torstai 21. maaliskuuta 2019

Kevätmatkavinkkejä 2019: Burano, Albania, Korfu, Matera


kuva.
Kesä ja kevät matkavinkkejä 2019. Välimeren maissa sää on usein loistava jo alkukeväästä. Murano ja Buranon saaret Venetsiassa on täynnä värikkäitä pikkutaloja ja sinne pääsee vaporetolla sekä retkillä Venetsiasta. Myös Venetsin läheiset saaret olisi näkemisen arvoisia. Venetsiassa käyminen on elämys, mutta siellä on niin paljon muutakin peruskanaalien lisäksi. Jo junamatka mantereelta on aika mielenkiintoinen, juna kulkee siltaa pitkin jolloin näkee asumattomia pieniä vihreitä saaria. Muranossa ja Buranossa asuu vielä paikallisiakin. Burano tunnetaan värikkäistä taloista, pitsinvalmistuksesta ja lasinvalmistuksesta. Useiden lehtien mukaan Burano kuuluu maailman 10 värikkäimmän kohteen listalle. Joten se voisikin olla erittäin hyvä kuvauskohde. Perinteisten ravintoloiden lisäksi Venetsiaan on löytäneet myös sushiravintola ja Coin tavaratalo. Huom. nyt tulee sisäänpääsymaksu Venetsiaan ja turistiverokin kannattaa ottaa huomioon hotelleissa. Venetsia on kohde johon kaipailen aina silloin tällöin uudestaan. Pohjois-Italiassa on sen verran laadukasta että esim. lämmin vesi ei yleensä lopu hanasta kuten useissa muissa kohteissa. Katso myös blogini Venetsiajutut. Kuvissa Buranoa.

Trvel tips for this spring and summer: Burano is one of the most colorful cities in the world. More about Burano. Burano and Merano are islands near Venice. Venice has a lot of to offer for traveles: the main island but also little islands near by. There is Italian food but nowadays also sushi in Venice and Coin store. There is now some entry fee and also tourist tax fee. Venice is definitely worth visiting and little islands near Venice. Colourful houses in Burano could be also a good photo location. Photos of Burano found from pixabay.

kuva.

kuva.
Kuvassa Saranda, Albania. Saranda sijaitsee Korfua vastapäätä, mutta hintatason luvataan olevan edullisempi kuin sen naapurimaissa. Ravintoloiden ja kahviloiden hintatason luvataan olevan edullinen. Tosin maata ei ole vielä sillä tavoin siistitty turisteja varten, hotelli kannattaa siksi valita tarkasti. Albaniassa turisteja on vähemmän kuin vaikkapa Adrianmeren Kroatiassa. Sarandasta voi vierailla Korfulla kantosiipialuksella vain puolessatunnissa. Kiertomatkaaja tietysti majoittuu molempiin. Lisätietoa Sarandasta. Nähtävää: Butrint historiallinen kylä, Ksamil ranta, alla näkyvä Himaren ranta. Valmismatkoja kohteeseen myy mm. Apollo.  Jos ei nämä nappaa, alla vielä yksi vinkki.

Photo of Saranda, Albania from pixabay. Saranda could be a less famous than Greek Islands but located next to Corfu island, Greece. Prices could be still a budget friendly for budget travelers. It's possible to visit also Corfu by hydrofoil from Saranda, so you could see both destinations. What else to see on Albania: Butrint historical village, Ksamil beach. Photo of Himaren beach.

Kuva.
Albania Himaren ranta.


kuva.
Corfu


kuva.
Euroopan kulttuurikaupunki 2019 Matera Italiassa. Sassi di Matera on erittäin vanha kylä, jossa voi yhä majoittua tai käydä ravintolassa. Kohteessa on ihan Italian ensimmäisiä asutuksia nähtävillä Matera on niin vanha. Sassi di Matera on toiminut myös kuvauskohteena Jerusalemina elokuvissa. Lisäksi on myös Tramonto linna. Jos kaipaa merelle noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee myös Bari joka on ihan kiva historiallinen kohde. Alberobelloon trullitaloja ihmettelemään on noin tunnin ajo Materasta. Huomasin vuosi sitten että etelä-Italian ruuat ovat yhä paljon edullisempia kun pohjoisemmassa Italiaa. Kulttuurikaupunkeihin 2019 kuuluu myös Bulgarian Plovdiv. Plovdivia kutsutaan myös 7 kukkulan kaupungiksi. Ilmasto on subtrooppinen ja kaupunkia reunustaa lumivuoret. Lumi on talvella yleistä ja kesällä kuumuus. Aikaisempia juttuja: luonnonpuistot maailmalla. matkavinkkejä kevätmatkakohteisiin. Kukkaloisto eri matkakohteissa.

European Capital of culture this year is Matera, Italy. Sassi di Matera is very old village but there is also accommodations and restaurants. The village has some of the first houses of Italy. It has been featured also as Jerusalem on movies. There is also a castle Tramonto. If you miss sea you could also drive to visit Bari. Or see trulli houses in AlberobelloCulture Capital 2019 is also Plovdiv Bulgaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.