lauantai 15. helmikuuta 2020

Nähtävää Sisiliassa top 8


kuva
Nähtävää Sisiliassa kooste: 1. Isola bella saari Taorminassa. Kaunis pikkusaari tunnetaan nimiltä Joonianmeren helmi ja kaunis saari, saari sijaitsee alempana ja olen sitä ylhäältä taorminan rinteeltä katsellut. Kauniille saarelle johtaa pieni kapea ranta. Saari on alunperin ollut yksityisomistuksessa sen on ajan saatossa omistanut mm. kuningas Ferdinand joka lahjoitti saaren Taorminalle 1806 ja myös englantilainen puutarhuri Florence Travelyan on omistanut saaren vielä 90-luvulle asti. Saarella on nykyään liskoja ja eksoottisia kasveja. Saari on todella pieni, joten jos sen näkee kehotan lisäksi vierailemaan Taorminan huikeassa amfiteatterissa. Taorminan kujilla soi usein Kummisedän musiikki. Taormina on caprimaisen hintava kohde, mutta Sisiliassa on myös edullisiakin rantakyliä. Sisilia näkyy myös joissain elokuvissa kuten pätkä aquaman leffassa.

What to see in Sicily:  1. Isola Bella (beautiful island) is a little island in Taormina, from the hillside I've seen this island downside. The island has been a private property before owned by King Ferdinand 1806 gifted the island to nearby town Taormina, also island has been owned by English gardener  Florence Travelyan until 1990. If you visit there I would recommend also to see great amphitheater in Taormina and perhaps Lipari islands. 

kuva.
2. Egadisaaret joita on kolme Favignana, Marettimo ja Levanzo. Nämäkin saaret on olleet yksityisomistuksessa vielä vuoteen 1937 asti. Näitä saaria en ole huomannut kauheasti mainostettavan, suurin osa kesäturisteista lieneekin Italiasta. Miten mennä: hydrofoil Trapanista. Saarilla voi uida ja snorklata.

2. Three islands Favignana, Marettimo and Levanzo. It's possible to swim or try snorkeling in summer. How to get there: by hydrofoil from Trapani.

kuva.

3. Kiehtovat antiikin nähtävyydet. Selinunte oli antiikin kreikkalainen kaupunki Sisiliassa, jossa voi yhä nähdä akropolismaisia antiikin temppeleitä joita on ollut viisi arkeologisessa puistossa. Hera temppeli on parhaiten säilynyt. Selinunte on ollut yksi tärkein kreikkalaisten siirtokunnista Sisiliassa. Kohdetta voi suositella historiasta ja Kreikasta pitäville reissaajille. Jos näille pääsisi helposti niin kyllä menisin. Miten mennä: autolla tai järjestetyllä retkellä joita löytyy mm. Lonelyplanetilta ja easytrapani. Myös Agrigentossa olisi nähtävänä antiikin temppelilaakso noin 3km päässä keskustasta. Sisiliaan on tullut vuosisatojen ajan vallottajia mm. Kreikasta, Roomasta, Espanjasta, normanneja ja merirosvoja Pohjois-afrikasta ja Turkista. Nähtävää on paljon ja on myös palatseja, vartiotorneja yms. Osalle nähtävyyksistä kuten näihin täytyy olla auto tai retki.

3. Ancient attractions. Selinunte was an ancient Greek city in Sicily, it's still possible to see ancient temples there. I would recommend these attractions for history fan travelers. How to get there: example by car or tour check easytrapani tours. You could visit also Agrigento there is temple valley located about 3km from the centre.

kuva.

4. Syrakusan historiallinen beessi kaupunki jossa on Unescon maailmanperintölistallekin kuuluvia nähtävyyksiä, kuvankaltaista arkkitehtuuria ja tietysti meri. Syrakusa on toiminut Sisilian roomalaisen provinssin pääkaupunkina.

4. Historical city of Siracusa has attractions listed to Unesco and also there is sea.

kuva.

5. Hiekkarannat ja rannikkonäköalat. Vihreä Sisilia on täynnä erinomaisia hiekkarantoja. Myös turistikylissä on hyviä rantoja. Rantoja on monenlaisia: hiekkarannat, laavakivirannat ym. Kuvassa Cefalu. Rantakyliä voi myös kiertää junilla, mutta useista kohdin raiteita on vain yksi ja junat voi olla paljonkin myöhässä kuten Italiassa yleisesti. Yleensä merivesi on vielä kirkasta, olen nähnyt pikkukaloja meressä Sisiliassa. Hyvä uintisää alkaa jo huhti/toukokuussa ja kestää pitkälle syksyyn.

