keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Matkatapahtumia jotka haluaisin nähdä

kuva.
Matkatapahtumia joihin voisin kuvitella osallistuvani joskus. Venetsian karnevaalit tai regatta venekulkue. Venetsiassa olen käynyt mutta siellä minua kiinnostaa vielä moni asia: Murano ja Burano saaret, karnevaalit ja teatraaliset venetapahtumat. Kiinnostaisi regatta venetapahtuma jossa mukana on vanhoja tyylikkäitä veneitä, tykkäisin seurata niitä. Karnevaalit ovat 8-20.2 ensi vuonna. Karnevaaleihin voi myös ostaa paikan päältä naamion, sillä Venetsia on täynnä naamiokauppoja. Minulla on muutama hauska tarina Venetsiaan liittyen, kun kiertelin Italiaa pari vuotta sitten. Törmäsin Venetsiassa ohikulkeviin brittinaisiin jotka puhuivat että heidän täytyy löytää paikalliset miehet jotta he voivat jäädä upeaan Venetsiaan. Törmäsin myös useanlaisiin laukunkantajiin, jotka siis raahaavat matkalaukkuja siltojen rappuja pitkin. Näin myös Zorrohahmon ja kesyn pulun joka lensi ikkunasta sisään taloon. Venetsia on ollut minulle aika erikoinen kohde ja osasin liikkua siellä heti hyvin joka puolelle ja löysin myös puistoja ym. Alla Venetsiassa kuvaamani minivideo.

Travel happenings I would like to see: Venice Carnivals or regatta boat shows in Venice. Perhaps I would choose regatta show, so I could see historical colorful boats but seeing carnivals would be also nice. Next carnival season is 8-20 February in Venice. Venice has a lot of mask stores and many legends. Photo found from pixabay. Video taken by me. I like Venice and never got lost there, for me it's pretty easy to walk around there.






Kukkafestivaalit jossain etelässä. Tähän liittyen näin kerran nuorempana "enneunen" ennen kuin aloitin matkailua jossa olin jossain etelässä vihreällä vuorella kunnes ympäriinsä alkoi sataa kukkia. Luulen että se uni ehkä liittyi kukkafestivaaleihin. Sisilian Notossa järjestetään kukkafestivaalit 17-21.5. Minulla oli tapana nähdä nuorena paljon enneunia kohteista joissa tulisin käymään. Sisiliassa ja muuallakin kukkafestivaalit ovat tyypillinen kevätjuhla jolloin tietty katu koristellaan kauniisti kukilla. Myös Valenciassa järjestetään Batalla de Flores johon kuuluu kukkakiertue ja myös yleisö heittelee kukkia. Pidetään heinäkuun viimeisenä sunnuntaina. Kukkafestivaaleja on aika paljon myös Belgiassa, Hollannissa ym. Jos en näe kukkafestivaaleja niin kyllä minulle kelpaisi myös magnolian tai kirsikankukkapuiden bongaus, kuten joka vuosi. Tuoksuvat magnoliapuut (kuvassa) ovat yksiä suosikeistani, niiden kukintajakso on pidempi kuin kirsikankukilla. Magnoliat ovat kukkineet jo dinosaurusten ajalla.

Flower festivals somewhere in South. When I was younger I had a dream of flowers falling around on green mountain. Maybe the dream was part of flower festivals. Example in Noto Sicily celebrates flower festival 17-21 May. Also Valencia celebrates Batalla de Flores festivals and people throw flowers. Batalla de flores is celebrated in last sunday of July. And if I don't see flower festivals it's also ok. At least I could see cherry blossom somewhere as happen every year or fragrant magnolia. Magnolia blossom season is longer than cherry blossom season.




Ratsastusloma tai villihevosten näkeminen. Tämä ei oikeastaan ole uutta, sillä olen lapsena ollut jo ratsastusleireillä. Sardiniassa näin villihevosia ja albiinoaaseja kerran. Villieläimiä näkee jos näkee ja jos on onnekas. Olen yrittänyt bongata delfiinejä veneestä ja laivoista. Helpompi on bongata katukissoja tai hevosia. Euroopassa on yhä villihevosia ja alueita joilla niitä elää kuten Sardinian Asinaran saari, Ranskan Camargue. Englannissa mm. Shetlanninsaari tosin ponit ovat kohteen omistuksessa. Haluaisin myös bongata flamingoja. Ratsastuslomia löytyy In the Saddle sivulta. Aikaisempia juttuja: erilaisia matkaideoita. Vinkkejä lintukohteisiin.

Riding holiday or seeing wild horses. It's not new to me because I've already been to riding camp as a child and I've seen wild donkeys in Sardinia. I know it would be much more exotic to write how great it would be to see dolphins but as I know even if go to dolphin boat trips usually dolphins are far and you must be lucky to see wild dolphins. Europe has still a few places left with wild horses: Asinara Sardinia, Camargue in France. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.