torstai 19. lokakuuta 2017

Slow travel hitaampaa matkailuaHidasta matkailua juttua slow travel -ilmiöstä johon kuuluu yhdessä (tai muutamassa) kohteessa ajan vietto pidempään. Hidas matkailu on myös hieman ekologisempi matkavaihtoehto, koska siinä ei lennetä jatkuvasti ympäriinsä kuten nopeassa matkailussa usein. Bloggaaja Julia Guerra kirjoittikin aiheesta hyvin "suosin hidasta matkailutyyliä. Jokainen kohde on uniikki ja odottaa löytäjäänsä. Olemalla siinä kohteessa opit tuntemaan sen paremmin. Jotkut majoitukset antavat alennuksen pidemmästä ajasta. Hitaassa matkailussa valitaan laatu käytyjen kohteiden määrien sijasta."  Niinhän se on. Tietysti vaikkapa viikon tai viikonloppumatkoissa on omat hyvät puolensa, etenkin silloin jos ei pääse pidemmäksi aikaa. Itse suosin kumpaakin vaihtoehtoa sekä hidasta että nopeaa matkailua. Hidas matkailu on vähemmän stressaavaa ja siksikin kokeilemisen arvoista! Nopeassa matkailussa joutuu usein etsimään nopeasti matkareitit ja kuljetukset. Hitaaseen matkailuun kuuluu myös junamatkailu, joskus on kiva kiertää eri kohteita ajan kanssa. Joskus yhden kohteen kujien takaa löytyy aina jotain uutta. Guerra antaa blogissaan hyviä vinkkejä hitaaseen matkailuun: valitse 1 kohde ja sen viereiset nähtävyydet, itse annan myös plussaa jos kohteen vieressä on jokin toinenkin mielenkiintoinen maa. Joistain kohteista Saksassa voi kävellä Ranskaan, Italian rivieralta voi käydä Ranskan rivieralla kätevästi junalla, Roomasta junalla rantakohteissa tai Toscanassa, Sisiliasta lautalla Maltalla jne. Mikä luokitellaan hitaaksi matkailuksi? sille ei taida olla rajaa, mutta esim. 2 viikkoa tai pidempään yhdessä samassa kohteessa. Jos jokin kohde ei miellytä niin tietenkään ei tarvitse suosia slow travel ilmiötä, mutta jos on jo suosikkikohteita niin miksi ei kokeilisi sitä ja palaisi niihin. Tai jos on jo nähnyt paljon eri kohteita, voi kokeilla hidasta matkailua.


Slow travel is not so much a particular mode of transportation as it is a mindset. Rather than attempting to squeeze as many sights or cities as possible into each trip, the slow traveler takes the time to explore each destination thoroughly and to experience the local culture. I like both slow travel and also fast travel ways but nowadays 
I like more of slow travel lifestyle perhaps. 

I would say also train traveling is often part of the slow travel lifestyle: 
you could visit few or many destinations and take your time. It's less stressful.
You will get to know the place better if you spend longer time there. 
Sometime around every corner is something new to see. Slow travel don't mean to me
just staying in 1 place, you could stay 1 place but also visit places near by. 
To me it mean you will enjoy 1 place and if you got time and energy 
you can visit also attractions near by. Example if you go to Sicily you can go by ferry 
to visit Malta. From French Riviera it's possible to visit Italy by train (example San Remo). 
From Rome you can travel by train to Lazio's coast or to Tuscany. 
Slow travel is usually more ecological way of traveling because then you don't need all the time example flights everywhere. 
It's great to see new places but if you got a favorite destination pick it and spend longer time there.
And if you have already seen so many places why not to try slow travel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.