippocrates taught his pupils the art of medicine. Gallery of Kos.

Kuva.
Kefalonia yksi houkutteleva kohde lisää. Saatat muistaa Kefalonian maisemia Kapteeni Corellin mandoliini elokuvasta, joka kuvattiin Kefaloniassa. Minulle parasta siinä leffassa (jonka näin lapsena) olikin juuri ne aurinkoiset maisemat. Kefalonia sijaitsee Joonianmerellä lähellä Lefkadaa ja manteretta. Tällä saarella on vuoria, metsää, tippukiviluolia, merikilpikonnia, näätiä, pieni uhanalainen Välimeren hyljepopulaatio, maanalainen luolajärvi ja 200 lintulajia. Kohdetta ei ole vielä massaturismi täyttänyt, joten tämä kohde voisi sopia luontomatkailijoillekin. Kefalonian Myrtos ranta on valittu yhdeksi kauneimmista rannoista Euroopassa. Venetsialaisten rakentama Assos-linna vuorella on yksi saaren nähtävyyksistä ja ilman sisäänpääsymaksua. Kefalonialainen keittiö on sekoitus kreikkalaista ja italialaista. Miten pääsee Kefaloniaan: lautalla esim. Italian Barista tai Brindisistä Sami Kefalonia.

Cephalonia, Ionian island near Lefkada Greece. You may remember this island's landscape if you have watched Captain Corelli's mandolin movie. Cephalonia has mountains, loggerhead turtles, 200 species of birds, a small population of the Mediterranean monk seal, sea caves and more. Myrtos beach is one of the most beautiful beaches in Europe. You could also visit Assos castle  it's open daily without entry fee. It's possible to arrive by ferry from Bari (or Brindisi) Italy to Sami Cephalonia.


kuva.
Symin saari. Vuoristoinen Symi on kuulunut mm. Italialle ja Saksalle. Valloitusajat ovat ohi, mutta saarelle on muuttanut hieman italialaisia ja brittejä. Sijainti lähellä Turkkia. Saarella voi mennä vaikkapa Poseidon veneretkelle uimaan ja rannoille. Symin saarelle pääsee esim. Rhodokselta lautalla. Kohteessa on vielä majoituksia 54e. Symi visitor sivulla on lisätietoa kohteesta. Kuten näkyy kohde on pieni mutta voisi olla silti käymisen arvoinen.

Symi Island. Mountainous island has location near Turkey. What to do: example Poseidon boat tour for swimming. How to get there: ferry from Rhodes. If interested check Symi visitor. Picture from Pixabay

Kuva.
Samos, sanotaan ettei tämä kohde ole vielä turistimassojen valtaama. Samoksella on sekä turistirantoja että myös syrjäisempiäkin hiljaisia rantoja. Aurinko paistaa yli 3000 tuntia vuodessa. Saari tunnetaan matemaatikosta, astronomista ja filosofista. Samoksen sijainti aivan Turkin vieressä.  Mitään julkista liikennettä ei Samoksen pikkukaupungeissa ole. Kohde voisi sopia retkelle meneville tai vuokra-autoilijoille. Nähtävää: samoile Samoksella, Glyfada järvellä saattaa nähdä flamingoja, jotka talvehtivat järvellä muuttolintumatkallaan. Saattaa nähdä myös dalmatian pelikaaneja ja ankkoja. Karlovassi nimisessä paikassa näkee pienet vesiputoukset. Mielenkiintoinen luontokohde.

Samos Greek island near Turkey. Visit Glyfada Lake to photograph herons, Dalmatian pelicans and pink flamingos that rest here before continuing their migration. Little cities without public transport but you could go to tour or hire a car. See Karlovassi waterfalls. Samos sounds like an interesting nature destination.


