lauantai 6. huhtikuuta 2019

Unelmieni arkkitehtuuri +matkavinkkejä


kuva.
Millainen olisi unelmieni talo. Kuvassa Antiparos Kyklaadit. Tässä kuvia taloista joiden arkkitehtuurista pidän, eli sellaisista joissa olisin tai vierailisin mielelläni. Makuuni ovat nykyään vähän pienemmät talot, en enää pidä jättitaloista enkä harmaasta. Pidän väreistä ja puhtaanvalkoisista taloista, ne tuntuu minulle kodikkailta. Pidän myös kattoterasseista. Annan myös pisteitä puutarhasta tai mielenkiintoisista yksityiskohdista. Lomamajoituksissa pidän valoisista huoneista, sen sijaan ullakkomaisia ahtaita attic huoneita vihaan. Näin ekan kerran tämän tyylisiä taloja Mykonoksella risteilyllä 2016. Talojen pihoilla kasvatettiin kukkia ja kasveja ja osalle pihoista juoksivat kissat. Ovet ovat osissa taloista hienot kirkkaansiniset ja valkoisia seiniä maalataan uudestaan valkoisiksi tarvittaessa. Osaa ovista koristaa myös ihmeköynnökset. Pidän sinisestä väristä arkkitehtuurissa ja sisustuksessa. Suuret ikkunat saa olla etenkin aurinkoisena kesänä ja parveke maisemalla myös kelpaa. Ajatukseni täydellisestä talosta on muuttunut matkailun seurauksena lisää, täydellinen talo olisi valkoinen/pastelli ja merinäköalalla tai palmunäköalalla.

What kind of architecture I like here is photos and my favourites. While traveling I like also to see architecture. I like colours but also little white houses, I like colorful buildings, I like houses with a balcony, pools, architecture with interesting details, houses with a view. Photo of Antiparos, first I saw this kind of houses on the hill of Mykonos. White little houses with blue doors looks beautiful. Usually if those houses has a terrace there is also plants or garden and cats. I like holiday accommodations with light-filled rooms with enough space. I don't like attic rooms. Nowadays my thought about home has changed, perfect house for me would not be a tower or grey house but a beautiful white/colorful house with a sea or palm garden view.

kuva.
Kuvassa espanjalaistyylinen kartano Floridassa, tämän tyylisiä taloja on myös Emilia Romagnassa Italiassa ja muuallakin. Arkkitehtuurissa miellyttää sen väri, kaaret, parveke, pylväät ja puutarhapiha. Negatiivistakin voisin keksiä kuten se että parveke on muuten kiva mutta näyttää synkältä ja en pidä mökkikatosta. Tälle pisteeksi +8, pihasta kymppi ja jos olisi kattoterassi saisi lisäpisteen. Aivan näin suurta taloa en itse tarvitsisi mutta tämän tyylisiä näkee joskus myös lomavuokraussivuilla, vilkaise interhome ja homeaway.

Spanish style mansion in Florida has interesting details, balcony and a beautiful garden. I've seen similar houses also in Italy and Spain. It's beautiful. I like this one, but balcony could be dark if it's in shadow, anyway a great house. 


kuva.
Kuvassa talo Santorinilla. Sisäpiha kukilla ja pidän tästä kaaresta josta on merinäköala, kiva piha. Tälläisessä voi viettää rentoa aikaa sisäpihalla ja käydä ihailemassa merimaisemaa. Alla myös Mykonoksen talo jossa kauniit kukkaköynnökset, näitä olenkin ihaillut paikan päällä ja talot ovat melko pieniä mutta nättejä. Jos tälläisessä olisi vielä modernit sisätilat niin kelpaisi vaikka koko kesäksi.

Nice yard in Santorini. Arch with a view. In Mykonos there is many little white houses with beautiful flowers around. If this kind of house has a modern furniture etc. it could be my favourite.


Mykonos.

kuva.
Kuvassa museum of Republic Rio de Janeirossa, palatsi on toiminut Brasilian presidentin kotina ja on nykyään museo. Barokkipalatsi on saman näköinen kuin saman tyyliset talot Ranskassa, Espanjassa ja Pohjois-Italiassa. Tykkään talon lisäksi myös kuvan puutarhasta joka on vihreä ja siihen kuuluu lampi arvosana 9. Puissa saattaa myös olla papukaijoja plussaa siitäkin, muuttaisin.