5. Beaches and coastside. Green Sicily is full of beautiful beaches there is sand beaches but also lava rock beaches with black sand. Photo of Cefalu from pixabay. Good swimming weather is usually already in spring and last until October or later.

6. Scala dei Turchi on kalkkikivirantanähtävyys Realmonten rannikolla. Rappusranta koostuu kalkkikivistä ja on erikoisen mallinen. Tämä rappusranta ja Realmonte on päässyt Unescon listalle 2007. 

6. Scala dei Turchi is a cliff in Realmonte coast in Sicily. Limestone rock is a shape of staircase. This has been part of Unesco since 2007.
kuva.
7. Maaseutu. Sisiliassa näkee myös maaseutumaisemia, joten siellä voi helposti yhdistää kaupunki+maaseutumatkan. Voit nähdä kumpuilevaa maaseutua, suuria kukkapeltoja keväällä, appelsiinipuita, banaanipuita, oliivipuita ja vuoristoa. Moni ajattelee että Toskana on kohde jossa nähdä elokuviinkin ikuistettuja kukkapeltoja, mutta myös Sisiliassa etenkin keväällä voi nähdä hienoja kukkapeltoja jotka eivät häviä kauneudessaan Toskanalle. Näiden lisäksi maisemista tekee erityisen upean se että yleensä maaseutumaisemien takana välkkyy vielä Joonianmeri. Olen nähnyt maaseutumaisemia bussista reitillä Catania giardini naxos/Taormina. Junista näki hyvin palmumaisemia.

7. Many travelers think Tuscany is the top destination for seeing beautiful flower fields, yes it is but luckily also green island of Sicily has multiple wonderful flower fields, olive trees and great countryside especially in spring and summer. It's possible to get city+countryside holiday. One route example from Catania airport to Taormina and it's very beautiful especially because behind the countryside is usually sea views also. 


kuva.

8. Etnan tulivuori joka on välillä aktiivinen etna on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Koska etna on aktiivinen aina välillä, se ei ole yhtä arvaamaton kuin vaikkapa uinuvat Vesuvius ja Teide. Vesuviukseen verrattuna etna on korkea 33000m ja siellä on lunta. Etnan alkuperäinen kreikkalainen nimi oli aitna. Etna on Sisilian suurin nähtävyys ja saavuitpa sitten lentokoneella tai laivalla Catanian ja Messinan suunnilla näet etnan. Harvassa on kohteet joissa voi saman päivän aikana olla rannalla ja lumimaisemissa, tai hiihtää ja katsella rantamaisemaa niin voi Sisiliassa tehdä. Paikalliset ovat ylpeitä maisemaa hallitsevasta etnasta ja sen purkaus on usein suuri show eli spektaakkeli. Ukkosmaisen purkausäänen jälkeen laavavirta valuu vuoren rinnettä pitkin hehkuvana ja ohjataan mm. helikopterien avulla toiseen suuntaan merta kohti kauas taloista. Silloin kun etna ei purkaudu se voisi hyvinkin muistuttaa vuorta. Etnassa on hieman grillimäinen tuoksu. On tärkeää että tulivuoret purkautuisi noin sadan vuoden välein jottei niihin kerry painetta. Sisiliassa on yliopisto jossa opetetaan tulivuoritieteitä. Toinen Sisilian tulivuori on saari Stromboli, jolla asuu 300 ihmistä. Sisiliaa suosittelen etenkin kiertomatkaajille, reppureissaajille ja seikkailumatkailijoille. Matkaajille joilla on astma suosittelen Sisiliaa kohteena vain silloin kun etna ei purkaudu. Ps. jos matkustaa Italiaan niin korkea lomasesonkiaika alkaa kesäkuun lopusta ja kestää 15 syyskuuta asti. Suosittelen kevättä ja alkukesää. Vanhempia juttuja: Messina mielessäin paluu Sisiliaan. Sisilian kuvia. Etnan purkaus ja ajatuksia. 4 matkavinkkiä 2020. 7 Matkaideaa kesälle.

 8. Etna most active volcano in Europe is worth to see. Its old Greek name was aitna. Etna must be Sicily's biggest attraction to see and local people are proud of etna. In the time of eruption they usually celebrate etna as spectacle. Its rare to find a destination where you can see snow and spend beach life in the same day, or goe skiing to etna and see beach views. There is also second volcano it's little volcano island called Stromboli its active volcano, there is still 300 locals living there. I've seen Stromboli and near by islands once when I was traveling by train through Palermo Messina route. It was one of the most beautiful sunrise I've ever seen colours of purple and red and then those islands. I would recommend Sicily as a destination especially for adventure travellers and for backpackers because there is so much to see. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.