lauantai 22. helmikuuta 2020

Kohteet joihin palaisin



On kohteita joihin voi kuvitella palaavansa joskus uudestaan. Minulla on onneksi enemmän käytynä hyviä kohteita joihin kaivata. Nyt kerron mihin: 1. Italian saaret putkahtavat ajatuksiini melko usein ja myös manner etenkin Veneto. Sää on yleensä todella aurinkoinen koko kevään+kesän ajan saarilla, alkutalvi voi olla aurinkoinen ja tihkusateinen. Tunnelma on usein aito ja pikkukylämainen. Hyvästä säästä saa D vitamiinia ja jaksaa paljon paremmin. Jos en saa kotikaduksi sellaista katua jossa on palmuja ja kukkapuita, haluan ainakin viettää aikaa sellaisissa.. 2. Kreikka, pitäisi käydä uudestaan. Mykonos ja muut osoittautuivat yhtenä keväänä kauniiksi ja kukkia täynnä oleviksi kohteiksi ja hyvä ruoka. Hyvä vierailuaika voisi olla myös syksy superhelteiden ja sesonkikauden jälkeen. 3. Ranskaa kiersin yksi elokuu ja mielelläni vieläkin kiertäisin, sielläkin jäi se tunne että loma loppui muka kesken. Sieltä jäi mieleeni että mm. Nimes voisi olla toisen käymiskerran arvoinen superhelteiden jälkeen. Nähtävää on kuten vesipuutarha ja haluaisin myös nähdä laventelipellot, Pariisin ja Loiren.

Where I would like to visit again: I've had time to think what I like and where I feel alive. When choosing destinations I would visit Italy again and islands. Usually spring and summer weather is sunny and warm. There is good food and stylish parks and zones to see and enough D vitamin from sunshine in spring and summer. If I don't get palmtree streets to be as my home streets at least then I want to have holiday there. Greece is on my mind, I've been there just once and I should return I liked Mykonos. I've been on tour in France one summer and I liked the historical Nimes. I would like to see lavender fields, Paris and Loire valley.



4. Barcelona on levoton mutta mielenkiintoinen, värikäs ja boheemi kohde. Pidän venesataman alueesta. Olen käynyt Barcelonassa kaksi kertaa, yhden kerran jäin risteilyltä pois ja jäin Sagrada familian alueelle. Toisen kerran suuntasin Barcelonaan Italiasta lautalla. Pidän siitä että Barcelonassa on pieniä hedelmäkauppoja joissa soi reggaemusiikki ja aina eri alueilla on uutta nähtävää. Lähes jokainen kaupungin alue on erilainen keskenään löytyy rähjäalueita ja sitten kaikkea muuta kuten myös vihreä vuoristo. Barcelona on todella monipuolinen ja sitä ei ihan pelkän retken muodossa näe, kaupunkiin täytyy tutustua kunnolla ja nähdä eri alueita. Joidenkin mielestä Barcelona muistuttaa Buenos airesia ja se voisikin olla totta, mene ja näe. Barcelonassa on aika hyvät ostosmahdollisuudet, liikkeitä on useita erilaisia. Tapasbaarissa tervehdittiin ja sillä tavoin tunsi olevansa osa kohdetta, tapasbaariin moni menee myös vaan aikaa viettämään ja kattomaan uutisia pidän siitä. Tykkään etelän kohteissa muutenkin siitä että kahvilat ja ulkoterassit toimii ikään kuin olohuoneena/ajanviettopaikkoina ne on kotoisia. Barcelona on rähjäinen, levoton, värikäs ja mitä kaikkea ja siksikin mielenkiintoinen. Barcelona on yleensä kohde jossa tapahtuu koko ajan jotain ja tylsää ei tule. Olen viettänyt Barcelonassa noin kolme viikkoa ensin kaksi ja myöhemmin yli viikon. Barcelonassa aina sattuu ja tapahtuu, kerran bussi menikin eri reittiä ja yhden liikkeen pitäjän tuttu suostui toimimaan kuskina ja kerran meinasin pudota junassa ja joku tarttui kädestäni. Lisäksi Barcelonasta voi kiertomatkaaja jatkaa junalla Ranskaan tai vaikka Costa Blancalle.

Barcelona is colourful, cool, restless, laidback but interesting city to visit again and again. I've visited two times. Once by cruise and second time by ferry from Italy. I like little shops in Barcelona with reggae music playing on and I like boat+beach zone. But there is so much to see, one tour is not enough to see the whole city and its zones. One must visit almost all zones to see how diverse city Barcelona really is. I've heard some people think Barcelona is somehow similar than Buenos Aires, well who knows go and see. Don't forget to check also tapas bars in Barcelona, there is good food but also locals like to spend time there. 



Dresden

5. Saksa ja suosikkikohteeni sieltä joista osassa olen viettänyt pitkiäkin aikoja joskus. Niihin kuuluu useampi eri kohde mm. Rheinin alueelta kölni, Nürnberg ja Dresden, joissa pidin sekä maisemista että keskiaikaisesta+modernista arkkitehtuurista. Olin yhdessä majoituksessa kerran joka oli entinen balettikoulu ja sieltä oli näköala automuseoon, se oli persoonallista. Pidin myös Hannoverista ja Würzburgista. Saksan kaupungeissa on paljon nähtävää, tekemistä ja useita liikkeitä sekä junamatkat lähimaihin. Kaupungit on usein suuria ja omalaatuisia. Koen että niissä on ollut ehkä jopa enemmän tekemistä kuin muualla paitsi sää on usein pilvinen. Ruokakauppoja on paljon erilaisia ja saman tyylisiä kuin lidli on myös netto sun muut. Saksassa on usein vaihtuvia ihmispatsastrendejä ne on myös kiehtova ja hauska ilmiö. Annan Saksalle aina plussaa siitä että sieltä pääsee myös junilla Italiaan asti, tai Ranskaan. Pitäisin myös Rosenheimista mutta olen ollut siellä vain hetken junaa vaihtaen. Kieli on jokseenkin ymmärrettävää, ymmärrän nykyään paremmin saksaa kuin ruotsia. Aikaisempia juttuja: matkavinkit Barcelonaan. Barcelonan venesatama ja muuriMystinen palatsi. Parasta matkoillani kooste. Suosikkini Keski-Euroopassa.

Germany has also some interesting cities to visit. I like Rhine riverside, Nuremberg, Dresden, Hannover, Würzburg. There is old architecture but also modern, attractions include palaces and museums.  Cities in Germany usually has interesting places to see and also green parks. There is also rail routes to visit France and Italy from Germany that is good plus for me because I like also those countries.

Nürnberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.