perjantai 4. tammikuuta 2019

Matkatavoitteet ja uudet unelmat

kuva.
Aika kertoa minkälaisia matkatavoitteita ja uusia unelmia olisi vuodelle 2019, tai muille vuosille:
1. Tunnen että on aika muutokselle ja mahdollisuuksille, jollekin uudelle. Aion harkita tarkemmin eri matkakohteita sun muuta. Joihinkin kohteisiin haluan palata ja joihinkin en. Ennen menin vain junilla sinne mitä sattui olemaan kohteissa joissa olin ja myös busseilla. Joskus on kiva olla pidempi aika kohteessa jossa on jo valmiiksi kaikkea, tai sitten kaikkea lähellä. Joskus vähemmän on enemmän. Olen miettinyt kohteita joissa olen tuntenut oloni aidosti onnelliseksi. Olen aika itsepäinen kohteiden ja unelmieni suhteen. Myös ilmastonmuutoksen kannalta kaikkien kannattaisi alkaa nyt suosia slow travel ilmiötä: valitse suosikkikohde jossa vietät aikaa usean eri kohteen sijaan. Olen päättänyt ettei minun tarvitse käydä joka paikassa, vaikka jonnekin kyllä haluan. Haluan kohteisiin joissa olen tuntenut oloni tervetulleeksi, se on nykyään ihan ykkösvaatimus. Nomadius voi olla kokeilemisen arvoista mutta pidemmän aikaa se on aika stressaavaa pakata kamat joka päivä ja vaihtaa paikkaa joka hetki. Mikä on suosikkikohteeni? no niitä on tullut monia useita eri, pidän monista kuten trooppisista saarista, Veneton seudusta, Ranskasta ym. Esimerkiksi elokuu 2018 Ranskassa oli mieleinen ja monipuolisesti useita kohteita junilla. Tai vaikka yksi heinäkuu Sardiniassa johon kuului auringonlaskuja, rantaa, maisemia ja rauhallinen tunnelma. Tai ne viikon lomat trooppisessa Sisiliassa, liikaa hyviä kohteita. Kesä historiallisessa jokikaupunki Kölnissä oli myös mieleinen ja leuto talvi Dresdenissä. Tässä muutamia kohteita joihin lähtisin. Ja yksi tärkeä kriteeri on myös se että kohteissa täytyy olla puhdas ilmanlaatu, en voi enää matkustaa kohteisiin joissa ei ole puhdas ilma ja liikaa tehtaita, terveyteni ei enää salli sitä. Tiedän että suurilla kaupungeilla olisi enemmän tarjottavaa, mutta useimmat niistä eivät vaan enää käy.

New Travel dreams and plans for 2019 or later: 
1. I feel it's a time for a change and chance. Before in these years I was just kept going and going also by train from destination to next again and again. I've been traveling full time all the time since years. It was nice for some time, for some years but now I try to choose destinations well and it was too stressful to travel like a nomad. I didn't lost the feeling of going/traveling. But sometime it would be nice to stay in one (or a few destinations) longer, like slow travel. Also because of the climate change I will try to think how I travel and how often, less is more sometime. I like slow travel and travelers should think about this option too. I'm mostly stubborn of my dreams and I want to choose my destinations well. What I like is sea views, sunsets, tropical landscapes and a peaceful atmosphere is a must. I think I don't ask too much. I have some nostalgia of my old travels and I started to miss some places and summers: summer weeks in Sicily long time ago, Veneto springs, sunny Sardinia, last summer in France. And in Germany I like especially historical Cologne and Dresden.  I feel this year will be a very different, hopefully I get new chances and destinations where I can feel welcome. Now I have to think also about the destinations where is still fresh air and not much air pollution from factories. My health can't accept anymore destinations with a lot of air pollution, I have to avoid example some big cities with the pollution and smog. I know big cities could offer more possibilities but those are not for me.
kuva.

2
. Trooppiset saaret ja muut sellaiset kohteet. Ne eivät ole unohtuneet, sillä minulla on "listalla" trooppisia rantakohteita myös kaukaa. Kohteiden sijaintia en vielä tiedä, mutta ne voisivat olla vaikkapa Karibia, Malediivit tai muu. Unelmien ajan toteutumisella ei ole niin väliä, pääasia että on haaveita! ja tietysti myös Etelä-Euroopassa on upeita subtrooppisia saaria joihin haluan, uusia ja vanhoja.

2. Tropical islands. I didn't forget destinations I keep dreaming, maybe someday. And also Europe has many subtropical islands to see. I keep dreaming of distant (and near) tropical islands.

3. Edulliset kohteet, haluan löytää ja tutustua myös edullisiin kohteisiin. Valitettavan moni matkakohde on kallistunut liian kalliiksi, sillä tarkoitan sitä kun moni majoitus maksaa yli sata yö ja siihen kaikki muu extrana. Jos jossain saa muutaman yön hinnalla koko viikon tai kuukauden reissun, kyllä se kelpaisi. Myös ruoka saisi olla kohteissa edullista. Minulta on mennyt todella paljon (liikaa) matkailuun majoituksissa, joten aion enemmän harkita budjettimatkoja. Hinta ei myöskään aina takaa laatua. Olen aika paljon miettinyt asiaa, miksi kaiken pitää olla niin kallista. Olen toki aina katsonut vertailusivut, mutta esim. kesän sesonkiaikana se ei auta jos kohde on kallis se on kallis. Haluaisin myös oppia lisää uusia kieliä, mutta se on unelma ei tavoite koska en viitsi laittaa tavoitteeksi jos en vaivaudu opettelemaan lisää. Tällä hetkellä ymmärrän ja puhun suomen lisäksi sujuvasti englantia ja italiaa. Ruotsi on lähes unohtunut. Muita kieliä joita ymmärrän aika hyvin luettuna tai kuultuna ovat espanja, sisilian murre, katalaani, latina mutta niitä en puhu vain pystyn lukemaan ja ymmärrän useita sanoja. Kielitaidosta on ollut matkoilla jonkun verran hyötyä, vaikkapa silloin kun lukee ruokakaupan valikoimia tai kun lukee uutisia tai ostaa lehden. Kieliä joita en ihan niin helposti ymmärrä on portugali ja ranska. Minua kiinnostaa kielet etelä-Euroopassa ja eniten ne joita en osaa. Aikaisempia juttuja: vinkkejä kuinka matkustaa edullisemmin.  Ekologiset matkavinkit ja vaihtoehdot. Tätä et ehkä tiennyt hotelleista.

3. Budget friendly destinations. I would like to find more budget friendly destinations. Unfortunately many destinations has become a way too expensive nowadays to me. I've spent too much money on traveling. If it's possible to spend somewhere the whole week and somewhere just a day or few I would like to choose the budget friendly one for longer stay. It's not always possible depends which is the season and where going. New Year I will definitely also consider budget travels. I would like to learn more languages, I speak 3 languages but I can understand at least 5 languages. By listening and reading I can understand well enough Spanish, Catalan, some Latin, some Sicilian. I like South European languages. For me is usually easy example read food names (or magazines) by these languages even if I don't speak these languages.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.