lauantai 26. tammikuuta 2019

Suosikkini Keski-Euroopassa


Suosikkimatkakohteeni Keski-Euroopassa kooste: Keski-Euroopassa eniten olen kiertänyt Saksaa joten aloitetaan siitä. Olen matkaillut Saksassa junilla ja busseilla ympäriinsä. Suosikkini ovat Dresden ja Kölni. Dresdenissä on nähtävänä kuninkaallinen palatsi museoineen ja vanhaa arkkitehtuuria, sivummalla on paljon viheralueita kuten Elben jokilaakso ja useita laaksoja kukkuloineen. Luonto on melko erilaista kun muualla Saksassa on usein tavallisen tasaista maaseutua. Elben jokilaakso on meinannut päästä Unescon listallekin, siellä voisikin olla kiva käydä kävelyllä keväällä tai kesällä. Dresdenissä voi yhdistää kaupunki+luontomatkan. Lisäksi kauppavalikoimat ovat yhä hyvät löytyy mm. Rossmann ja Primark, joissa on aina jotain edullista. Kölnissä tykkäsin historiallisesta keskustasta, jossa on myös roomalaista nähtävää kuten museo juna-aseman vieressä ja tummasävyinen Dom kirkko. Valaistuna illalla kirkko näyttää vähän joulukuuselta ja päivällä linnalta. Kölnissä on useita erilaisia alueita uutta ja vanhaa ja on myös belgialaiskorttelin alue. Joen yli löytyy lisää alueita ja pikkukyliä. Rheinin jokialue on kuuluisa ja tunnettu, sieltä voikin kävellä siltaa pitkin eri alueille tai mennä jokiristeilylle. Keskustassa on vihreää ja puiden varjostamia katuja terasseilla. Kölnissä kuten Dresdenissäkin on erilaisia alueita eli sekä vanhaa että uutta arkkitehtuuria. Kölnissä on vanha ja kapea ostoskatu ja myös tunnetut liikkeet. Mielestäni Kölni on käymisen arvoinen keväällä tai kesällä. 

Würzburg on kokonaan historiallinen pikkukohde jossa on nähtävänä mm. Prahamainen silta patsaineen, palatsi ja linna kukkulalla. Linnat ja palatsit ovat olleet minulle todella mielenkiintoista nähtävää ja ne näyttivätkin elokuvamaisen upeilta Würzburgissa. Tykkäsin käydä niissä tai vaan kävellä iltaisin ohi. Uskon että syynä on se kun Suomesta linnat on joskus tuhottu tai suurin osa. Kroatiassa olen käynyt risteilyn muodossa ja näin Dubrovnikia. Kävin kävelyllä vuoristoreitillä sataman lähellä, jolloin näin paikallista asutusta ja maisemia. Merimaisemat ja vuoristomaisemat ovat aika hienot, vaikka ei mielestäni vedä vertoja vaikkapa Italian saarten maisemille. Meri on sininen ja saaristoa on paljon. Kroatiassa on myös historiallista nähtävää ja Plitvice vesiputouspuisto, joka olisi minullekin erittäin mielenkiintoinen nähtävyys. Kroatiasta löytää myös rantoja ym. Bratislava on Wieniä edullisempi, värikkäämpi ja mielestäni myös parempi kohde tunnin päässä Itävallasta. Nähtävää on kuten linna pienellä vuorella, josta näköala kaupunkiin, arkkitehtuuria, vanhakaupunki, Tonava ja puistojakin löytyy. Vaatteiden ja ravintoloiden hintataso on erittäin halpa. Linnan torneissa on säilytetty aikanaan kuninkaallisia jalokiviä. Kaduilla ei ainakaan keväällä vaeltele suuria turistimassoja. Ilma oli lämmin, välillä sopivan tuulinen ja viherlalueita näkyi paljon. Hienoa arkkitehtuuriakin voi nähdä kuten värikkäitä taloja. Ruoka-annoksia mm. aasialaisista sai vain eurolla. Aikaisempia juttuja: vuoden palkitut ja äänestetyt matkakohteet. Nähtävää Kroatiassa. Würzburgin linna ja Leipzig. Matkakokemus Passaun jokikaupungista..


My favourites in Central Europe: 
I like Dresden, the city has a new modern architecture but also older architecture to see. And green Elbe riverside, it's nice for spring or summer. Many stores. Royal palace with museums is interesting to see in Dresden. Cologne has historical attractions. Also ancient Roman museum next to the station, old Dom church (one of the biggest in Germany) and Rhine riverside with possibility for boat trips. Historical Würzburg has many attractions: bridge with statues, castle, palace. It was great to see those especially with the evening lights. Croatia is also part of Central Europe. I've visited Croatia by cruise. I saw Dubrovnik and mountainside. Croatia has a beautiful sea views and it's popular destination for summer holidays. There is also a waterfall park Plitvice and Krka. Those I would like to see. Bratislava I like. It's very near Vienna about 1 hour by train and also it's a cheaper destination than Vienna. There you could see castle on hill, architecture, old town and Danube riverside. Restaurants were cheap. 






Bratislava has many kind of architecture and also green zones



Kölni

Cologne has interesting details to see and also Rhine river
Castle in Würzburg


Residenzschloss castle has museums in Dresden

Dresden



Dubrovnik Croatia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.