Kuva.
Santorini, yksi suosituimmista ja kallis mutta myös näkemisen arvoinen kohde. Sesonkiaika on varmasti kesällä ja majoitukset vaikuttavat maksavan etenkin parhailla paikoilla sata euroa ja yli. Muutakin löytää kun etsii. On tietysti myös mahdollista mennä vain viikonloppumatkalle, tai vierailla Santorinilla risteilyn muodossa. Kohteet joissa upeita auringonlaskuja+kuvattavaa Oia ja Imerovigli. Ranta on esim. Ammoudi. Valmismatkoja löydät esim. Tjäreborg. Katso  22 kuvaa SantoriniltaAurinkomatkoilla näyttää olevan myös island hopping, eli saarihyppelyä Santorinilta omatoimisesti. Edullisuutta lienee turha odottaa ainakaan tunnetuilta ja suosituilta kohteilta.

Santorini, beautiful, unique and popular destination in Greece. Worth visiting. You could see Santorini also by cruise tour. 22 Amazing Photos of Santorini. Possibility also for Island hopping there is many ferry connections from Santorini to islands and back. Has also some beaches example Ammoudi bay.


Mamma mia -elokuvasta tunnettu rauhallinen Skopelos, jossa on oliivipuita, viiniköynnöksiä ja luumupuita. Nähtävänä mm. kappeli vuorella, joka näkyi elokuvassa. Kappeliin johtaa 199 porrasta. Kastanin rannalla kuvattiin useita elokuvan kohtauksia. Saarella on yhä aitoutta jäljellä. Valmismatkoja tekee Aurinkomatkat. Mamma Miasta tehdään muuten jatkoelokuva, joka on toivottavasti yhtä hauska ja samoissa maisemissa.

Skopelos, you may remember this island of Mamma Mia movie. Island has still unspoiled island life.  Maintained a refreshing authenticity. Visit Kastani beach famous from the movie. After a year there will be also a new Mamma Mia movie 2. I hope it's also with those landscapes.
Kreetalla kukoisti tuhansia vuosia sitten pronssikautinen minolainen kulttuuri, joka oli koko Euroopan ensimmäinen merkittävä korkeakulttuuri. Chaniaa mainostetaan on rantoja, majakoita yms. Rethymnonia mainostetaan on rantoja, yöelämää, museoita. Balos beach ranta Chanialla näyttää aivan upealta. Varmasti on lisääkin hyviä rantoja, kuten vaikka Elafonissi. Lisätietoa rannoista. On myös palmuranta Vai.  Lisää Kreetan videoita. Kreetalle järjestää valmismatkoja esim. Detur, Aurinkomatkat, Tjäreborg. Ostoksista: Kreikassa voi löytää koruja, pieniä matkamuistoja/koristeita, kohdeoppaita. Paikallisia tuotteita oliiviöljykosmetiikkaa yms. Tinkiminen on sallittua.
 
Crete, biggest Greek island. Chania beaches, lighthouses. Rethymnon beaches, museums, nightlife, shops. Balos beach seem to be very beautiful with crystal water and also Elafonissi and more beaches. Vai palm beach.  Picture of Balos beach.


Tämmöisiin kissakavereihin saatat myös törmätä Kreikan saarilla ja kissafanit tykkää. Mykonoksella kissat olivat kesyjä ja kilttejä rannan lähellä. Jostain syystä kissoilla on Kreikassa myös paljon erikoisen värisiä silmiä, myös kaksivärisiä. Paikalliset ruokkivat kissoja. Kreikka on myös hyvä ruokakohde ja kuvauskohde. Tuleeko mieleesi lisääkin hyviä kohteita Kreikan saarilta? entä kohteet joissa on rannoilla tilaa vielä kesällä ja edulliset ravintolat? vinkkaa niistä. Kuva. Jos Kreikka kiinnostaa katso myös nämä: blogini Kreikkaosio.  Murumou: viisi hyvää syytä matkustaa Kreikkaan.  Katerina's Travel Kreeta.  Greeka. Travelling Greece.  Pieni matkaopas Kreikka.  Greek travel.  Feel Greece.  Cycladia. My Greece travel blog.  Discover Greece.  Kreikan reseptejä.

If you visit Greek islands you could see cats around. And don't forget the good food.

Feel free to check also these:  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.