This baroque style palace is Museum of Republic in Rio de Janeiro. Former mansion of Brazil's President, nowadays a museum. I like this and also the beautiful green yard with a pond it's very pretty. 


kuva.

Kuvassa Vernazza Italian Ligurialla. Junasta ohimennessä olen nähnyt näitä taloja. Tykkään värikkäistä pastellitaloista ja aurinkoisista rantakohteista. Näissä voi tosin olla kylmä talvella, mutta ei jos on ilmastointilaite. Värienkin ansiosta ympäristö on viihtyisä ja tyylikäs. Näitä kuvia näkeekin aika usein matkalehdissä ja muissa. Arvosana vastaaville 7, moderneista sisätiloista saisi vielä lisäpisteen. Niin kyllähän tuollakin viihtyisi jonkun aikaa.

Photo of Vernazza, Cinque Terre Italy. Colourful pastel houses. With colours the whole atmosphere is more comfortable and stylish I think.  No wonder many travel magazines and online is a lot of photos of Cinque Terre. 


Venetsia kaikessa ainutlaatuisuudessaan täytyy mainita. Venetsiassa pidän värikkäistä taloista, mutta myös koristeellisista ikkunoista. Talot ovat erittäin vanhoja ja osa jo huonokuntoisia, mutta useimmat näyttävät vielä ulkoapäin hienoilta. Venetsian arkkitehtuuriin on haettu inspiraatiota myös Idästä. Kanaalien vesi kuitenkin kuluttaa taloja koko ajan. Homeallergia on mutta voisin viettää viikon Venetsiassa lomalla, jos en asua. Venetsian arkkitehtuuri on kuitenkin erittäin hienoa ja näyttävää, joten venetsialaistyylistä arkkitehtuuria saisi kopioida muuallekin. Aikaisempia Venetsiajuttujani: Venetsian budjettimatkavinkit. Venetsiakokemus. Pienet saaret Venetsiassa.

Venice's architecture is a worth of mention. I like colourful buildings and unique windows with details. Houses are very old and all are not anymore in the best condition in Venice but still beautiful architecture. Venice's architecture is wonderful anyway a piece of art.






Sevillan kattoterasseja. Viime kesänä sain hetken olla kattoterassilla Valenciassa ja aiemmin olen nähnyt kattoterasseja Sisiliassa ja Roomassa. Etelässä kattoterassit ovat olohuoneita/ajanviettopaikkoja ja joillekin puutarhoja myöskin. Niissä voi nauttia jäätelön tai pari aurinkoisella säällä, tai kasvattaa koko korttelin kauneimman puutarhan. Italiassa kattoterasseilla voi nähdä myös palmuja, kukkaköynnöksiä, sohvia ja patsaita. Kuvan taloissa on aika kapeat ikkunat, ne on siksi ettei kesän kuumuus tulisi sisään. Ranskassa on myös alettu suosia kattoterasseja myös ostoskeskuksissa voi mennä kattoterasille ravintolaan. Tällaiselle talolle antaisin ainakin 8 jos sisätilat olisi uusittu saisi 9. 

Photo of roof terrace in Seville from Pixabay. I've seen roof terraces in Rome, Sicily and Valencia. Roof terraces are almost like livingrooms and even gardens to some people. It's nice to spend time at roof terraces whenever it's possible.




Sinivalkoiset ikkunat joista tykkään, ne on kivoja yksityiskohtia modernissa talossa. En tiedä mistä kuva on mutta tykkään. Tässä arkkitehtuurissa on merityyliä josta pidän barokkiarkkitehtuurin sun muiden lisäksi.

Nice details light blue and white I name it sea style architecture.



Barokkiparveke jonka kuvasin kerran Wienissä. Samankaltaista barokki, jugend ja art nouveau arkkitehtuuria näkee erittäin paljon myös mm. Saksassa, Ranskassa, Italian kaupungeissa ja Helsingistä ainakin Kaivopuistossa voi nähdä. Parvekkeesta antaisin pisteeksi 9. 

Baroque and Art Nouveau architecture I like also. I took this photo of baroque balcony in Vienna a few years ago. It's also possible to see jugend and baroque architecture in Germany, France, Italy and in Helsinki example in Kaivopuisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.